close
Beste klant,
Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE | FR
Je bevindt je hier:  home > blog > Wij hebben diverse materialen waaruit je kunt kiezen
 

Wij hebben diverse materialen waaruit je kunt kiezen

 
verschillende soorten stickers
 
De meeste stickers die we leveren zijn gemaakt van wit of transparant vinyl. Daarnaast hebben we ook papieren stickers. Deze zijn alleen geschikt voor gebruik binnenshuis. Ook hebben we nog een aantal speciale vinylsoorten. Hieronder zetten we deze voor je op een rij.
Als je voor papieren stickers (indoor) kiest, dan kun je kiezen uit verschillende kleuren papier:
  • wit;
  • neon geel;
  • neon rood.
De papieren stickers zijn niet waterbestendig. Ook hebben ze geen slit aan de achterzijde. Vinyl stickers (outdoor) zijn wel waterbestendig. Ook kun je in veel gevallen kiezen voor een extra afwerkingslaag, laminaat genoemd.

Verschillende materiaalsoorten

Hieronder vind je een overzicht van alle speciale vinylsoorten die we hebben. Niet alle vinylsoorten zijn bij elk type sticker mogelijk.
  • magneetfolie (magneetsticker);
  • YUPO Tako (YUPO Tako sticker);
  • statisch vinyl (statische sticker);
  • high tack vinyl (vloersticker, keuringssticker, machinesticker, barcodesticker);
  • ultra destructable (keuringssticker);
  • glans zilver (doming sticker);
  • pvc-vrij vinyl (recyclebare sticker).

Lijmvrije stickers zijn herbruikbaar

Magneetfolie, YUPO Tako en statisch vinyl zijn allemaal vinylsoorten waarbij er geen lijm gebruikt wordt om de sticker op te plakken. Deze stickers zijn daardoor meerdere keren te gebruiken. Magneetfolie is van zichzelf magnetisch, waardoor het aan metalen oppervlaktes kan hechten. Magneetstickers worden veel buiten gebruikt, zoals op auto?€?s. Omdat de kans op beschadigingen in die gevallen groot is, adviseren we om de sticker te voorzien van een laminaat. Deze transparante laag zorgt voor extra bescherming.

Andere lijmvrije stickers

De YUPO Tako hecht zich met een soort zuignapjes aan de ondergrond, zoals een octopus. De YUPO Tako kan alleen binnen gebruikt worden en is momenteel alleen nog verkrijgbaar in wit vinyl. De statische sticker blijft aan de ondergrond zitten door de statische werking van het vinyl dat gebruikt wordt.

High tack vinyl wordt veel gebruikt

Een vinylsoort die voor veel verschillende stickersoorten wordt gebruikt is hi tack vinyl, ook wel High Tack vinyl genoemd. Deze witte vinylsoort heeft een extra krachtige lijmlaag, waardoor die ook hecht op ondergronden die polytheen (PE) en/of polypropeen (PP) bevatten. Deze vinylsoort wordt veel gebruikt bij stickers die veel te verduren hebben, zoals vloerstickers en machinestickers. In veel gevallen wordt bij dit type vinyl standaard een laminaat aangebracht over de sticker, omdat dit extra bescherming geeft.

Ultra destructable vinyl

Ultra destructable wordt gebruikt bij keuringsstickers. Het voordeel van dit materiaal is dat het afbrokkelt als je het probeert te verwijderen. Op die manier kun je heel gemakkelijk zien of iemand gefraudeerd heeft. Met een keuringssticker laat je namelijk zien dat gereedschap, machines, installaties en andere apparaten op tijd gekeurd zijn. Ook geeft de sticker aan wanneer de volgende keuring moet plaatsvinden. Op ultra destructable vinyl kan geen laminaat, omdat het materiaal dan niet meer kan afbrokkelen. Je kunt ook keuringsstickers krijgen gemaakt van hi tack vinyl en wit vinyl. Op die soorten kan wel een laminaat.

Doming sticker van glans zilver vinyl

De doming sticker is de enige stickersoort die ook leverbaar is in glans zilver vinyl. Dit type sticker wordt veel gebruikt voor reclamedoeleinden. De sticker heeft een luxueuze uitstraling. Doming stickers worden altijd standaard afgewerkt met een 3D-harslaag. Dit type sticker is ook leverbaar in wit en transparant vinyl.

PVC-vrij vinyl en PVC-vrij laminaat

Wij hebben ook nog een stickersoort die gemaakt is van pvc-vrij vinyl. Dat is de recyclebare sticker. Deze sticker wordt gemaakt van recyclebare materialen. Je kunt voor een extra afwerkingslaag kiezen. Deze laag bevat ook geen pvc en is glanzend.

Meer informatie en stickers bestellen

Een overzicht van alle speciale stickers die we hebben vind je op de pagina Assortiment. Via die pagina kun je ook een van deze stickers bestellen. Heb je vragen? Stuur een e-mail naar info@sticker.nl of neem telefonisch contact op via (0546) 539 877. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00-17.00 uur.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Stickers laten maken
Gepersonaliseerde stickers
Goedkope stickers bestellen
Goedkoop stickers drukken
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellencovid19 stickers
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD