close
Nieuwsbrief
Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE | FR | AT
Je bevindt je hier:  home > blog > Stickers maken: alles wat je moet weten over slitten
 

Stickers maken: alles wat je moet weten over slitten

 
een voorbeeld van een slit
 
Laat je stickers maken? Dan kan het zijn dat ze een breekslit hebben. Wat is dat? En wat heb je er aan? In dit blog leggen we dat uit. Ook geven we aan welke alternatieven je hebt als een breekslit niet mogelijk is.
Een breekslit houdt in dat er in de backing (achterkant) van de sticker om de zoveel centimeter een sneetje zit. Dit noemen we breekslit. Het voordeel hiervan is dat je de stickers makkelijker van de backing kunt halen. Een breekslit is van de fabriek uit al toegevoegd aan het materiaal. Vandaar dat het altijd op dezelfde plek zit.

Heeft mijn sticker een breekslit?

Of je stickers een slit krijgen en op welke plek die zit, hangt af van de maat van de sticker. Bij gewoon vinyl zit de slit om de vier centimeter. Daardoor kan het zijn dat er niet bij elke sticker een breekslit zit of dat je juist meerdere per sticker hebt. Bestel je grote hoeveelheden vinylstickers, dan worden deze meestal met een andere productiemethode gedrukt omdat dat goedkoper is. Dat materiaal heeft geen breekslit. Ook onze apartere materiaalsoorten, zoals high tack vinyl en ultra destructable hebben geen breekslit.

Alternatieven voor breekslit

Als je stickers geen breekslit hebben, kun je er voor kiezen om een rugslit of frontslit toe te voegen. Net als bij een breekslit zorgen deze er voor dat je de stickers makkelijker van de backing kunt halen. Een rugslit zit net als een breekslit aan de achterkant van de sticker. Er is alleen een belangrijk verschil. Een rugslit wordt later toegevoegd. Wij kunnen dat niet zelf. Dus als je stickers met rugslit wil, moeten we dat uitbesteden. Dit is duurder.

Stickers met slitten bestellen

Een andere optie is een frontslit toevoegen. Dan zit de slit aan de voorkant van het materiaal. Aan een kant van de sticker wordt dan een soort lipje aangebracht. Dit kunnen we wel zelf, al betaal je hier wel iets extra?s voor. Wil je graag stickers met een rug- of frontslit? Stuur dan een e-mail naar info@sticker.nl.

Breekslit niet altijd nodig

Om je stickers makkelijker van de backing af te krijgen is een breekslit niet altijd nodig. Stickers die op vel geleverd worden, zijn sowieso al makkelijker van de backing af te halen. Je kunt alleen niet kiezen of je stickers los of op een vel geleverd worden. Dit hangt af van de maat van de sticker en de gekozen productiemethode. Bij ons kun je je stickers ook op een rol geleverd krijgen. Dan zijn ze eveneens makkelijk van de backing af te halen.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD