close
Nieuwsbrief
Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE | FR | AT
Je bevindt je hier:  home > blog > 5 veelgemaakte fouten bij autostickers
 

5 veelgemaakte fouten bij autostickers

 
een auto met daarop een sticker
 
Als je regelmatig op de weg zit, zie je vaak auto's met stickers er op. Helaas komt het wel eens voor dat je autostickers ziet die de plank misslaan. In dit blog zetten we 5 veelvoorkomende fouten op een rij, zodat jij die blunders kunt voorkomen.

Fout 1: De sticker is verkeerd geplakt

Op auto's kom je regelmatig stickers tegen die bestaan uit cijfers en letters. In zo'n geval moeten de letters wel in een vloeiende lijn en op de juiste afstand van elkaar geplakt worden. Anders komt het rommelig en onprofessioneel over. En zo'n imago wil je niet uitstralen als je reclame wil maken voor je bedrijf. Dit probleem kun je voorkomen. Wordt de sticker geleverd met een applicatiefolie? Verwijder deze folie pas als alle letters/cijfers geplakt zijn. Bestaat je sticker uit meerdere losse delen? Plak met een stukje schilderstape de letters of cijfers op de plek. Meet daarna alles nog een keer goed na voordat je ze definitief opplakt. Gebruik indien nodig ook een waterpas.

Fout 2: De sticker is niet leesbaar

Als je een tekst op je auto plakt, wil je dat deze leesbaar is. Helaas is dat niet altijd het geval. Dat een tekst niet goed leesbaar is kan meerdere redenen hebben. Wellicht is de tekst te klein. Omdat een autosticker meestal vanuit een rijdende auto wordt gezien, moet de tekst groter zijn dan bij een stilstaand oppervlak. Je kunt beter iets minder tekst op je sticker zetten in een wat groter lettertype, dan teveel tekst en dat het propwerk wordt. Het kan ook zijn dat je de verkeerde kleur hebt gekozen. Als er niet voldoende contrast is tussen de kleur van je sticker en de autolak zal je sticker niet opvallen. Zit de sticker op je autoruit, houd er dan rekening mee dat een raam donker oogt. Gebruik dus lichte kleuren. In ons blog Is de tekst op je sticker leesbaar? vind je meer informatie over kleuren en contrast.

Fout 3: Het verkeerde materiaal

Als je autostickers wil bestellen, kun je kiezen tussen wit en transparant vinyl. Wil je een grote sticker op je autoruit? Houd er dan rekening mee dat een sticker van wit vinyl je hele autoruit in beslag kan nemen. Hoewel dat wettelijk niet verboden is zolang je aan beide kanten een buitenspiegel hebt, is dat niet altijd mooi. In veel gevallen is transparant vinyl een betere keuze. Ook als je op de autolak een sticker plakt, is het belangrijk dat je van te voren goed nadenkt wat beste past bij je ontwerp.

Fout 4: Het materiaal vergeten te testen

Als je autostickers laat maken, kun je qua materiaal ook kiezen voor statisch vinyl en magneetfolie. Statisch vinyl is alleen geschikt voor de binnenkant van je autoraam. Plak je het aan de buitenkant, dan waait het er vanaf. Statisch vinyl is verkrijgbaar in wit en transparant. Magneetfolie is alleen geschikt voor de metalen delen van je auto die ijzer, staal, kobalt of nikkel bevatten. Omdat dat niet voor alle delen geldt, is het belangrijk dit van te voren te testen. Via info@sticker.nl kun je een sample opvragen. Magneetfolie is alleen verkrijgbaar in wit.

Fout 5: Niet de juiste vorm gekozen

Soms is het niet mogelijk om transparante stickers, zoals bij magneetfolie. In zo'n geval kun je in plaats van een ronde of rechthoekige sticker ook een vrije vorm sticker laten maken. Bij een vrije vorm sticker worden alle delen om het ontwerp weggesneden. Dit kan een mooi effect geven. Dit wordt onder andere veel toegepast bij stickers die uit letters, cijfers, logo's en grafische elementen bestaan. Denk dus goed na over de vorm van je sticker.

Autostickers bestellen

Als je van plan bent autostickers te bestellen, kan het geen kwaad om eens te kijken wat andere mensen voor stickers op hun auto hebben. Op die manier kun je inspiratie opdoen en wellicht kom je fouten tegen die in dit blog niet genoemd zijn. Wil je zelf een 'fout?' melden? Stuur een mail naar info@sticker.nl (het liefst met foto). Dat e-mail adres kun je ook gebruiken als je vragen hebt.

©Foto: Pexels.com
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD