Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE | FR
Je bevindt je hier:  home > blog > Stickers voor een veiliger verkeer
 

Stickers voor een veiliger verkeer

 
een verkeersbord met daarop 30
 
Stickers kun je voor allerlei doeleinden gebruiken. Zo worden ze ook gebruikt om het verkeer veiliger te maken. Deze week in ons blog een aantal voorbeelden.
In veel woonwijken irriteren bewoners zich aan mensen die te hard rijden. Een aantal gemeentes heeft daarom stickers laten drukken in de vorm van een verkeersbord met daarop het getal 30. Mensen kunnen deze stickers op hun afvalcontainers plakken om de hardrijders er op te attenderen dat 30 de maximumsnelheid is. Uit ervaringen van gemeentes die deze stickers al eerder invoerden is gebleken dat ze effect hebben.

Roekeloos rijgedrag verminderen met stickers

Roekeloos rijgedrag is een andere ergernis in het verkeer van veel mensen. Vooral koeriers maken zich daar schuldig aan. In België besloot een aantal ondernemers om dit tegen te gaan met stickers. Zij hebben op hun bestelauto's en bromfietsen stickers geplakt met daarop de tekst 'Bij roekeloos rijgedrag gelieve dit nummer te bellen' gevolgd door het telefoonnummer van het bedrijf. Zij hopen dat hun koeriers zich daardoor beter aan de verkeersregels houden.

Sticker voor oudere weggebruikers

In Frankrijk hopen ze de verkeersveiligheid te vergroten door een nieuwe sticker te introduceren voor oudere weggebruikers. Frankrijk kent al een sticker voor beginnende bestuurders. Die moeten verplicht een sticker van leerling op hun auto plakken. Nu zijn er ook stickers opgedoken met de letter S (senioren). Oudere bestuurders reageren wellicht wat minder snel. De sticker moet andere weggebruikers daarop attent maken. Of deze sticker ook verplicht wordt, is niet duidelijk.

Reflecterende stickers voor loslopende koeien

Ook in India gebruiken ze stickers om het verkeer veiliger te maken. In de provincie Madhya Pradesh hebben ze veel last van loslopende koeien. Omdat koeien heilig zijn in India lopen ze gewoon los op de straat. Dit is vooral 's nachts een probleem, omdat je de dieren dan slecht ziet. Dit leidde tot veel ongelukken. Daarom heeft de politie nu reflecterende stickers om de hoorns van de koeien geplakt, zodat ze beter zichtbaar zijn.

Sticker waarschuwt voor gevaar

Er zijn geneesmiddelen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. Als je zo'n medicijn slikt is het belangrijk om dat te weten. Omdat niet iedereen de bijsluiter leest, wordt er voor de zekerheid ook een gele sticker op het doosje geplakt. Op de sticker staan vaak teksten als: "Dit geneesmiddel kan het reactievermogen verminderen' (autorijden, bedienen van machines), 'Pas op met alcohol!' Op die manier proberen medewerkers van een apotheek het verkeer veiliger te maken.

Op zoek naar stickers? Bestel ze bij Sticker.nl

Wil je de verkeersveiligheid ook vergroten met stickers? Of zoek je ergens anders stickers voor? Bij ons kun je ze bestellen. Wij leveren stickers in allerlei maten en vormen. Ook kun je bij ons terecht voor allerlei speciale stickersoorten. Heb je vragen? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen op de pagina Klantenservice. Staat je vraag er niet bij? Stuur een e-mail naar info@sticker.nl of bel (0546) 539 877.

©Foto: Pixabay.com
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Stickers laten maken
Gepersonaliseerde stickers
Goedkope stickers bestellen
Goedkoop stickers drukken
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD