close
Nieuwsbrief
Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE | FR | AT
Je bevindt je hier:  home > blog > Muurstickers verwijderen zonder schade
 

Muurstickers verwijderen zonder schade

 
neerdere stickers op een muur
 
Muurstickers zijn al een tijdje hot. Vooral stickers met teksten zijn erg populair. Maar wat nu als je uitgekeken bent op je muursticker? Hoe kun je deze dan het beste verwijderen zonder dat de muur beschadigt? In dit blog leggen we uit hoe je dat het beste kunt doen.
Of een sticker makkelijk te verwijderen is van een muur hangt af van hoe lang de sticker er al op zit. Hoe langer een sticker ergens opgeplakt is, hoe vaster deze zit hoe lastiger deze dus te verwijderen is. Daarnaast speelt ook de ondergrond nog een rol. De kans op schade aan de muur is groter bij gemetselde muren en muren met papierbehang dan bij gladde geverfde muren en muren met vinylbehang. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan.

Andere factoren die invloed hebben

Bij geverfde muren hangt het er ook vanaf of de ondergrond destijds goed ontvet en schoongemaakt is voordat de latex is aangebracht. Is dat niet gebeurd, dan kan de latex meekomen. Daarnaast heeft de hechting van de sticker invloed op hoe makkelijk deze te verwijderen is. Heb je de ondergrond destijds goed ontvet voordat je de sticker aanbracht, dan zal de sticker vaster zitten dan als je dat niet hebt gedaan. Wat verder van invloed is het soort sticker dat er op zit. Heb je een sticker met een sterkere lijmlaag (zoals high tack vinyl), dan zal het lastiger zijn om deze te verwijderen dan een sticker van gewoon vinyl.

Hoe verwijder je een muursticker?

Als je een muursticker wil verwijderen, kun je het beste kijken of er ergens al een hoekje los zit. Als dat het geval is, kun je het beste daar beginnen met het lostrekken van de sticker. Geeft de sticker niet mee, dan kun je de sticker het beste verwarmen met een föhn. Door de hitte wordt de lijm zacht en kun je de sticker makkelijker verwijderen. Zit er nergens een stukje los? Begin dan te föhnen bij een hoek, zodat je een beginnetje kunt creëren. Bij het lostrekken is het belangrijk dat je voorzichtig te werk gaat en niet te snel trekt. Anders kan de ondergrond meekomen. Een muursticker kun je ook met een caramelschrijf verwijderen. Doe dit alleen als je toch al van plan bent om de muur over te schilderen of te behangen, want de kans op schade met deze methode is erg groot.

Hoe verwijder je lijmresten?

De kans dat er lijmresten achterblijven is bij muurstickers niet zo groot als je een föhn hebt gebruikt. Mochten er toch wat resten achtergebleven zijn, dan kun je deze met een vochtige doek verwijderen. Gebruik desnoods een föhn om de lijmresten wat soepeler te maken. Wat ook werkt is de lijmresten verwijderen met een oude tandenborstel. Lukt het dan nog niet om de lijmresten weg te krijgen? Neem dan een klein beetje afwasmiddel, stickerverwijderaar, nagellakremover of ammoniak. Test wel altijd op een klein stukje of deze middelen de ondergrond niet aantasten. Maak de muur daarna goed schoon.

Nieuwe muurstickers bestellen en opplakken

Wil je na het verwijderen van je oude sticker een nieuwe muursticker opplakken? Zorg er dan voor dat de muur goed schoon en droog is. Anders wil je nieuwe sticker niet goed hechten. Wil je een of meerdere muurstickers bestellen? Vul dan het bestelformulier Muurstickers in.

©Foto: iStockphoto.com
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD