close
Nieuwsbrief
Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE | FR | AT
Je bevindt je hier:  home > blog > Stickers op rol: wat houden kerndiameter en rolafwikkeling in?
 

Stickers op rol: wat houden kerndiameter en rolafwikkeling in?

 
printscreen van kerndiameter en rolafwikkeling
 
Als je stickers op rol bestelt, moet je bij de verschillende stappen op het bestelformulier ook aangeven welke kerndiameter en rolafwikkeling je wil hebben. In dit blog leggen we uit wat deze begrippen inhouden en wanneer ze van belang zijn.
Zoals de naam al aangeeft worden bij stickers op rol de stickers op een rol aangeleverd. De rollen kunnen op verschillende manieren worden samengesteld. Zo kun je aangeven welke kerndiameter en rolafwikkeling je wil. De kerndiameter is de binnenmaat van de rol. Deze maat is belangrijk als je de rollen in een dispenser of etiketteermachine wil gebruiken. Dan moet namelijk de rol wel om de stang van de dispenser of etiketteermachine passen. Ga je de rollen handmatig verwerken, dan kun je gewoon nemen wat je zelf praktisch vindt.

Hoe meet je de kerndiameter?

Om op te meten hoe groot een cirkel is, trek je een rechte lijn tussen de twee punten die het verste van elkaar af staan: ΓΈ. De maat die je krijgt wordt diameter genoemd. Bij een aantal voorwerpen, zoals bijvoorbeeld buizen, heb je altijd een binnen- en buitenmaat. De binnenmaat wordt in dat geval binnendiameter genoemd. Ook rollen met stickers hebben een binnen- en buitenmaat. De kerndiameter is de binnenmaat. Bij ons kun je uit vijf verschillende maten kiezen: 25 mm, 38 mm, 40 mm, 50 mm en 76 mm.

Wat is rolafwikkeling?

Met rolafwikkeling geef je aan hoe de stickers op de rol geplaatst worden. Dit kan op meerdere manieren. Zo kunnen ze aan de binnenkant van de rol worden geplaatst of aan de buitenkant. Ook kun je aangeven in welke richting de afbeelding en/of tekst geplaatst moet worden. In de afbeelding hierboven kun je zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. Net als bij kerndiameter is de juiste rolafwikkeling met name belangrijk als je de rollen in dispensers en etiketteermachines gaat gebruiken. Ga je de stickers handmatig plakken dan kun je de optie nemen die je zelf handig vindt.

Meer weten of bestellen?

Bij stickers op rol heb je nog een aantal andere mogelijkheden. Zo kun je bij ons kiezen uit verschillende materialen en lijmlagen. Meer informatie hierover vind je in het blog Stickers en etiketten op rol bestellen. Wil je stickers op rol bestellen? Vul het bestelformulier in. Heb je na het lezen van deze informatie vragen? Neem contact met ons op via info@sticker.nl of (0546) 539 877.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD