Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE | FR
Je bevindt je hier:  home > blog > Plak je webcam af met een sticker
 

Plak je webcam af met een sticker

 
sticker die over een webcam is geplakt
 
Wil je voorkomen dat hackers via je webcam ongemerkt mee kunnen kijken of opnames kunnen maken? Bestel dan stickers die je over je webcam kunt plakken. Dit advies hebben diverse organisaties, waaronder Justitie, gegeven. Overigens zijn hackers niet de enigen die via je webcam mee kunnen kijken. Inlichtingendiensten gebruiken dezelfde techniek om mensen te bespioneren.
Hoe gaat het meekijken in zijn werk? Met behulp van een computerprogramma wordt de webcam geactiveerd. De software wordt bijvoorbeeld verpakt in e-mails met grappige filmpjes. Ook via linkjes in social media berichten wordt het programma verspreid. Let daarom altijd goed op wat voor e-mails je opent en op wat voor links je klikt.

Uitzetten webcam niet voldoende

Het uitzetten van je webcam op je computer is niet voldoende om het probleem op te lossen. De hacker kan de webcam weer aanzetten met de software die hij op je computer heeft geïnstalleerd. Ook het lampje dat gaat branden als je webcam actief is, biedt onvoldoende bescherming. Hackers kunnen dit lampje beïnvloeden, waardoor het net lijkt of je webcam niet in gebruik is. Een fysieke aan-en-uitknop op je webcam is een goede oplossing. Helaas zit die mogelijkheid niet op de meeste apparaten. Vandaar dat een webcamsticker een goed alternatief is.

Stickers is een van de mogelijkheden

Je hebt bijvoorbeeld ook schuifjes die je op je smartphone of computer kunt bevestigen. Het voordeel daarvan is dat je makkelijk toegang tot je webcam hebt als je die wil gebruiken. Toch zijn er ook nadelen. Volgens een recensiesite gaan de schuifjes snel kapot en voor laptops zijn ze vaak te dik, waardoor die niet goed meer sluit. Met webcamstickers heb je dat probleem niet. Je kunt natuurlijk ook een post-it of een stukje ducktape over je webcam plakken. Post-its blijven echter niet zo goed zitten. Daarnaast zien post-its en ducktape er niet echt netjes uit. Voor professioneel gebruik zijn stickertjes dan een betere oplossing.

Meer voordelen van webcamstickers

Post-its en ducktape laten lijmresten achterlaten als je ze verwijdert. Ook kunnen ze de camera beschadigen. Bij stickers heb je daar geen last van. Je hebt namelijk speciale stickers die niet met lijm, maar bijvoorbeeld met statische lading, magneetfolie of zuignapjes aan het oppervlak plakken. Het voordeel van dit soort stickers is dat je ze makkelijk te verwijderen zijn als je de webcam wil gebruiken. Omdat je dit soort stickers meerdere keren kunt gebruiken, kun je ze ook weer makkelijk op zijn plek plakken nadat je de webcam gebruikt hebt.

Bij ons kun je webcamstickers kopen

Ben je op zoek naar webcamstickers? Dan kun je natuurlijk kant-en-klare stickers kopen. Bij ons kun je echter zelf bepalen wat er op je stickers gedrukt wordt. Ook kun je zelf gratis een ontwerp maken onze online ontwerpmodule. Wel moet je rekening houden dat de afbeelding geschikt is voor een kleine sticker. Een ronde webcamsticker hoeft namelijk niet groter dan 20 millimeter in doorsnede te zijn om je webcam af te schermen. Wil je webcamstickers bestellen? Vul het bestelformulier in.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Stickers laten maken
Gepersonaliseerde stickers
Goedkope stickers bestellen
Goedkoop stickers drukken
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD