Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
home > blog > Living Coral kleur van het jaar 2019
 

Living Coral kleur van het jaar 2019

 
printscreen van de kleur living coral
 
In december heeft het Pantone Color Institute de kleur voor 2019 bekend gemaakt. De kleur voor dit jaar is Living Coral (koraal). Elk jaar kiest het bedrijf een kleur, die je dan in allerlei producten en uitingen terug ziet. In dit blog vertellen we meer over deze kleur en hoe je deze kunt gebruiken.
Pantone is een toonaangevend instituut op gebied van kleurcoderingen. Zij hebben van heel veel kleuren de waardes vastgelegd. Het systeem is ooit ontwikkeld voor drukkerijen. Het idee achter het kleursysteem is dat als je drukwerk met een bepaalde Pantone-kleur laat drukken de kleur overal ter wereld hetzelfde is. Pantone-kleuren, ook wel PMS-kleuren genoemd, worden inmiddels ook in veel andere branches gebruikt.

Waarom Living Coral?

De kleur voor 2019 is Living Coral. Het Pantone Color Institute heeft voor deze kleur gekozen, omdat het een levendige, maar ook zachte kleur is. Volgens het bedrijf geeft de kleur energie, comfort en kracht in een voortdurend veranderde omgeving. Een omgeving die is veranderd door alle digitale ontwikkelingen en social media. Veel designers zijn geïnspireerd door de kleur van het jaar, vandaar dat je Living Coral terug ziet in onder andere mode en interieur. Ook zijn er allerlei producten in de oranjerode kleur te krijgen, zoals een mok, sleutelhanger, agenda, nagellak en lipstick.

Living Coral en stickers bestellen

De kleurcode van Living Coral is Pantone 16-1546. Voor drukwerk is de code Pantone 2345 C. Wij drukken niet met PMS-kleuren, maar met CMYK-kleuren. De code CMYK staat voor Cyaan (blauw), Magenta (rood), Yellow (geel) en Key (zwart). Met deze vier kleuren kunnen bijna alle kleuren gemaakt worden, waardoor dit goedkoper is dan drukken met PMS-kleuren. Wil je Living Coral gebruiken voor je stickers? Dan moet je de kleur in een grafisch programma aangeven als C0, M59, Y50 en K0.

Wil je meer weten?

Op de website van Pantone kun je meer lezen over de kleur Living Coral en waarom het bedrijf deze kleur als kleur van het jaar hebben gekozen. Je vindt er informatie hoe Living Coral tot uiting komt in allerlei branches. Ook kun je via de website allerlei handige tools bestellen, zoals kleurwaaiers en kleurstalen. Ook heeft het instituut kleurpaletten gemaakt met Living Coral, zodat je kunt zien welke kleuren goed passen bij deze tint. Wil je meer weten over kleuren en stickers drukken? Lees ons blog Wat je moet weten over kleuren. Heb je vragen? Stuur een e-mail naar info@sticker.nl of bel (0546) 539 877.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen