close
Beste klant,
Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE | FR
Je bevindt je hier:  home > blog > Protesteren met stickers | Blog Sticker.nl
 

Protesteren met stickers

 
een plaatje tegen kernenergie
 
Stickers kun je voor allerlei doeleinden gebruiken. Met stickers kun je informatie geven. Iemand ergens op attenderen of voor waarschuwen. Of promotie maken voor een bedrijf of product. Er zijn ook mensen die door middel van stickers ergens tegen protesteren. In dit blog hebben we een drie voorbeelden op een rij gezet.
Muziekjournalist en danceliefhebber Emma van Meijeren was het opgevallen dat op festivals met name mannen optreden. Om hier aandacht voor te vragen, heeft ze samen met dj Fenna Fiction op festivalposters met een hoofdzakelijk mannelijke line-up stickers geplakt met daarop de tekst 'All men? Nein danke', dat meldt de NOS op hun website. Van Meijeren deelde de stickers ook uit aan andere muziekliefhebbers, zodat anderen eveneens stickers konden plakken op posters van festivals waarvan zij vinden dat er te weinig vrouwen optreden.

Het eten van vlees ontmoedigen met stickers

Om mensen er op te attenderen dat vlees en zuivelproducten van dieren komt, plakte Marc Gurney uit Groot-Brittanniƫ in allerlei supermarkten stickers op deze producten. Zo luidt een tekst op een pak melk 'Vermist: heb je mijn kalf gezien? Door mensen gestolen, zodat ze de melk kunnen drinken die ik voor mijn baby heb gemaakt.' Volgens Gurney zijn veel mensen tegen dierenleed, maar leggen zij geen verband tussen het eten van vlees en het schaden van dieren. Behalve het tegengaan van het eten van vlees en zuivel wil Gurney ook dat veganistische producten meer gepromoot worden. Vandaar dat hij op die producten stickers plakte met de tekst 'Dit is veganistisch'. Op de website van Metro UK kun je een interview lezen met deze veganist en foto's bekijken van stickers die hij opplakte.

Stickers protestactie verboden

Proteststickers worden lang niet altijd getolereerd. Zo moest de politie in Montreal hun stickers verwijderen, dat meldt de Montreal Gazette. De politieagenten waren het niet eens met wijzigingen in het pensioenstelsel. Daarom hadden ze stickers geplakt op politieauto's en politiebureaus. Ook droegen ze stickers op hun kogelwerende vesten. Het stadsbestuur was het niet eens met deze stickercampagne. Volgens hen was het plakken van de stickers vandalisme. Daarom spande ze een rechtszaak aan. De rechter gaf het stadsbestuur gelijk wat betreft de stickers op de auto's en gebouwen. Ook moest de politievakbond, die achter de campagne zat, de kosten betalen voor het verwijderen van de stickers.

Stickers bestellen voor een protestactie?

Wil je ook ergens je mening over geven met stickers? Bij ons kun je allerlei stickers drukken. Wil je de stickers niet alleen opplakken, maar ook uitdelen? Let er dan op dat je losse stickers laat maken. Of je stickers los of op vel geleverd worden, wordt tijdens het bestellen aangegeven op de website. Voor vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Stickers laten maken
Gepersonaliseerde stickers
Goedkope stickers bestellen
Goedkoop stickers drukken
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellencovid19 stickers
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD