close

COVID19 Stickers

Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE
Je bevindt je hier:  home > blog > Wat is een breekslit en wat is het nut daarvan?
 

Wat is een breekslit en wat is het nut daarvan?

 
 
Als je bij ons stickers bestelt, kan het zijn dat deze een breekslit hebben. Wat is een breekslit? Wat is het nut van een breekslit? Wanneer heeft een sticker wel een slit, en wanneer niet? Hieronder geven we antwoord op deze vragen.
 
Je hebt drie soorten slitten: een breekslit, een rugslit en een frontslit. Bij een breekslit heeft het materiaal waarop de stickers gedrukt worden om de vier centimeter op de backing (rugkant) van de sticker een sneetje, slit genoemd. Het voordeel hiervan is dat je de stickers makkelijker los kunt halen. De afstand tussen de verschillende breekslitten is altijd hetzelfde, ongeacht de grootte van je sticker. Daardoor kan het zijn dat de breekslit niet altijd op dezelfde plek op de sticker zit. Heb je hele kleine stickers, dan kan het zelfs zo zijn dat er op sommige stickers wel een slit zit en op andere niet. Bij ons zit er standaard om de vier centimeters een slit.

Breekslit, rugslit en frontslit

Een rugslit is bijna hetzelfde als een breekslit. Er is een belangrijk verschil. Bij een rugslit zit de slit altijd op dezelfde plek op de achterkant van de sticker, bijvoorbeeld in het midden. Bij stickers met frontslit, zit de slit aan de voorkant in het vinyl. Een frontslit zorgt er voor dat de sticker makkelijker van de backing afgehaald kan worden. Vaak wordt er een lipje aan de zijkant van de sticker gemaakt. Stickers met rug- en frontslit kun je bij ons niet direct via de website bestellen. Wel kunnen wij deze op aanvraag leveren. Slitten zijn niet bij alle stickersoorten noodzakelijk. Zo zijn stickers op rol of doming stickers al makkelijk van de backing af te halen.

Meestal hebben onze stickers geen slit

De meeste stickersoorten die wij leveren hebben geen breekslit. Alleen stickers die op wit vinyl gedrukt worden hebben om de vier centimeter een breekslit. Dit geldt ook alleen voor stickers van vijftig millimeter en kleiner. Bij grotere stickers zit er standaard geen slit in het materiaal verwerkt. Laat je stickers in grote aantallen drukken? Dan kan het zijn dat er ook geen breekslit in zit, ongeacht de grootte. Dit komt omdat grotere aantallen vaak met een andere drukmethode worden gedrukt.

Stickers met slit bestellen

Wil je stickers met een rug- of frontslit? Stuur een e-mail sturen info@sticker.nl of vraag een offerte aan. Geef in de mail of op het offerteformulier duidelijk aan dat je stickers met rug- of frontslit wilt en waar je die wilt hebben. Rugslitten kunnen we zelf niet toevoegen. Daarom moet dat extern gebeuren. Dit is vrij prijzig. Frontslitten kunnen we wel toevoegen. Wel moet het drukbestand anders aangeleverd worden en betaal je iets extra’s. Wil je stickers met frontslit? Neem contact met ons op. Breekslitten zitten al in het materiaal verwerkt. Vandaar dat je daar niet extra voor hoeft te betalen. Ook hoef je tijdens het bestellen niet aan te geven dat je stickers met breekslit wil.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
Dome stickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
 
Promotie stickers
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Stickers laten maken
Gepersonaliseerde stickers
Goedkope stickers bestellen
Goedkoop stickers drukken
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellencovid19 webshop
Om u een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met beh
Meer informatie    
   AKKOORD