Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
home > blog > Wij hebben een nieuw systeem voor de bestandscontrole
 

Wij hebben een nieuw systeem voor de bestandscontrole

 
printscreen van uploadmodule
 
Als je een sticker bij ons bestelt, heb je een drukbestand nodig. Zo'n bestand moet aan allerlei eisen voldoen. Sinds kort hebben we een nieuw systeem dat nog beter fouten kan opsporen. In dit blog vertellen we daar meer over.
Ondanks dat in de aanleverspecificaties op de website staat aangegeven aan welke eisen je drukbestand moet voldoen, komt het nog geregeld voor dat er toch een fout in een bestand zit. Dit kan gevolgen hebben voor de kwaliteit van je sticker. Omdat het voor ons onmogelijk is om alle drukbestanden handmatig te controleren, hebben wij dat geautomatiseerd.

Veel voorkomende fouten

Fouten die veel voorkomen zijn een te lage resolutie, teksten die niet omgezet zijn naar contouren en een verkeerd kleurschema. Zo geldt voor drukwerk een resolutie. van minimaal 300 dpi zijn. De afkorting dpi staat voor dots (puntjes) per inch. Is de resolutie lager, dan kan dat tot een onscherpe print leiden. Is je drukbestand minder dan 300 dpi, dan zal ons systeem dat aangeven. Je kan dan zelf beslissen of je het bestand toch wil gebruiken of dat je een ander bestand aanlevert.

Teksten omzetten naar contouren

Als je tekst op je sticker hebt, is het belangrijk dat deze omgezet is naar contouren. Dit is nodig, omdat het kan voorkomen dat je een lettertype hebt gebruikt dat wij niet hebben. Als dat geval is, wordt er een ander lettertype gekozen. Daardoor kan je sticker er ineens heel anders uitzien. Mocht je toch vergeten zijn om de tekst om te zetten, dan doet ons systeem dat.

Wij drukken met de kleuren CMYK

Wij drukken in CMYK. Deze afkorting staat voor de kleuren Cyaan (blauw), Magenta (rood), Yellow (geel) en Key (zwart). Met deze vier kleuren kunnen we bijna alle tinten maken. Omdat wij met CMYK drukken is het belangrijk dat je drukbestand ook in CMYK is. Lever je een drukbestand in RGB aan, dan zal ons systeem dat omzetten. Daardoor kan er echter wel een licht kleurverschil optreden.

Zelf verantwoordelijk voor drukbestand

Ondanks dat ons systeem veel fouten kan opsporen en corrigeren, blijft het belangrijk dat je er zelf voor zorgt dat je drukbestand aan onze aanleverspecificaties voldoet. Niet alle fouten kunnen opgespoord worden met het systeem. Daarnaast is het belangrijk dat je de digitale drukproef goed controleert. Daarin kun je bijvoorbeeld zien of er iets veranderd is in je ontwerp nadat ons systeem eventuele fouten er uit gehaald heeft. Keur je het drukbestand goed? Dan gaat je sticker in productie. Na die tijd kun je niets meer aan je bestelling veranderen. Is er toch iets niet in orde? Lever een nieuw bestand aan. Heb je vragen? Neem contact met ons op.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (Privacyverklaring)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je eerstvolgende bestelling.
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen