Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE | FR
Je bevindt je hier:  home > blog > Sticker.nl | stickers drukken: materialen
 

Stickers drukken: verschillende soorten materialen

 
stickers drukken: materialen
 
Wil je stickers drukken? Dan kun je bij ons uit allerlei materialen kiezen. Vorige week hebben we het gehad over de verschillende materialen bij stickers op rol. Deze week besteden we aandacht aan onze andere stickermaterialen.
Vinyl wordt het meest gebruikt voor stickers drukken. Dat komt omdat je het op veel verschillende ondergronden kunt plakken en het bestand is tegen water en uv-straling. Daardoor kun je vinyl stickers zowel binnen als buiten gebruiken. Vinyl is leverbaar in wit en transparant. Alleen bij doming stickers is zilver vinyl mogelijk. Andere materialen die wij hebben zijn:
  • papier;
  • pvc-vrij vinyl;
  • high tack vinyl;
  • ultra destructable;
  • YUPO Tako;
  • statisch vinyl;
  • magneetfolie.

Papier

Papier wordt ook redelijk vaak gebruikt om stickers te drukken. Papier is net als vinyl voor veel doeleinden geschikt. Papier is echter niet bestand tegen water. Daarom kun je papieren stickers alleen binnenshuis gebruiken.

PVC-vrij vinyl

PVC-vrij vinyl bevat dus geen pvc en wordt het gemaakt van gerecyclede materialen. Daardoor is het beter voor het milieu dan gewoon vinyl. PVC-vrij vinyl is alleen leverbaar in wit. Het kan afgewerkt worden met een pvc-vrij laminaat. Dit materiaal gebruiken we voor onze recyclebare stickers.

High tack vinyl

High tack vinyl heeft een krachtigere lijmlaag dan gewoon vinyl, omdat de lijmlaag op rubberbasis is in plaats van op waterbasis. Daardoor plakt het ook op ondergronden die lastig te beplakken zijn. Overigens adviseren we bij ondergronden die lastig te beplakken zijn om het materiaal altijd eerst uit te testen, om teleurstelling te voorkomen. Via info@sticker.nl kun je gratis proefsamples opvragen. High tack vinyl gebruiken we onder andere voor onze machinestickers. High tack vinyl is alleen leverbaar in wit en wordt altijd afgewerkt met een laminaat, zodat de print extra beschermd wordt.

Ultra destructable

Ultra destructable is speciaal ontwikkeld voor situaties waarbij er niet gefraudeerd mag worden. Als je een sticker van ultra destructable probeert te verwijderen, gaat die afbrokkelen. Zo kun je dus zien of iemand geprobeerd heeft de sticker te verwijderen. Dit materiaal is handig voor bijvoorbeeld keuringsstickers of tolheffingsstickers.

YUPO Tako

YUPO Tako plakt aan de ondergrond met piepkleine zuignapjes. Doordat er geen lijm wordt gebruikt, kun je stickers van dit materiaal gemakkelijk verwijderen en heb je geen last van lijmresten. YUPO Tako is alleen verkrijgbaar in wit. Het materiaal is geschikt voor gladde ondergronden en gebruik binnenshuis.

Statisch vinyl

Statisch vinyl lijkt op de YUPO Tako. Een verschil is dat het niet aan de ondergrond plakt met zuignapjes, maar statische lading. Statisch vinyl is verkrijgbaar in wit en transparant en is alleen geschikt voor op glas. Omdat statische stickers vaak als raamsticker worden gebruikt, kunnen wij dit materiaal ook aan de plakzijde bedrukken, net als bij gewone raamstickers.

Magneetfolie

Magneetfolie blijft aan de ondergrond plakken door de magnetische werking. Daarom kan het alleen op metalen worden geplakt die ijzer, staal, kobalt of nikkel bevatten. Twijfel je of je ondergrond geschikt is? Vraag een stukje proefmateriaal aan via info@sticker.nl. Magneetstickers kun je net als YUPO Tako en statische stickers gemakkelijk verwijderen.

Stickers drukken

Zoals je ziet zijn er allerlei materialen waaruit je kunt kiezen als je stickers wilt laten drukken. Twijfel je welk materiaal je moet nemen? Bij ons kun je gratis proefmateriaal opvragen. Stuur hiervoor een mail naar info@sticker.nl. Bij ons kun je ook stickers bestellen die op rol geleverd worden. In het blog Verschillende materialen stickers op rol kun je hier meer over lezen.

©Foto: Sticker.nl
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Stickers laten maken
Gepersonaliseerde stickers
Goedkope stickers bestellen
Goedkoop stickers drukken
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD