Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
home > blog > Het nut van laminaat | Stickers met laminaat
 

Het nut van laminaat

 
stickers met laminaat
 
Veel van onze stickers kunnen worden afgewerkt met een laminaat. Bij sommige stickersoorten gebeurt dit zelfs standaard. Maar wat is nu het nut van laminaat. Op die vraag geven we antwoord in dit blog.
Laminaat is een transparante laag die over de print wordt aangebracht. Dat doen we om de print te beschermen tegen allerlei invloeden van buitenaf. Een laminaat is niet altijd nodig. Het ligt er aan waarvoor je de stickers gaat gebruiken. Vinylstickers zijn namelijk vanuit zichzelf al bestand tegen een aantal zaken, zoals bijvoorbeeld water.

Wanneer is een laminaat nodig?

Een laminaat is nodig als je werkt met stoffen werkt als olie, alcohol of bepaalde schoonmaakmiddelen. Die stoffen tasten namelijk de inkt aan. Ook je huid scheidt stoffen aan die de print kunnen aantasten. Laat je bijvoorbeeld stickers maken voor op een gameconsole, dan is een laminaat aan te bevelen. Heeft je sticker veel te verduren door wrijving dan wel schuring, dan raden we een laminaat ook aan. Dit is bijvoorbeeld van toepassing als je een sticker op je smartphone hebt en je die veel in je broekzak draagt. Vandaar dat een aantal stickers standaard een laminaat krijgen. Dit geldt voor: Vloerstickers krijgen een speciaal vloerlaminaat. Dat laminaat bevat een antisliplaag, waardoor je veilig over de stickers kunt lopen.

Laminaat niet altijd mogelijk

Een laminaat kan op de meeste stickers. Hieronder een aantal materialen waarbij het niet mogelijk is: Bij doming stickers kan er ook geen laminaat over de sticker aangebracht worden, maar dat is niet nodig omdat er al een 3D-harslaag op de sticker komt die bescherming biedt. Bij recyclebare stickers is het laminaat pvc-vrij, net als het vinyl.

Geen laminaat bij stickers met dekwit

Een laminaat kan ook niet bij stickers met dekwit. Dekwit wordt soms toegevoegd aan het drukproces bij transparante stickers en stickers met een niet witte ondergrond, zoals folie PP zilver. In het blog Wat is dekwit en wanneer heb je dat nodig? kun je daar meer over lezen. Als er dekwit aan het drukproces wordt toegevoegd, krijg je al een extra laag. Vandaar dat er dan geen laminaat meer overheen kan.

Stickers met laminaat bestellen

Wil je stickers bestellen met laminaat? Kies dan op het bestelformulier bij materialen voor Maatwerk. Na het selecteren van het gewenste materiaal, kun je bij Kies de gewenste afwerking aangeven dat je een sticker met laminaat wil. Je kunt kiezen uit mat en glans. Wil je weten hoe dit eruit ziet? Vraag dan gratis een sample aan via info@sticker.nl . Dit e-mailadres kun je ook gebruiken als je vragen hebt.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen