close
Nieuwsbrief
Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
Je bevindt je hier:  home > blog > Transparante stickers met wit: aandachtspunten
 

Transparante stickers met wit: aandachtspunten

 
Bij ons kun je transparante stickers met dekwit laten maken. Wel zijn er een aantal punten waarop je moet letten als je dit soort stickers wilt laten maken. In dit blog vertellen we daar meer over. Ook leggen we uit wat dekwit is.
Een klant van ons, Nick Beernink, heeft transparante stickers met dekwit laten maken om WIJNREC te promoten. WIJNREC is een podcast over wijn en eten. Wil je net als Nick transparante stickers met dekwit laten maken? Dan moet je daar bij het bestellen al rekening mee houden. Maar wat is dekwit eigenlijk?

Wat is dekwit?

Standaard wordt voor het drukken van drukwerk de kleuren zwart, blauw, rood en geel gebruikt. Met deze kleuren kunnen bijna alle kleuren gemengd worden. Witte inkt is normaal niet nodig, omdat de ondergrond waarop gedrukt wit is. Wat wit moet worden blijft onbedrukt. Bij transparant vinyl worden die delen transparant in plaats van wit. Vandaar dat er witte inkt aan het drukproces toegevoegd moet worden als er witte delen in je transparante sticker zitten of als je een transparante sticker met een witte opdruk wilt.

Dekwit nog meer nodig

Ook als je geen wit in je ontwerp zit, kan het soms nodig zijn om witte inkt toe te voegen aan het drukproces. De inkten die wij gebruiken schijnen namelijk iets door. Dit kan invloed hebben op de kleuren van je sticker. Zou je bijvoorbeeld een transparante sticker met een rode bedrukking op een groene ondergrond plakken, dan wordt de bedrukking paars. Dit kun je met dekwit voorkomen. Achter de kleuren van je sticker wordt witte inkt gedrukt, waardoor je kleuren wel mooi uitkomen. Ook bij transparante raamstickers kan het nodig zijn om dekwit achter de kleuren te laten drukken om deze beter uit te laten komen. Dekwit kan ook nodig zijn als je op een gekleurde achtergrond drukt. Zo zijn doming stickers ook leverbaar op zilver vinyl en stickers op rol op goud en zilver.
stickers met dekwit
deel van bestelformulier

Transparante stickers met wit bestellen

Als je transparante stickers met dekwit wilt bestellen, moet je op het bestelformulier bij materialen de optie 'Dit is maatwerk' aanvinken. Je krijgt dan alle materialen die wij kunnen leveren zien. Kies vervolgens voor transparant vinyl. Daarna krijg je de vraag 'Kies het aantal drukkleuren'. Als je stickers met dekwit wilt, moet je 4/0+wit of 0/4+ wit aanvinken. In de meeste gevallen zal je 4/0+wit nodig hebben. Wil je een transparante raamsticker die je aan de binnenkant van het raam plakt en waarbij je de print aan de buitenkant ziet? Dan moet je 0/4+wit kiezen.

Drukbestand transparante stickers met wit

Als je een transparante sticker met dekwit wil laten maken, moet je het drukbestand als vectorbestand (PDF) aanleveren. Omdat wit niet te zien is, moet je in het vectorbestand de delen die wit moeten worden als volgt aangeven: C:0 M:0 Y:1 K:0. Op die manier weet onze printer welke delen wit moeten worden. Heb je een sticker die helemaal wit is? Maak dan de witte delen magenta.

Andere opties voor dekwit

Soms komt het voor dat een bestand niet omgezet kan worden naar een geschikt vectorbestand. In dat geval kun je er voor kiezen om je afbeelding en/of tekst op wit vinyl te laten drukken. Ook kun je een vrije vorm sticker op wit vinyl laten maken. Bij een vrije vorm sticker wordt de sticker gesneden in de vorm die je aangeeft met een snijlijn in je bestand. In het blog Wat is een vrije vorm sticker? kun je hier meer over lezen. Deze alternatieven zijn ook een optie als transparant vinyl niet mogelijk is. Zo is bijvoorbeeld high tack vinyl alleen leverbaar in wit. In het blog Stickers drukken: verschillende soorten materialen vind je meer informatie over al onze materialen.

Vragen of stickers bestellen?

Heb je hulp nodig bij het invullen van het bestelformulier? Of heb je andere vragen? Neem contact met ons op via info@sticker.nl of (0546) 539 877. Meteen stickers bestellen? Ga naar de pagina Stickers bestellen om je transparante stickers te bestellen.
sticker met dekwit

Stuur ook een foto van je stickers

Heb je ook stickers bij ons laten maken en wil je die delen anderen? Stuur een of meerdere foto's van je stickers en waar je deze hebt opgeplakt. Je kunt je foto's sturen naar info@sticker.nl. Wie weet komen jouw stickers de volgende keer aan bod in een blog.

©Foto: Nick Beernink/WIJNREC, Sticker.nl
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD