Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
home > blog > Welke stickers zijn waterbestendig?
 

Welke stickers zijn waterbestendig?

 
Wil je waterbestendige stickers laten afdrukken tegen de beste prijs? Als drukker gespecialiseerd in het printen van stickers bieden wij je graag onze selectie van waterbestendige stickers aan.
Er wordt ons vaak gevraagd welke stickers waterbestendig zijn. Dit artikel zal je uitgebreid informeren over welke stickers uit ons assortiment aan deze eis voldoen. We zullen ook meer vertellen over de bestendigheid tegen andere vloeistoffen.

Wat houdt waterbestendig in?

Laten we eerst duidelijk maken wat een waterbestendige sticker is: het betreft stickers waarvan het materiaal niet wordt beschadigd door tijdelijke of permanente blootstelling aan vloeistoffen, en waarvan de lijm effectief blijft. Deze waterbestendige stickers kunnen dus zonder zorgen buitenshuis worden gebruikt, waarbij er geen gevaar is voor losraken of beschadiging van de bedrukking. Ze kunnen tijdelijk of permanent worden blootgesteld aan regen of zeewater.
water

Welke stickers zijn waterbestendig?

Op een zeer eenvoudige manier kun je onthouden dat stickers van papier nooit waterbestendig zijn, terwijl die van vinyl of folie PP (materiaal alleen beschikbaar voor onze sticker op rol) altijd waterbestendig zijn. Daarom worden deze twee soorten stickers waterbestendig genoemd en kunnen ze buiten gebruikt worden en bestand zijn tegen volledige onderdompeling of langdurige blootstelling aan regenwater of zeewater zonder risico op loslaten. Ze kunnen dus op voertuigen (auto's, vrachtwagens, motoren, scooters, et cetera), boten of vliegtuigen worden geplaatst. Omdat deze stickers waterbestendig zijn, kunnen ze natuurlijk worden schoongemaakt, zodat ze langdurig schoon en leesbaar blijven. Stickers die ook waterbestendig zijn;

Andere vloeistoffen

Als we denken aan de waterbestendigheid van een sticker, denken we meteen aan water. Maar de waterbestendigheid houdt hier niet op, want het geldt ook voor andere soorten vloeistoffen, zoals schoonmaakmiddelen of afwasmiddel. Bovendien zal een waterbestendige sticker ook bestand zijn tegen het binnendringen van stof of zand, elementen die de goede hechting van jouw stickers kunnen schaden.
doming stickers

Stickers bestand tegen alcohol en olie

Zoals hierboven vermeld zijn de meeste stickers die we verkopen waterbestendig. Echter, ze zijn niet allemaal bestand tegen vloeistoffen zoals sommige reinigingsproducten, olie en alcohol. Deze hebben voornamelijk invloed op de kleefkracht van de lijm (wat de hechtingscapaciteit van de sticker vermindert) of op de inkt die wordt gebruikt om het grafische ontwerp af te drukken (wat de visuele uitstraling van de sticker beschadigt). Als je op zoek bent naar stickers die bestand zijn tegen deze omstandigheden, moet je een laminaat over de print laten aanbrengen.

Wat is een laminaat?

Een laminaat is een dunne transparante laag die over de print wordt aangebracht, net zoals men bijvoorbeeld de lak van een voertuig beschermt met vernis. Door laminering wordt jouw sticker nog duurzamer. We bieden de volgende opties aan:
  • Mat laminaat voor een sobere, elegante afwerking zonder reflecties.
  • Glanzend laminaat voor meer zichtbaarheid, een heldere uitstraling en levendige kleuren.
  • Vloerstickers worden afgewerkt met een vloerlaminaat. Dit bevat een antislip laag, waardoor je veilig over de stickers kunt lopen.
Houd er rekening mee dat niet alle stickers kunnen worden voorzien van een laminaat. Zo is het niet mogelijk bij papieren stickers, statische stickers, niet-verwijderbare stickers, YUPO Tako en alle stickers op rol. In plaats van een laminaat is het ook mogelijk om een 3D-harslaag toe te voegen. Dit heet doming. Zo’n dominglaag beschermt de sticker en de print ook tegen allerlei invloeden van buitenaf. Bovendien heeft het je sticker een exclusieve uitstraling.

Meer informatie en het bestellen van stickers

Als je goedkope stickers wilt bestellen en een idee wilt krijgen van onze prijzen, vul dan ons online bestelformulier in. Hiermee krijgt je direct onze beste prijs inclusief verzendkosten te zien. Op de pagina Assortiment vind je een overzicht van al onze stickersoorten. Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op via onze klantenservice.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (Privacyverklaring)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je eerstvolgende bestelling.
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen