Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
home > blog > Wij leveren ook allerlei soorten bootstickers
 

Wij leveren ook allerlei soorten bootstickers

 
een boot met daarop een sticker
 
Wil je je boot voorzien van een naam en/of haven? Heb je stickers nodig voor de registratie van de RDW? Of doe je mee aan wedstrijden en heb je stickers nodig voor in de zeilen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leveren verschillende soorten bootstickers. In dit blog vertellen we er meer over.
Met het mooie weer trekken veel mensen er weer op uit met hun boot. Toch zijn er een aantal regels waaraan je moet houden. Zo moet je in de meeste gevallen een naam en woonplaats op je boot hebben staan. Er zijn een paar uitzonderingen:
  • Motorboten die korter zijn dan 20 meter en sneller varen dan 20 kilometer per uur hebben een registratienummer nodig. Daarover later meer.
  • De regel geldt ook niet voor zeilboten korter dan 7 meter.
  • Ook voor boten die met spierkracht worden voortgebracht, zoals roeiboten, geldt deze regel niet.
Hoewel deze regels niet gelden, kun je er natuurlijk voor kiezen om wel een naam en woonplaats of thuishaven op je boot te vermelden. Voor grotere schepen gelden andere regels. Deze kun je vinden op de website www.wetten.overheid.nl. Op die site is ook meer informatie te vinden over de regelgeving van kleine schepen.

Registratie motorboten, jetski's en waterscooters

Zoals gemeld moeten een motorboot die korter is dan 20 meter en sneller kan varen dan 20 kilometer een registratienummer hebben. Dit is verplicht op de meeste wateren binnen Nederland. Deze registratie verloopt via het RDW en geldt ook voor jetski's en waterscooters. Het registratieteken dat je van de RDW krijgt, moet aan beide zijden van de boot goed zichtbaar zijn. De makkelijkste manier om dat te doen is met stickers.

Eisen registratienummer motorboten

Het registratienummer dat je krijgt, mag niet makkelijk loslaten en vervagen. Daarom is het handig om stickers te nemen van high tack vinyl. Deze vinylsoort heeft een extra krachtige lijm, waardoor die nog beter blijft plakken. Dit materiaal wordt standaard afgewerkt met een laminaat. Deze beschermlaag zorgt er voor dat je print extra wordt beschermd. Dit materiaal kun je kiezen op het bestelformulier van bootstickers. Op de website van de RDW vind je meer informatie over hoe groot deze tekens van de sticker moeten zijn en hoe de registratie verloopt.

Recreatievaart groter dan 20 meter

Boten en schepen die langer zijn dan 20 meter vallen onder de Binnenvaartwet. Het maakt daarbij niet uit of het vaartuig gebruikt wordt voor de pleziervaart of de beroepsvaart. Vanaf eind dit jaar gaat er ook een Europese Richtlijn gelden. Meer weten? Op de website Varendoejesamen kun je er meer over lezen.

Stickers voor in de zeilen

Als je een zeilboot hebt en meedoet aan wedstrijden, dan heb je vaak zeilnummers nodig. Hiervoor kun je onze bootstickers ook gebruiken. Aan welke eisen deze nummers moeten voldoen, kun je lezen op de website van Radiozeilen. Daarnaast moet je een naam op je zeilboot vermelden als deze langer is dan 7 meter. Daarnaast moet je afhankelijk van de lengte je woonplaats of thuishaven vermelden. Wat verplicht is, is te lezen op de website van de Overheid

Bootstickers bestellen

Wil je bootstickers bestellen? Dan heb je bij ons de keus uit meerdere materialen. Welke dat zijn, kun je vinden op het bestelformulier van bootstickers. Wil je een sticker laten maken die alleen uit letters, cijfers en/of andere tekens bevat, dan moet je bij vormen kiezen voor vrije vorm. Op het bestelformulier vind je ook verschillende materialen die mogelijk zijn. Per materiaal wordt er informatie gegeven, zodat je zelf een keus kunt maken. Ook is het mogelijk om proefmateriaal op te vragen, zodat je kunt testen of het voldoet aan je wensen. Hiervoor kun je een mail sturen naar info@sticker.nl. Dat mailadres kun je ook gebruiken als je andere vragen hebt.

©Foto: Pexels.com
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen