close
Nieuwsbrief
Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
Je bevindt je hier:  home > blog > Wat is dekwit en wanneer heb je dat nodig?
 

Wat is dekwit en wanneer heb je dat nodig?

 
een sticker met dekwit
 
Bij ons is het mogelijk om stickers te drukken met dekwit. Wat is dekwit? En wanneer heb je dekwit nodig? Daar besteden we deze week aandacht aan. Ook geven we aan waar je op moet letten als je stickers met dekwit wil laten maken.
Onze stickers worden met de kleuren CMYK gedrukt. Deze afkorting staat voor de kleuren cyaan (blauw), magenta (rood), yellow (geel) en key (zwart). Deze kleuren worden meestal gebruikt, omdat je daarmee de meeste andere kleuren kunt maken. Alleen goud en zilver zijn hiermee niet te maken. Daarvoor hebben wij een oplossing. Onze stickers op rol zijn ook verkrijgbaar met een gouden en of zilveren ondergrond. De delen die zilver of goud moeten worden, laat je dan blanco.

Wat is dekwit?

Dekwit houdt in dat er naast de standaard kleuren witte inkt wordt toegevoegd aan het drukproces. Als er dekwit wordt gebruikt, wordt er eerst een witte laag inkt op het materiaal aangebracht. Daaroverheen worden de eventueel andere kleuren geprint. Het is namelijk ook mogelijk om alleen witte bedrukking aan te brengen.

Wanneer is dekwit nodig?

Dekwit is noodzakelijk als je stickers laat maken op een transparante of gekleurde ondergrond (zoals zilver of goud) én je wit in het ontwerp hebt zitten. Laat je zo'n ontwerp drukken op wit vinyl of wit papier, dan is dat geen probleem. Dan wordt er namelijk geen inkt geprint op de delen die wit moeten worden. Bij een transparante of ander kleur ondergrond worden die delen de kleur van het materiaal als je geen dekwit zou toevoegen.

Dekwit en transparant vinyl

Dekwit is ook nodig als je de kleuren van een transparante sticker beter wil laten uitkomen. Wij werken met transparante inkten. Plak je een transparante sticker op een niet-witte ondergrond, dan kunnen de kleuren er anders uit komen te zien. Plak je bijvoorbeeld een transparante sticker met een rode bedrukking op een groene ondergrond, dan wordt de bedrukking paars. Dit kun je tegengaan door dekwit te gebruiken. Onder de kleur wordt dan wit gedrukt, waardoor de kleuren beter uitkomen.

Aandachtspunten bij dekwit

Bij stickers met dekwit heb je als drukbestand een vectorbestand nodig. Omdat onze drukpers wit niet kan zien, moet je dit als volgt aangeven: C:0 M:0 Y:1 K:0. Ook moet er een duidelijke scheidslijn zijn tussen de witte delen en de andere kleuren. Dit kan alleen in een vectorbestand, niet in een bitmap. Heb je geen geschikt bestand, dan is de enige optie het ontwerp op wit vinyl of wit papier te laten drukken. Wil je een sticker met alleen een witte opdruk? Dan kun je het bestand met 100% Magenta aangeven. Anders zie je je ontwerp niet in de digitale drukproef.

Laminaat en dekwit

Op stickers met dekwit kan in de meeste gevallen geen laminaat aangebracht worden. De enige uitzondering hierop zijn vloerstickers. Voor dat type sticker wordt namelijk vloerlaminaat gebruikt. Dit laminaat is anders, omdat het ook een antisliplaag bevat. (Door die laag kun je veilig over de stickers heen lopen.) Wil je toch een laminaat, dan zou je er voor kunnen kiezen om een vrije vorm sticker op wit vinyl te laten maken. Dan worden alle delen om het ontwerp heen weggesneden. Let op! Voor vrije vorm stickers heb je ook een vectorbestand nodig. Alleen een ander soort dan bij dekwit. Dus deze oplossing is ook niet altijd mogelijk.

Stickers met dekwit bestellen

Wil je een sticker met dekwit laten maken, dan moet je dit al tijdens het bestellen aangeven. Op het bestelformulier moet je bij kleuren dan kiezen voor 4/0+wit, 0/4+wit of wit. Vragen? Neem contact met ons op.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD