close

COVID19 Stickers

Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE
Je bevindt je hier:  home > blog > Wat is het nut van de afwerkingslaag laminaat?
 

Wat is het nut van de afwerkingslaag laminaat?

 
 
Als je bij ons stickers bestelt, kun je er voor kiezen om een extra afwerkingslaag op je stickers aan te brengen. Deze transparante laag wordt laminaat genoemd. Je kunt in de meeste gevallen kiezen voor een matte of glanzende laag. Waarom zou je voor een laminaat kiezen? Hieronder leggen we dat uit.
 
Een laminaat geeft de sticker een luxere uitstraling. Ook zorgt het er voor dat de sticker krasbestendiger is en de kleuren langer kleurecht blijven. Een sticker zonder laminaat is kwetsbaarder. Werk je veel met stoffen als alcohol, schoonmaakmiddelen of olie, dan is een laminaat noodzakelijk. Het verschil tussen wel en geen laminaat kun je heel goed zien op bovenstaande foto. De bovenste sticker heeft wel een laminaat, de onderste niet. De onderste sticker vertoont slijtplekken doordat deze in aanraking is gekomen met alcohol.

Wanneer is een laminaat nuttig?

Ook als je sticker op een andere manier veel te verduren heeft, is een laminaat aan te raden. Wil je bijvoorbeeld stickers laten drukken voor op mobiele telefoons, dan adviseren we om een laminaat aan te laten brengen. Ook al zijn je handen op het oog schoon, toch geeft de huid allerlei stoffen af. Deze stoffen kunnen de inkt van je sticker aantasten. Daarnaast hebben veel mensen hun telefoon in hun broekzak zitten. De stof schuurt tegen de sticker, waardoor deze sneller slijt.

Op welke stickers kan een afwerkingslaag?

Een laminaat is niet bij alle stickers die wij leveren mogelijk. Zo krijgen onze papieren stickers nooit een laminaat. Wil je een sticker die weer- en waterbestendig is? Kies dan voor een vinyl sticker. Deze zijn ook zonder laminaat al bestand tegen water en UV-straling. Wel kan een laminaat voor extra bescherming zorgen. Bij onze statische sticker is een laminaat niet mogelijk. Statische stickers hechten zich aan de ondergrond door middel van statische lading. Een laminaat zou de sticker te zwaar maken, waardoor deze niet goed blijft zitten.

Wel of geen laminaat?

Bij onze keuringsstickers hangt het van het materiaal dat je kiest af of je een laminaat kunt krijgen of niet. Bij onze keuringsstickers kun je kiezen uit gewoon wit vinyl, high tack vinyl en ultra destructable. Kies je voor ultra destructable, dan is een laminaat niet mogelijk. Dat komt omdat deze vinylsoort zo gemaakt is dat deze afbrokkelt als je de sticker probeert te verwijderen. Dit vinyl is zo gemaakt om fraude te voorkomen. Zou je een laminaat over deze vinylsoort aanbrengen, dan kan die niet meer afbrokkelen.

Pvc vrij laminaat is milieuvriendelijker

Bij een aantal stickers heb je de keus of je wel of geen afwerkingslaag wilt. Dit geldt voor onze magneetstickers, recyclebare stickers en raamstickers. Bij onze recyclebare stickers kun je voor een pvc vrij laminaat kiezen. Deze is beter voor het milieu dan gewoon laminaat. Bij raamstickers is een laminaat niet altijd nodig. Kies je voor een sticker die je aan de binnenkant van je raam plakt waarbij de afbeelding aan de buitenkant zichtbaar is, dan is een extra beschermlaag niet nodig. De ruit beschermt in dat geval de sticker al.

Stickers die altijd een beschermlaag krijgen

Een aantal van onze stickers krijgen standaard een laminaat. Omdat over vloerstickers heen gelopen wordt, slijt deze sneller. Om dit tegen te gaan, krijgen ze een vloerlaminaat. Dit laminaat bevat ook een antisliplaag, zodat je veilig over de sticker heen kan lopen. Ook op onze machinestickers komt standaard een afwerkingslaag. Dat komt omdat deze stickers bestand moeten zijn tegen allerlei stoffen zoals olie, alcohol en schoonmaakmiddelen.

Een laminaat is niet altijd nodig

Doming stickers krijgen een harslaag van enkele millimeters. Deze harslaag geeft de sticker een luxueuze uitstraling en beschermt de sticker. Vandaar dat een laminaat niet nodig is. Dit geldt ook voor de YUPO Tako. Deze stickersoort wordt op een UV-printer geprint. Daardoor is de sticker al beter beschermd dan stickers die niet op een UV-printer geprint worden.

UV-lak in plaats van laminaat

Bestel je stickers in een grote oplage, dan zal in de meeste gevallen voor offsetdruk gekozen worden. Bij offset krijgen bij de stickers standaard een UV-lak. Deze lak beschermt de sticker al, waardoor een laminaat niet nodig is. Dit geldt in de meeste gevallen ook voor stickers op rol. Afhankelijk van het materiaal dat je kiest, krijgen die een UV-lak. Wil je advies of een laminaat nodig is? Neem dan contact met ons via info@sticker.nl of (0546) 539 877. Wil je meer informatie over de hierboven genoemde stickersoorten? Ga dan naar de pagina Overige stickersoorten.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
Dome stickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
 
Promotie stickers
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Stickers laten maken
Gepersonaliseerde stickers
Goedkope stickers bestellen
Goedkoop stickers drukken
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellencovid19 webshop
Om u een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met beh
Meer informatie    
   AKKOORD