Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
home > stickers-ontwerpen

Stickers maken en ontwerpen

Wil je zelf stickers ontwerpen? Dat kan bij Sticker.nl. Via onderstaande ontwerpmodule kun je gemakkelijk zelf stickers maken en bestellen. Handig als je bijvoorbeeld geen kant-en-klaar bestand hebt dat geschikt is om op stickers te laten drukken. Onze ontwerpmodule is gemakkelijk in gebruik, waardoor zelfs mensen met weinig computerkennis deze kunnen gebruiken. Wil je eerst meer weten over zelf stickers ontwerpen? Onderaan deze pagina vind je tien tips.
Specificaties
Stickervorm
Vierkant
Rechthoekig
Rond
Ovaal
Stickerformaat
Stickermateriaal
Ontwerp
 
LET OP!
  • De afbeelding die je ziet is geschaald. Dit is niet de werkelijke afmeting van je sticker.
  • Het roze gedeelte is de 4 mm afloop en wordt niet afgedrukt op de sticker.
  • Ons systeem controleert je drukbestand op een aantal veelvoorkomende fouten. Ons systeem kan echter niet alle fouten opsporen.
  • Het systeem kan de kwaliteit van je bestand niet verbeteren. Controleer je proefdruk dan ook altijd goed.
 
 
Wanneer wil je ze opplakken?
 + € 0,00
 + € 50,00
 + € 80,00
* LET OP! De verwachte leverdatum geldt alleen wanneer alle bestanden zijn aangeleverd (en goedgekeurd) en de betaling is voldaan voor 12:00 uur 's middags.
 
 

Zelf je sticker ontwerpen met ontwerpmodule: 10 tips

Wil je stickers kopen, maar heb je geen drukbestand? Met onze gratis ontwerpmodule kun je je eigen sticker maken. Wil je meer informatie over het gebruik van deze module? Hieronder tien tips die handig kunnen zijn als je je eigen stickers wil maken.

Tip 1: Eigen sticker maken: welke vorm?

Voor je aan de slag kunt om je sticker te ontwerpen, moet je aangeven welke vorm je wil hebben. Je kunt bij ons kiezen uit vierkant, rechthoekig, rond en ovaal. We leveren ook stickers in vrije vorm, ook wel contourstickers genoemd, maar deze kun je niet maken met onze ontwerpmodule. Wil je vrije vorm stickers, dan heb je namelijk een vectorbestand nodig met daarin een snijlijn. Meer informatie vind je op onze productpagina Vrije vorm stickers. Mocht je een bepaalde vorm uitgekozen hebben en tijdens het stickers ontwerpen er achter komen dat je toch niet uitkomt met de gekozen vorm, dan kun je die nog aanpassen.

Tip 2: Stickers laten drukken: de grootte bepalen

Wil je een sticker maken, maar vind je het lastig om de maat van je sticker te bepalen? Pak er dan een liniaal of rolmaat bij. Ook kun je het ontwerp dat je gemaakt hebt afdrukken op een A4'tje om te zien of het voldoet. Houd er wel rekening mee dat je het bestand op juiste grootte afdrukt. Sommige printers verkleinen het bestand automatisch. Let op! Alle afmetingen op onze site zijn in millimeters! Net als bij de vorm kun je maat nog aanpassen op moment dat je je sticker aan het maken bent. Dit is wel zo handig dat als je tijdens het stickers ontwerpen er achter komt dat je ontwerp net niet past.

Tip 3: Sticker ontwerpen: juiste materiaal uitkiezen

Standaard wordt als materiaal wit en transparant vinyl aangegeven, maar wij hebben nog veel meer materialen waaruit je kunt kiezen als je bij ons stickers wil kopen. Klik hiervoor op 'Meer keuze'. Je krijgt dan de vraag hoe je je stickers geleverd wil hebben. Als dat niet uitmaakt, dan kun je dat leeg laten. Bij alle materialen staan i'tjes waarin nog wat meer uitgelegd wordt over de materialen. Wil je meer informatie? Lees dan het blog Wij hebben diverse materialen waaruit je kunt kiezen. Ook is het mogelijk om kosteloos samples van de materialen te ontvangen. Stuur hiervoor een mail naar info@sticker.nl.

Tip 4: Dekwit en plakzijde stickers laten bedrukken

Bij ons kun je stickers laten maken met dekwit. Dit heb je soms nodig als je voor transparant vinyl hebt gekozen. Dekwit houdt in dat er witte inkt aan het drukproces wordt toegevoegd. In ons blog Wat is dekwit en wanneer heb je het nodig? kun je daar meer over lezen. Ook kun je een sticker laten maken waarbij de plakzijde bedrukt wordt. Dit is handig bij raamstickers. Ook kun je bij ons dubbelzijdige raamstickers laten maken. Op de productpagina Raamstickers vind je daar meer informatie over. Wil je een raamsticker waarbij de plakzijde bedrukt wordt, dan hoef je bij het stickers ontwerpen het ontwerp niet te spiegelen. Ons systeem 'weet' dit automatisch op moment dat je 0/4 of 4/4 hebt aangegeven op het bestelformulier.

Tip 5: Stickers ontwerpen: extra afwerking?

Bij ons kun je stickers laten maken met een extra laag, laminaat genoemd. Dit transparante laagje beschermt je sticker waardoor deze langer meegaat. Ook geeft het je sticker een luxere uitstraling. Je kunt kiezen uit een glans en mat laminaat. Behalve een laminaat kun je ook een doming laag aan laten brengen. Dat is een epoxyharslaag dat een 3D-effect geeft. Op de pagina Doming stickers vind je daar meer informatie over.

Tip 6: Afbeelding toevoegen bij zelf sticker ontwerpen

In de ontwerpmodule kun je een afbeelding of logo toevoegen. Gebruik altijd een afbeelding van minimaal 300 dpi. Anders heb je kans dat deze onscherp wordt. Je kunt de afbeelding op zijn plek zetten door deze met de muis op te pakken, door deze te centreren of roteren. (Op mobiel kun je dit met je vingers doen.) Verder kun je de afbeelding groter of kleiner maken en uitlijnen. Zorg dat er geen relevante informatie in het gebied van de roze snijlijn staat, want op die lijn wordt de sticker gesneden. Zorg wel dat als je bijvoorbeeld een foto hebt toegevoegd of een ander type afbeelding met een gekleurde achtergrond dat die wel doorlopen in het roze gebied. Anders kun je een wit randje rondom je sticker krijgen. Dit noemen we afloop.

Tip 7: Sticker laten maken: tekst toevoegen

Tijdens het ontwerpen kun je ook tekst toevoegen. Hoeveel hangt af van het formaat van je sticker, het lettertype en de lettergrootte. Wil je de tekst over meerdere regels? Geef een Enter waar de nieuwe regel moet beginnen. Net als bij de afbeelding kun je de tekst verplaatsen door er op te gaan staan. Ga je zelf stickers maken met tekst? Dan is het belangrijk dat deze te lezen is. Dit wordt niet alleen bepaald door de tekstgrootte, maar ook door het lettertype. Daarnaast heeft de kleur van de tekst en de ondergrond daar ook invloed op. In ons blog Is de tekst op je sticker leesbaar? kun je daar meer informatie over vinden.

Tip 8: Eigen stickers maken: achtergrondkleur toevoegen

Bij ons kun je tijdens het stickers ontwerpen ook nog een achtergrondkleur toevoegen. Je kunt uit een van de standaard kleuren kiezen of zelf een kleurcode invullen. Op Wikipedia kun je een lijst vinden met allerlei kleurcodes. Een andere website waar je een kleurcode op kunt zoeken is htmlcolorcodes.com. Ook zijn er tools, zoals een HTLM kleurenkiezer, waarmee je een kleurcode kunt achterhalen.

Tip 9: Sticker ontwerpen: alles nog aanpasbaar

Totdat je je bestelling definitief maakt, kun je nog van alles veranderen. Kom je er tijdens het stickers ontwerpen achter dat je een andere vorm of een ander materiaal wil? Dat kan. Houd er wel rekening mee dat een verandering gevolgen kan hebben voor je ontwerp. Omdat jouw ontwerp nog niet definitief is, is hij nog niet opgeslagen in ons systeem. Sluit de pagina Stickers ontwerpen dus niet af voordat je je bestelling hebt voltooid. Wel kun je je ontwerp opslaan op je eigen computer. Klik in je ontwerp en vervolgens op je rechtermuisknop. Je kunt dit bestand dan later opnieuw uploaden. Alleen kun je het dan niet meer aanpassen. Kom je ergens niet uit? Neem contact op met onze klantenservice.

Tip 10: Ben je klaar met stickers ontwerpen?

Ben je klaar met stickers ontwerpen? Controleer de digitale drukproef goed, want als je je bestelling hebt geplaatst en het drukbestand hebt goedgekeurd kun je niets meer veranderen. Dit kan nog wel zolang je op de pagina van de ontwerpmodule zit. Is je drukproef goed? Dan kun je je stickers gaan bestellen. Geef aan hoeveel stickers je wil en wanneer je deze geleverd wil hebben. Daarna kun je je bestelling in de winkelmand leggen. Je kunt dan je bestelling voltooien of nog een sticker ontwerpen.
Blijf op de hoogte   (Privacyverklaring)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je eerstvolgende bestelling.
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen