Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
home > blog > Drukken in meerdere kleuren steeds goedkoper
 

Drukken in meerdere kleuren steeds goedkoper

 
de vier drukkleuren
 
Wil je een sticker met meerdere kleuren tegen een aantrekkelijke prijs? Bestel dan bij Sticker.nl. Door nieuwe technieken is het drukken van stickers in meerdere kleuren een stuk goedkoper geworden.
Drukken in zwart was vroeger het goedkoopst. Als men toch wat kleur wilde werd er één kleur (ook wel steunkleur genoemd) toegevoegd. Ook drukken in een kleur was goedkoper dan drukken in meerdere kleuren. Door nieuwe druktechnieken en de introductie van de vierkleurenpers maakt het tegenwoordig voor de prijs niet meer uit of je een sticker in een of meerdere kleuren laat drukken.

Drukken met vier kleuren

Tegenwoordig wordt er veel gedrukt in CMYK. CMYK staat voor de kleuren Cyaan (blauw), Magenta (rood), Yellow (geel) en Key (zwart). Met deze kleuren kunnen de meeste andere kleuren gemengd worden. Bij Sticker.nl werken we ook met CMYK. Vandaar dat als je bij ons een bestand aanlevert, deze altijd in CMYK moet zijn. Meer informatie over hoe je een bestand moet aanleveren vind je op onze pagina met aanleverspecificaties.

Standaard drukkleuren

Behalve CMYK-kleuren wordt er in de drukkerijwereld ook gewerkt met Pantone kleuren, ook wel PMS genoemd. PMS staat voor Pantone Matching System. Bij PMS zijn er ruim duizend standaard kleuren die wereldwijd gebruikt worden. Doordat de kleuren gestandaardiseerd zijn, weet iedere drukker hoe hij deze kleur moet mengen.

Voordelen CMYK-kleuren

Bij PMS is elke kleur apart. Als je een afbeelding of tekst met acht verschillende kleuren laat drukken, moet voor elke kleur een aparte drukplaat worden gemaakt. Ook moet de drukpers steeds schoon worden gemaakt voor er een nieuwe kleur kan worden gebruikt. Bij CMYK is het verwisselen van drukplaten en het tussentijds schoonmaken niet meer nodig. Vandaar dat dit in veel gevallen goedkoper is.

Voordelen PMS-kleuren

De reden dat PMS-kleuren nog steeds gebruikt wordt is dat de kleuren overal ter wereld gelijk zijn. Een ander voordeel is dat kleuren die met het CMYK niet te mengen zijn, met PMS wel gemengd kunnen worden. Zo kun je met CMYK bijvoorbeeld geen goud, zilver of neonkleuren krijgen. Je kunt CMYK ook combineren met een PMS-kleur. Dit heet meerkleurendruk.

RGB-kleuren versus CMYK-kleuren

Behalve CMYK en PMS-kleuren heb je ook nog RGB-kleuren. RGB staat voor de kleuren rood, groen en blauw. RGB-kleuren worden voor onder andere computers en televisies gebruikt. Als drukkleur zijn ze niet geschikt, omdat RGB-kleuren gecreëerd worden met licht terwijl een CMYK-printer juist werkt met licht-absorberende inkten. Zou je een bestand aanleveren als RGB, dan is de kans groot dat er kleurverschil optreedt tussen hetgeen jij op je beeldscherm ziet en de door ons gedrukte stickers.

Full colour stickers drukken bij Sticker.nl

Bij Sticker.nl worden bijna alle stickers gedrukt met CMYK. Ook als jij een sticker in een kleur of in het zwart wilt. Bij Sticker.nl kun je bij een transparante sticker ook kiezen uit CMYK met extra dekwit. Extra dekwit houdt in dat er achter de kleur een extra laag wit wordt geprint. Dit zorgt er voor dat de kleuren ook goed uitkomen als je de sticker op een niet-witte ondergrond plakt. Wil je een sticker bestellen? Ga naar ons bestelformulier. Heb je vragen? Neem contact met ons op.

 
 
 
Blijf op de hoogte   (Privacyverklaring)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je eerstvolgende bestelling.
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen