close
Nieuwsbrief
Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE | FR | AT
Je bevindt je hier:  home > blog > Stickers plakken op een auto: wat zijn de regels?
 

Stickers plakken op een auto: wat zijn de regels?

 
een sticker op een autoraam
 
Onlangs heeft een automobilist in Winterswijk een boete gekregen, omdat die een grote sticker op zijn voorruit had geplakt. Welke regels gelden er voor het plakken van stickers op je auto? Daar besteden we deze week aandacht aan.
Vanwege de veiligheid is het verboden om een sticker zoals hierboven op de foto te zien is op je vooruit van je auto te plakken. Dat meldde Berend Jager, een wijkagent uit Winterswijk, onlangs op Twitter en Instagram. Maar wat mag dan wel? Dat hangt af van een aantal factoren.

Wettelijke regels

Voor de voorruit en de zijruiten voor geldt dat er op de ramen geen onnodige voorwerpen mogen zitten die het zicht van de bestuurder belemmeren. Ook stickers vallen hieronder. Uiteraard mag je wel tolstickers of milieustickers op je voorruit plakken. Vaak staat in de gebruiksaanwijzing op welke plek je deze moet plakken, zodat ze het zicht niet verhinderen. Voor de zijruiten achter en de achterruit geldt dat je daar wel stickers op mag plakken. Al moet je auto dan wel een rechterbuitenspiegel hebben. Heeft je auto die dat niet? Dan mag ook een achterruit niet voorzien zijn van onnodige voorwerpen die het zicht belemmeren.

Blinderen van autoruiten

Ook voor het volledig beplakken van ruiten (blinderen) gelden een aantal regels. Zo moeten de ramen voldoende licht door laten. Voor de voorruit en de zijruiten voor geldt de lichtdoorlatendheid niet minder dan 55 procent mag zijn. Deze eis geldt ook voor de achteruit als je auto geen rechterbuitenspiegel heeft. Heeft je auto die wel? Dan mag de achterruit volledig beplakt worden. De politie heeft een apparaatje genaamd de Tintman waarmee ze kunnen meten of je autoramen voldoen aan de norm.

Meer informatie

De eisen die gelden voor het beplakken van autoruiten vind je terug in artikel 5.5.42 van de Regeling voertuigen. Meer informatie over het onderwerp vind je ook op de website Infopolitie.nl. Wil je weten welke stickers geschikt zijn om op je auto te plakken? Dit vind je op onze productpagina Autostickers. Daar geven we ook tips waarop je moet letten als je autostickers laat maken.

©Foto wijkagent Berend Jager
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD