close
Beste klant,
Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE | FR
Je bevindt je hier:  home > blog > Wat is laminaat? En waar dient het voor?
 

Wat is laminaat? En waar dient het voor?

 
een sticker met een afgeschuurd plekje
 
Bij ons is het mogelijk om je stickers af te werken met een laminaat. Wat is dat? En wat is het nut er van? Daar besteden we deze week aandacht aan.
Laminaat is een transparante laag die aangebracht wordt over de sticker. Je kunt kiezen uit mat en glanzend. Laminaat heeft meerdere functies.
  • Het geeft stickers een luxere uitstraling.
  • Het zorgt er voor dat de sticker krasbestendiger is.
  • De kleuren van je opdruk blijven langer kleurecht.

Glans of mat laminaat

Standaard zijn onze vinylstickers al ietwat glanzend. Wil je echter net iets meer, dan kun je er voor kiezen om een glans laminaat aan te brengen op je sticker. Hierdoor gaat die nog meer glanzen. Ook wordt de sticker iets dikker. Wil je juist een keer iets anders? Dan is een mat laminaat wellicht iets voor jou.

Bescherming soms nodig

Soms is een laminaat aan te raden. Bijvoorbeeld als de sticker in contact komt met stoffen als alcohol, schoonmaakmiddelen en (huid)oliƫn. Dit soort vloeistoffen tasten de print van je sticker aan. Hierdoor zal de kwaliteit van je sticker achteruit gaan. Een sticker kan ook slijtageplekken krijgen als die regelmatig ergens tegenaan schuurt. Daarnaast heeft zonlicht invloed op de opdruk van je sticker. Hoewel een laminaat nooit helemaal kan voorkomen dat een sticker die vol in de zon zit verkleurt, zorgt een beschermlaag er wel voor dat dit proces minder snel gaat.

Stickers met laminaat

Een aantal stickers krijgt bij ons standaard een laminaat. Dit geldt bijvoorbeeld voor machinestickers en vloerstickers. Deze stickers hebben meer te verduren dan gewone stickers. Voor vloerstickers gebruiken we een speciaal vloerlaminaat. Dit beschermt de sticker niet alleen, maar bevat ook nog een antisliplaag. Hierdoor kun je veilig over de sticker heen lopen.

Laminaat niet altijd mogelijk

Soms is een laminaat niet mogelijk. Bij papieren stickers bijvoorbeeld. Of bij de statische sticker. Een afwerklaag maakt een sticker zwaarder. Omdat statische stickers niet met lijm maar met statische lading aan de ondergrond hechten, zouden deze stickers niet blijven zitten als er een extra laag op zou zitten. Of een laminaat mogelijk is, staat aangegeven op het bestelformulier van de desbetreffende sticker.

Laminaat niet altijd nodig

Een laminaat is niet altijd noodzakelijk. Bestel je een sticker die je aan de binnenkant van een raam plakt waarbij de print aan de buitenkant zichtbaar is? Dan beschermt het raam de sticker al. Worden je stickers met offset gedrukt? Dan worden ze standaard afgewerkt met uv-lak. Dit beschermt de sticker ook tegen allerlei invloeden van buitenaf. Je kunt echter zelf niet kiezen of je uv-lak of laminaat wilt. Dit hangt van de hoeveelheid stickers die je bestelt af. Grote oplages worden bij ons met offset gedrukt, omdat dat goedkoper is dan digitaal drukken. Vragen? Neem contact met ons op. Meteen stickers bestellen? Op de pagina Assortiment vind je een overzicht van al onze stickersoorten.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Stickers laten maken
Gepersonaliseerde stickers
Goedkope stickers bestellen
Goedkoop stickers drukken
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellencovid19 stickers
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD