Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
home > blog > Wat is een breekslit en wat is het nut daarvan?
 

Wat is een breekslit en wat is het nut daarvan?

 
vinyl met breekslit
 
Als je bij ons stickers bestelt, kan het zijn dat deze een breekslit hebben. Wat is een breekslit? Wat is het nut van een breekslit? Wanneer heeft een sticker wel een slit, en wanneer niet? In dit blog geven we antwoord op deze vragen.
Je hebt drie soorten slitten: een breekslit, een rugslit en een frontslit. Bij een breekslit heeft het materiaal waarop de stickers gedrukt worden om de zoveel centimeter op de backing (rugkant) van de sticker een sneetje, slit genoemd. Het voordeel hiervan is dat je de stickers makkelijker los kunt halen. De afstand tussen de verschillende breekslitten is altijd hetzelfde, ongeacht de grootte van je sticker. Dat komt omdat deze vanuit de fabriek al zijn toegevoegd aan het materiaal. Daardoor kan het zijn dat de breekslit niet altijd op dezelfde plek op de sticker zit. Ook kan het zijn dat er op sommige stickers wel een slit zit en op andere niet. Dit hangt af van de maat van je stickers.

Rugslit en frontslit: wat is dat?

Een rugslit is bijna hetzelfde als een breekslit. Er is een belangrijk verschil. Bij een rugslit zit de slit altijd op dezelfde plek op de achterkant van de sticker, bijvoorbeeld in het midden. Bij ons is het niet mogelijk om stickers met een rugslit te bestellen. Wel kun je stickers met frontslit bestellen. Bij een frontslit zit de slit aan de voorkant, in het vinyl. Een frontslit zorgt er ook voor dat de sticker makkelijker van de backing afgehaald kan worden.

Niet al onze stickers hebben een breekslit

De meeste stickersoorten die wij leveren hebben geen breekslit. Alleen stickers die op wit vinyl gedrukt worden hebben een breekslit. Deze zit meestal om de vijf centimeter. Als je een standaard formaat hebt gekozen kan dat ook zes centimeter zijn. Dat komt omdat die met een andere productiemethode worden gedrukt. Bij transparant vinyl zit er alleen een breekslit aan de achterkant als je een van onze standaard formaten hebt gekozen. Bij de zelfgekozen maten zit er geen slit aan de achterkant. Dit heeft ook met de productiemethode te maken.

Breekslit niet altijd nodig

Om je stickers makkelijker van de backing af te krijgen is een breekslit niet altijd nodig. Hieronder een aantal situaties wanneer dat niet nodig is:
  • Stickers die op vel geleverd worden, zijn al makkelijk van de backing af te halen. Bij ons worden kleinere stickers altijd op vel geleverd. Meer informatie hierover kun je vinden in het blog Stickers op vel.
  • Doming stickers worden standaard op vel geleverd.
  • Stickers gemaakt van het materiaal ultra destructable worden standaard op vel geleverd.
  • Bij stickers op rol is de rol altijd iets groter dan de stickers zelf.
  • Vrije vorm stickers worden meestal voorgestanst. Dat houdt in dat je een sticker geleverd wordt op een vierkant of rechthoekig velletje en dat de vorm van je sticker - bijvoorbeeld een hart - is uitgestanst. Daardoor kun je ze makkelijk van de backing afhalen.
Wil je toch stickers met een slit? Dan kun je stickers met frontslit bestellen.

Stickers met frontslit bestellen

Als je stickers met frontlit wilt bestellen, moet je op het bestelformulier bij vormen kiezen voor vrije vorm. Je hebt dan meerdere opties:
  • Bij een vierkante of rechthoekige sticker kun je er voor kiezen om afgeronde hoeken te gebruiken. Bij de hoekjes kun je de sticker dan gemakkelijk van de backing afhalen.
  • Je kunt een extra snijlijn om je daadwerkelijke sticker tekenen die net iets groter is dan de sticker zelf. Let op! Je moet dan twee snijlijnen toevoegen: ook hoe je daadwerkelijk sticker gesneden moet worden. Daarnaast moet je op het bestelformulier bij formaat een iets grotere maat invullen.
  • Je kunt ook aan een kant van de sticker een klein lipje toevoegen. Let op! Tussen het lipje en de daadwerkelijke sticker moet ook een snijlijn zitten en je moet bij het bestellen rekening houden met de maat van het lipje.
Voor het bestellen van vrije vorm stickers heb je een vectorbestand nodig. In je bestand moet je namelijk met een contourlijn aangeven hoe je sticker gesneden moet worden.

Meer informatie en stickers bestellen

Houd er rekening mee dat het toevoegen van een frontslit aan je stickers duurder kan zijn. Via de pagina Prijsberekening kun je zelf prijzen vergelijken. Kom je er niet uit? Vraag dan een of meerdere offertes aan. Breekslitten zitten - als dat mogelijk is bij dat materiaal - al in het vinyl verwerkt. Vandaar dat je daar niet extra voor hoeft te betalen. Heb je een vraag? Neem contact met ons op. Wil je stickers bestellen? Vul het bestelformulier in.

©Foto: Sticker.nl
 
 
 
Blijf op de hoogte   (Privacyverklaring)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je eerstvolgende bestelling.
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen