Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
home > blog > Dé trend van 2021: stickers met goud en zilver
 

Dé trend van 2021: stickers met goud en zilver

 
flessen met een etiket met goud
 
Tegen het einde van het jaar komen allerlei grafisch ontwerpers met dé trends van 2021. Een trend die meerdere designers melden is het gebruik van goud en andere metaaleffecten in ontwerpen. Bij ons kun je stickers met goud en zilver bestellen.
Goud is populair, omdat het een gevoel van luxe en exclusiviteit uitstraalt. Ook andere metaalkleuren, zoals zilver, passen in die trend. Deze trend van goud en zilver wordt veel gebruikt voor verpakkingen van producten. Bij ons kun je deze productetiketten laten maken. Uiteraard kun je bij ons ook terecht voor andere stickers met goud of zilver.

Stickers met goud en zilver laten maken

Goud en zilver zijn lastige kleuren om te drukken. Dat komt omdat het meeste drukwerk met de kleuren CMYK gedrukt worden. Deze afkorting staat voor Cyaan (blauw), Magenta (rood), Yellow (geel) en Key (zwart). Goud en zilver zijn lastig te mengen. Daarvoor hebben wij echter een oplossing. In plaats van te drukken op een witte ondergrond, hetgeen we meestal doen als we stickers drukken, kun je bij ons een ontwerp op een gouden en zilveren ondergrond laten drukken. Op die manier krijg je wel mooi goud of zilver. Wil je weten hoe dit er in het echt uitziet? Vraag een gratis sample aan. Dit kan via info@sticker.nl.

Hoe werkt stickers drukken op goud en zilver?

Als je stickers wilt laten maken, kun je bij ons uit meerdere materialen kiezen. Materialen die veel gekozen worden zijn wit vinyl, transparant vinyl, folie PP wit, folie PP transparant en wit papier. Bij drukken op een witte achtergrond worden de witte delen in je stickerontwerp automatisch wit, doordat daar geen inkt komt. Drukken we jouw ontwerp op een transparante ondergrond, dan worden de witte delen transparant. Op diezelfde manier kunnen we ook gouden en zilveren stickers drukken. De delen in je ontwerp waar je goud of zilver wilt hebben, laat je vrij. Op deze plekken komt geen inkt en zie je het materiaal.

Stickers met goud of zilver én wit

Wil je gouden of zilveren stickers laten maken en zit er ook wit in je ontwerp? Dan moet er dekwit aan het drukproces worden toegevoegd. Tijdens het bestellen van je stickers moet je op het bestelformulier bij kleuren de optie 4/0+wit aanvinken. Deze optie geldt ook voor transparante stickers met wit. In het bestand dat je aanlevert, moet je de witte delen als het volgt aangeven: C:0 M:0 Y:1 K:0. Dit kan alleen in een vectorbestand. Meer informatie over het maken van een drukbestand vind je in de aanleverspecificaties.

Gouden en zilveren stickers bestellen

Goud is alleen verkrijgbaar als papier. Dit is niet geschikt voor buiten, want het is niet waterbestendig. Goud papier wordt altijd op rol geleverd. Zilver is verkrijgbaar als papier, folie PP en vinyl. Folie PP en vinyl kun je wel buiten gebruiken, aangezien het bestand is tegen water. Papier en folie PP wordt op rol geleverd. Zilver vinyl is alleen mogelijk in combinatie met doming. Dit is een 3D-harslaag, waardoor stickers een exclusieve uitstraling krijgen. Meer informatie over doming stickers vind je op de pagina Doming stickers. Via die pagina kun je deze stickersoort ook bestellen. Wil je gewone stickers met goud of zilver? Deze kun je bestellen via de pagina Stickers op rol. Op het bestelformulier bij materialen kun je het gewenste materiaal aanvinken.

Andere trends op gebied van grafisch design

Behalve het gebruik van goud en zilver zijn er nog meer trends voor 2021 op gebied van grafisch design. Deze trends kunnen interessant zijn als je een ontwerp gaat maken voor je stickers. De natuur is een belangrijke inspirator voor veel ontwerpers. Dit past bij de trend van minimalisme en gedempte kleuren. Een andere ontwikkeling is het gebruik van monochrome en duotone kleuren. Ook het gebruik van alleen zwart, wit en grijstinten wordt steeds populairder. Daarnaast nemen iconen, illustraties en geometrische vormen een belangrijkere plaats in. Een trend die blijft is die van 3D-design. Doordat 3D-ontwerpen steeds mooier worden, blijft dit ook in 2021 geliefd.

Meer informatie en stickers met goud en zilver bestellen

In de onderstaande artikelen kun je meer lezen over de trends op gebied van grafisch design in 2021: Wil je stickers met goud of zilver bestellen? Vul het bestelformulier in. Kies bij materialen voor 'Dit is maatwerk' en je krijgt alle materialen te zien. Via dat bestelformulier kun je ook stickers met andere materialen bestellen. Heb je een vraag? Neem contact met ons op.

©Foto: Pixabay.com
 
 
 
Blijf op de hoogte   (Privacyverklaring)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je eerstvolgende bestelling.
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen