Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
home > autostickers
Kies een stickervorm
Vierkant
Rechthoekig
Rond
Ovaal
Dit is maatwerk

Vrije vorm

Naast onze standaard vormen is het ook mogelijk om te kiezen voor vrije vorm. Deze stickers worden ook wel contourstickers genoemd. De naam zegt het al, stickers die contour gesneden worden in alle denkbare vormen. Voor een vrije vorm sticker heb je een vectorbestand nodig met daarin een contourlijn in de vorm zoals je de sticker gesneden wil hebben.
Vrije vorm
Kies een formaat
Kies een van onze supervoordelige standaardmaten
Let op: afmeting in millimeters aangeven!
Dit is maatwerk
Of vertel ons jouw gewenste maat
x
 mm  

OK
Let op: afmeting in millimeters aangeven!
Van welk materiaal mogen we je sticker maken?
Wit vinyl  

Wit vinyl stickers

 • glanzend
 • permanent klevend
 • zelfklevend PVC vinyl
 • UV- en weerbestendig
Transparant vinyl  

Transparant vinyl stickers

 • glanzend
 • permanent klevend
 • zelfklevend PVC vinyl
 • UV- en weerbestendig
Dit is maatwerk
Meer keuze?
Hoeveel stickers wil je?
Wanneer wil je ze opplakken?
 + € 0,00
ex. BTW
 + € 50,00
ex. BTW
 + € 80,00
ex. BTW
* LET OP! De verwachte leverdatum geldt alleen wanneer alle bestanden zijn aangeleverd (en goedgekeurd) en de betaling is voldaan voor 12:00 uur 's middags.
Nadat je de bestelling compleet hebt afgerond kun je je bestanden aanleveren of je ontwerp maken. In de aanleverspecificaties kun je lezen aan welke eisen het drukbestand moet voldoen.

Met autostickers kun je goedkoop reclame maken

Als je een bedrijf hebt of zzp’er of freelancer bent is reclame maken belangrijk om meer klanten te krijgen. Zoek je een manier om goedkoop reclame te maken? Gebruik dan autostickers. Het voordeel van autostickers is dat veel mensen ze zien. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft uitgerekend dat je met reclame op je auto per maand gemiddeld 160.000 contactmomenten hebt. Dat is een enorm bereik.

Het voordeel van autostickers: naamsbekendheid

Het voordeel van auto stickers is dat overal waar je rijdt, anderen je reclame zien. Hoe vaker ze je naam zien, hoe groter de kans dat ze je naam onthouden en contact opnemen als ze gebruik willen maken van je diensten. Bovendien hoef je niet per se te rijden. Ook als je auto ergens geparkeerd staat, maak je reclame. Wel is het belangrijk dat je je in het verkeer gedraagt en je auto netjes houdt. Omdat dat je visitekaartje is, wil je geen slechte indruk maken.

Een autosticker maken: meerdere mogelijkheden

Wil je auto stickers maken? Wij hebben verschillende stickersoorten die geschikt zijn voor op je auto. Welke je het beste kunt gebruiken hangt af van je wensen. Als je een sticker wil aanbrengen op je auto kun je kiezen uit permanente auto stickers en verwijderbare auto stickers. Permanente auto stickers kun je ook verwijderen. Echter, hoe langer de sticker op je auto zit, hoe moeilijker het wordt om deze er af te halen. Ook kunnen er lijmresten achterblijven. In het blog Hoe verwijder je een sticker? kun je meer lezen over stickers verwijderen.

Verschillende permanente autostickers

Als je permanente autostickers wil laten maken kun je vinyl stickers of doming stickers gebruiken. Vinyl is uv-, weer- en waterbestendig. Daarom zijn ze ook geschikt voor buiten. Vinyl stickers kunnen afgewerkt worden met een laminaat, zodat de sticker nog beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Ook kun je voor een laminaat kiezen, omdat je dat mooi vindt. Bij ons kun je kiezen uit een glans en mat laminaat. Doming stickers zijn ook uv-, weer en waterbestendig. Het verschil met vinyl is dat dit type sticker afgewerkt wordt met een transparante epoxyharslaag, die een 3D-effect geeft. Dit geeft een zeer luxe uitstraling. Ook is het bij doming stickers mogelijk om te printen op zilverfolie. Kleuren als zilver en goud zijn lastig te drukken. Daarom kun je als je zilveren stickers wil beter een zilveren ondergrond kiezen.

Verschillende verwijderbare autostickers

Wil je een auto sticker maken die je kunt verwijderen? Dan kun je kiezen uit magneetstickers voor op de auto zelf en statische stickers voor op de ramen. Verwijderbare autostickers zijn handig als je niet altijd met reclame op je auto wil rondrijden. Deze stickers kun je er makkelijk afhalen, zonder dat je last hebt van lijmresten. Ook kun je ze er op een later moment weer opplakken. Houdt er wel rekening mee dat magneetstickers alleen op de metalen delen van je auto geplakt kunnen worden en dat deze delen ijzer, staal, kobalt of nikkel moeten bevatten. Op aluminium blijven magnetische autostickers niet plakken. Statische stickers plakken alleen op glas. Vandaar dat je deze alleen op je autoruiten kunt plakken. Magneetstickers kunnen afgewerkt worden met een laminaat. Statische stickers niet.

Gebruik raamstickers als autosticker voor op je achterruit

Plak je de sticker het liefst op je autoruit? Kies dan voor een transparante raamsticker. Door transparant vinyl te gebruiken heb je meer zicht dan met wit vinyl. Het voordeel van raamstickers is dat je deze aan de binnenkant van je autoruit kunt plakken. In dat geval beschermt het raam de sticker tegen invloeden van buitenaf en is laminaat niet nodig. Wil je een transparante auto sticker maken, dan raden we je aan om te kiezen voor full colour met dekwit. Hierdoor komen de kleuren beter uit. Meer weten? Ga naar de veelgestelde vraag Wat houdt dekwit in? Permanente raamstickers worden gemaakt van vinyl, tijdelijke raamstickers van statisch vinyl.

Snijtekst stickers of plakpletters als autosticker

Snijtekst stickers, ook wel plakletters genoemd, zijn een aparte soort stickers. Bij al onze andere stickers druk je een afbeelding of tekst op het vinyl. Bij snijtekst stickers snij je de letters, cijfers of symbolen uit vinyl. Elke letter, cijfer of symbool is los. Dit kan erg mooi lijken op je auto of je autoruit. Als je dit wil, moet je bij vormen kiezen voor vrije vorm. Meer informatie over dit type sticker vind je in ons blog Snijtekst stickers nu direct via de website te bestellen.

Formaat drukbestand bepalen van je autosticker

Op het moment dat je autostickers gaat maken is het van belang om op te meten hoe groot het oppervlakte is, zodat je weet hoe groot de sticker kan worden. Bij ons kun je zelf het formaat bepalen. Je zit daardoor niet vast aan standaardmaten. Je kunt bij ons zelf een drukbestand aanleveren. Heb je dat niet, dan kun je dat zelf maken met onze gratis ontwerpmodule. Afhankelijk van je wensen kunnen er andere eisen zijn waaraan je drukbestand moet voldoen. In onze aanleverspecificaties kun je daar meer over lezen.

Afbeelding en/of tekst op je autosticker

Je kunt verschillende dingen op je sticker drukken. Je kunt denken aan:
 • bedrijfsnaam;
 • bedrijfslogo;
 • URL van je website;
 • telefoonnummer;
 • URL's van social media;
 • foto's
 • QR-code.

Auto stickers maken: aandachtspunten

Ga je een auto sticker maken voor reclamedoeleinden? Dan is het belangrijk dat je stickers opvallen en dat eventuele tekst leesbaar is. Zorg voor voldoende contrast tussen de kleur van je lak en je autosticker. Je kunt kiezen voor licht op donker of donker op licht. Een andere optie is complementaire kleuren. In het blog Het gebruik van kleuren in je stickerontwerp kun je daar meer over lezen. Ga je je autosticker op je autoruit plakken? Gebruik geen zwart of andere donkere kleuren. Omdat de autoruit zelf al donker oogt vanaf een afstand zal een donkere sticker niet opvallen.

Zorg er voor dat tekst op je autosticker te lezen is

Heb je ook tekst op je autosticker staan? Dan moet deze goed leesbaar zijn. Als iemand de tekst pas kan lezen als hij of zij op je bumper zit, dan is je tekst te klein. Ook is het zo dat een tekst die vanuit een rijdend voertuig wordt gelezen groter moet zijn dan bij een stilstaan. Daarnaast is het ene lettertype weer beter te lezen dan het andere. In ons blog Is de tekst op je sticker leesbaar? kun je hier meer informatie over vinden. Wil je weten waarop je nog meer moet letten als je autostickers gaat maken? Lees het blog 5 veelgemaakte fouten bij autostickers.

Het opplakken van autostickers

Er zijn wettelijke regels omtrent het opplakken van autostickers. Daarbij gaat het vooral om op welke plekken je geen sticker mag pakken. In het blog Stickers plakken op een auto: wat zijn de regels? kun je daar meer over lezen. In het blog Stickers plakken met koud weer is niet verstandig vind je informatie over wat de meest geschikte temperatuur is voor het plakken van stickers. Die richtlijnen gelden ook voor het plakken autostickers.

Eenvoudig autostickers bestellen

Wil je autostickers bestellen? Vul bovenstaand formulier in. Heb je een vraag of wil je een gratis sample van een bepaald materiaal aanvragen? Stuur een mail naar info@sticker.nl of bel naar 0546 – 539 877 (op werkdagen van 8.00-17.00 uur).
Blijf op de hoogte   (Privacyverklaring)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je eerstvolgende bestelling.
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
 

Autostickers

Op zoek naar autostickers? Wij kunnen stickers leveren voor op de binnen- en buitenkant van je autoraam. Daarnaast hebben we tijdelijke en permanente stickers voor op je auto. Wil je een tijdelijke sticker op je auto? Bestel dan de magneetsticker auto.

 • diverse materialen en afwerkingen
 • bepaal zelf het formaat
 • ook als tijdelijke sticker
 • gratis verzending

Autostickers drukken? Vul onderstaand formulier in. Liever eerst een prijsopgave? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Meer weten? Onderaan deze pagina vind je meer informatie over autostickers.
Voorbeelden van autostickers
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen
Jouw prijs
vanaf    
ex. BTW
per 1000
stuks     
p.stuk