close
Beste klant,
Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE | FR
Je bevindt je hier:  home > blog > Is je pand rolstoelvriendelijk? Laat het weten met een sticker
 

Is je pand rolstoelvriendelijk? Laat het weten met een sticker

 
icoon van iemand in een rolstoel
 
Voor mindervaliden is het handig om te weten of een winkel, restaurant, theater, museum, hotel of ander publiekelijk toegankelijk gebouw geschikt is voor mensen in een rolstoel. Dit kun je doen door bij de ingang een sticker op te plakken. In dit blog lees je er meer over.
Wil je een sticker laten maken om aan te geven dat je pand rolstoelvriendelijk is? Dan is gewoon wit vinyl in de meeste gevallen de beste optie. Wil je de sticker op een raam of glazen deur plakken? Dan kun je ook een raamsticker nemen. Bij ons kun je raamstickers laten maken die je aan de binnenkant van het raam kunt plakken terwijl je de afbeelding aan de buitenkant ziet. Het voordeel daarvan is dat anderen je sticker niet kunnen verwijderen. Ook beschermt het glas je sticker tegen allerlei invloeden van buitenaf. Wil je een zo?€?n raamsticker bestellen? Dan moet je op het bestelformulier de optie 0/4 aan te vinken.

Tips als je zelf je drukbestand gaat maken

Wil je bij ons stickers drukken? Dan heb je een drukbestand nodig. Heb je nog geen drukbestand, dan kun je deze maken met onze ontwerpmodule. Deze optie kun je aanvinken als je het bestelformulier hebt ingevuld. In de aanleverspecificaties kun je lezen waaraan je drukbestand moet voldoen. Zoek je nog een geschikte afbeelding? Kijk dan eens op de website Pixabay.com. De foto?€?s en illustraties op deze pagina mag je gratis gebruiken.

Welke eisen gelden er qua toegankelijkheid?

Nu heb je je sticker. Voordat je deze gaat opplakken, is het ook belangrijk om te controleren of je locatie daadwerkelijk rolstoelvriendelijk is. Anders krijg je alleen maar gefrustreerde klanten. In de NEN 1814 voor Toegankelijkheid staat welke eisen er gelden. Een aantal zaken waarop je moet letten zijn:
  • Zijn er drempels? Zo ja, hoe hoog zijn die?
  • Is er een invalidentoilet?
  • Zijn de gangpaden en deuren breed genoeg?
  • Staan er geen spullen die de weg versperren?
  • Is de balie of toonbank niet te hoog?
  • Is er een invalidenparkeerplaats?
Niet alle eisen zijn voor elk bedrijf van toepassing. Zo hoeft een winkel geen toilet te hebben en is een invalidenparkeerplaats niet altijd verplicht. Behalve dat een voorziening er is, is het ook belangrijk dat deze voldoen. Zo mag een helling die aangelegd is bij een ingang met trappen of een te hoge drempel niet te steil zijn. Ook blijkt dat veel invalidentoiletten niet voldoen, waardoor iemand in een rolstoel er nog niets aan heeft.

Je locatie laten testen door potentiële klanten

Wil je testen of je locatie voldoet aan de eisen? Dan kun je er allerlei wetten en richtlijnen op na slaan. Praktischer is het om een of meerdere mensen in een rolstoel uit te nodigen je bedrijf te beoordelen. Zij weten uit de praktijk wat struikelblokken zijn. Heb je niemand in je eigen omgeving die dat kan doen, dan kun je daar organisaties zoals het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid of het Nederlands Instituut voor Toegankelijkheid voor uitnodigen. Ook kun je kijken of er lokaal een vereniging is die zo?€?n test zou willen doen.

Waarom is rolstoelvriendelijk belangrijk?

Als je bedrijf niet voldoet aan de eisen, is het verstandig om een aantal aanpassingen te doen. Ondanks dat het geld kost, is het zinvol. Uit onderzoek blijkt dat je omzet wel met 12 procent kan stijgen als je rolstoelvriendelijk is. De kosten die je moet maken om een aantal zaken te veranderen, verdien je dus uiteindelijk weer terug. Daarnaast is het sinds 2017 ook wettelijk verplicht.

©Foto: Pixabay.com
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Stickers laten maken
Gepersonaliseerde stickers
Goedkope stickers bestellen
Goedkoop stickers drukken
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellencovid19 stickers
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD