Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
home > blog > Hoe zijn stickers ontstaan? Geschiedenis stickers
 

Hoe zijn stickers ontstaan?

 
een printer die stickers aan maken is
 
Zondag 13 januari is het Nationale Sticker Dag. Deze dag is in het leven geroepen om Ray Stanton Avery te eren. Avery was uitvinder en kunstenaar en de bedenker van de sticker. In dit blog vertellen we daar meer over.
Stan Avery is geboren op 13 januari 1907 in de Verenigde Staten en stierf op 12 december 1997. Avery was altijd bezig om oplossingen te bedenken voor kleine ongemakken. Daardoor kreeg hij een baan als productiemanager bij de Adhere Paper Company. Bij dit bedrijf startte hij zijn experimenten om een sticker te maken.

Avery maakte eerste zelfklevende etiketten

Uiteindelijk lukte het Stan Avery om een machine te maken waarmee hij zelfklevende etiketten kon produceren. Omdat Adhere Paper Company het als bedrijf niet redde, zette Avery in 1935 samen met zijn verloofde Dorothy Durfee zijn eigen bedrijf op. Dit bedrijf groeide uit tot een multinational en is nu bekend onder de naam Avery Dennison. Stan Avery ontwierp ook de zelfklevende postzegel en de automatische labeldispenser.

Stickers worden steeds populairder

Hoewel Stan Avery in de jaren dertig al zelfklevende etiketten kon maken, werden stickers pas later populair. Dat komt omdat het pas vanaf de jaren zestig mogelijk was om hoogwaardige kleefmiddelen op een goedkope manier te produceren. Door de vele toepassingen nam het gebruik van stickers in de jaren zeventig steeds meer toe. In de jaren tachtig ontdekten kunstenaars en actievoerders dat stickers ook een ideaal communicatiemiddel waren om hun boodschap over te brengen aan anderen.

Waarvoor kun je stickers gebruiken?

Stickers zijn geschikt voor allerlei doeleinden. Je kunt stickers gebruiken om mensen te informeren, ergens voor te waarschuwen of op te attenderen, om reclame te maken, om iets te verkopen, als versiering. Stickers worden ook toegepast om spullen te identificeren, inventariseren, verzenden, distribueren en traceren. Je kunt stickers op allerlei ondergronden plakken: hout, plastic, metaal, glas, kunststof, papier, karton, et cetera.

Stickers: diverse mogelijkheden

Stickers kunnen van allerlei materialen gemaakt worden: papier, vinyl, folie PP, statisch vinyl, magneetfolie, YUPO Tako. Ook kunnen veel stickers worden afgewerkt met een laminaat, uv-lak of een epoxyharslaag (doming stickers). Stickers kunnen los, op vel of op rol geleverd worden. Ook heb je allerlei soorten stickers. Wil je weten welke soorten wij allemaal verkopen? Bezoek dan onze pagina Assortiment. Heb je vragen? Neem contact met ons op. Wil je stickers bestellen? Vul het bestelformulier in.

Bron: Wikipedia
©Foto: iStockPhoto.com
 
 
 
Blijf op de hoogte   (Privacyverklaring)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je eerstvolgende bestelling.
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen