close
Beste klant,
Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE | FR
Je bevindt je hier:  home > blog > Wist je dat stickers mensen met Alzheimer kunnen helpen?
 

Wist je dat stickers mensen met Alzheimer kunnen helpen?

 
drie deuren van toiletten
 
Vrijdag is het Wereld Alzheimerdag. Daarom wordt er in deze periode op allerlei manieren stil gestaan bij deze ziekte. Stickers kunnen mensen met Alzheimer en andere vormen van dementie helpen. Hoe? Dat lees je in dit blog.
Een gepersonaliseerde deursticker is het meest bekende voorbeeld hoe stickers mensen met Alzheimer kunnen helpen. Een paar jaar geleden is er een onderzoek gedaan waaruit bleek dat mensen hun kamer makkelijker kunnen vinden als er een sticker met een foto van hun voormalige voordeur opgeplakt is. Ook voelen mensen zich meer thuis en veiliger. Wil je een deursticker voor je vader of moeder laten maken? Of voor je opa of oma? Informeer dan eerst bij de zorginstelling waar diegene woont of dat mag.

Deurstickers hebben meer functies

In zorginstellingen kunnen ook andere deurstickers handig zijn. Een sticker met een plaatje van een wc-pot op de toiletdeur helpt bewoners het toilet te vinden. Of vermom deuren waar de bewoners niet doorheen mogen. Zo blijkt dat mensen met dementie minder de behoefte hebben om naar buiten te gaan als er op de deur naar de uitgang een sticker van een boekenkast is geplakt. Wat ook werkt is een sticker van een muur op een deur plakken, zodat het lijkt of er helemaal geen deur zit.

Andere handige stickers voor een zorgafdeling

Naast deurstickers kunnen ook andere stickers handig zijn op een zorgafdeling. Met muurstickers kun fictieve ramen maken in gangen voor een meer ruimtelijk gevoel. Met vloerstickers kun je de illusie van een vloerkleed creëren. Natuurlijk kun je een echt kleed neerleggen, maar dat is minder hygiënisch en lastiger schoon te maken. Naamstickers zijn handig om persoonlijke spullen van bewoners te labelen, zodat deze minder snel zoekraken.

Stickers voor mensen die thuis wonen

Vaak wonen mensen met dementie nog wel een tijdje thuis voordat ze opgenomen worden. Ook dan kunnen stickers handig zijn. Het is bekend dat mensen met dementie veel hebben aan visuele geheugensteuntjes. Plak bijvoorbeeld op de kasten labels met plaatjes, zodat mensen hun spullen sneller terug kunnen vinden en weten waar wat hoort. En net als in een verzorgingshuis kun je met stickers op de deuren de functie van de ruimte aangeven.

Help je vader of moeder met stickers

Mensen met Alzheimer vergeten vaak basale dingen, zoals tandenpoetsen. Je kunt hen helpen door op de spiegel in de badkamer een plaatje van tandenpoetsen te plakken. Weet je vader of moeder niet meer hoe de wasmachine werkt? Plak er een handleiding op. Is je vader of moeder niet meer in staat bepaalde beslissingen te nemen of met geld om te gaan? Dan kan het verstandig zijn om bij de deurbel een geen-colportagesticker te plakken, om zo verkopers, goede doelen en geloofsovertuigers te weren. Zo kun je met tal van stickers het leven van iemand met dementie makkelijker maken. Wil je stickers bestellen? Vul het bestelformulier in. Heb je vragen? Neem contact met ons op.

©Foto: iStockphoto.com
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Stickers laten maken
Gepersonaliseerde stickers
Goedkope stickers bestellen
Goedkoop stickers drukken
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellencovid19 stickers
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD