close
Nieuwsbrief
Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
Je bevindt je hier:  home > blog > Leuk je woning op met raamfolie of raamstickers
 

Leuk je woning op met raamfolie of raamstickers

 
foto van een raamsticker op een raam
 
Wil je je huis opfleuren? Of wil je inkijk tegengaan? Gebruik onze raamfolie en/of raamstickers. In dit blog vertellen we je daar meer over. Ook geven we tips hoe je raamfolie het beste kunt plakken.
Woon je aan een drukke straat en wil je inkijk tegengaan? Of heb je een badkamer of wc met een raam? Creëer privacy door je ramen te beplakken met folie. Je kunt je hele raam beplakken of alleen aan de onderkant een baan. Raamfolie is ook leuk als decoratie. Zo kun je je huis verfraaien of vanwege bepaalde feestdagen versieren.

Je eigen raamfolie maken

Je kunt natuurlijk kant-en-klare plakfolie kopen, maar het is leuker om zelf raamfolie te maken. Zo kun je folie maken die bij je interieur past. Als je bij ons folie voor je raam laat maken, kun je kiezen uit wit en transparant. Wit laat geen licht door, transparant wel. Ook kun je bij ons kiezen uit een permanente en een makkelijk verwijderbare folie. De permanente folie wordt van vinyl gemaakt en de makkelijk verwijderbare van statisch vinyl of YUPO Tako. Onze makkelijk verwijderbare plakfolie is handig als je wel eens van design wilt wisselen. Deze raamfolie laat geen lijmresten achter en kun je meerdere keren gebruiken.

Wat zet je op de plakfolie voor je raam?

Je kunt van alles op de plakfolie laten drukken. Een eigen foto. Een mooie natuurfoto. Je kunt een thema kiezen, zoals Halloween, Sinterklaas, Kerstmis of Pasen. Voor een kinderkamer kun je bijvoorbeeld raamfolie maken met daarop het een favoriete Disney-figuur of personage uit een tv-serie. Je kunt ook een patroon nemen of dat je raam eruit ziet alsof het van glas-in-lood is. Of neem een transparante folie in één kleur. Omdat wij alles op maat maken, zijn de mogelijkheden eindeloos. Het enige wat je nodig hebt, is een bestand dat je op raamfolie wilt laten drukken. Heb je geen bestand? Dan kun je dat maken met onze gratis ontwerpmodule.

Raamfolie bestellen: aandachtspunten

Wil je folie voor je raam bestellen? Open het bestelformulier voor raamstickers en raamfolie. Kies de vorm en maat die je nodig hebt. Kies daarna bij materialen voor 'Dit is maatwerk'. Je krijgt dan extra materialen te zien en je hebt een aantal extra opties. Een van deze opties is dat je bij ons folie voor op een raam kunt bestellen die aan beide kanten bedrukt is. Als je dat wilt, moet je de optie 4/4 kiezen bij kleuren op het bestelformulier. Ook kun je er voor kiezen om de plakzijde te laten bedrukken. Dan moet je bij kleuren 0/4 of 0/4+wit kiezen. Laat je een transparante folie bedrukken? Dan kun je ook dekwit aan het drukproces toevoegen. In het blog Wat is dekwit en wanneer heb je dat nodig? kun je lezen of je dat nodig hebt of niet. Dekwit kun je met 4/0+wit of 0/4+wit aangeven op het bestelformulier.

Hoe kun je folie op je je raam het beste plakken?

Raamfolie kun je het beste nat plakken. Het plakken van grote stickers of stukken folie kan namelijk lastig zijn, vooral als je weinig ervaring hebt met plakken. Door nat te plakken gaat dit gemakkelijker. Ook heb je minder last van luchtbellen. Voor nat plakken heb je het volgende nodig:
  • stofvrije doek;
  • schoonmaakmiddel;
  • ontvetter;
  • schilderstape;
  • meetlint;
  • spatel of bankpas;
  • speld;
  • plantenspuit gevuld met water en een drupje afwasmiddel.

Voordat je folie op je raam gaat plakken

Zorg dat je raam schoon en vetvrij is. Maak ook de plakfolie aan beide kanten schoon, zodat eventueel vuil of stof niet op het raam kan komen. Houd bij het plakken ook rekening met de temperatuur. Wat de ideale plaktemperaturen zijn, kun je lezen in het blog Stickers plakken met koud weer is niet verstandig. Plak de raamfolie links en rechts met schilderstape vast. Meet met behulp van een meetlint waar de folie op je raam moet komen. Zit de plakfolie op de juiste plek van je raam? Plak deze aan de bovenkant over de gehele breedte vast met schilderstape.

Zo werkt nat plakken van plakfolie op een raam

Maak de ondergrond nat met een plantenspuit. Verwijder de schilderstape aan de zijkanten. Klap vervolgens de folie naar boven en verwijder het rugvel (backing). Klap de plakfolie voorzichtig terug en wrijf deze met een spatel of bankpasje stevig vast. Begin in het midden van boven naar beneden te wrijven en daarna vanuit het midden naar de linker- en rechterkant. Zorg er voor dat je het water goed weg wrijft en maak de folie na afloop goed droog. Doordat je met water plakt, duurt het iets langer voordat de plakfolie goed aan het raam is gehecht. Wil je zien hoe nat plakken werkt? Bekijk dan onderstaand instructiefilmpje.Meer informatie en raamfolie bestellen

In het blog Hoe plak je het beste een sticker? kun je meer informatie en andere plakmethodes vinden. Ook hebben we een handleiding waarin kort verschillende plakmethodes worden uitgelegd. Raamfolie bestellen? Vul het bestelformulier in. In ons vorige blog hebben we aandacht besteed aan wat je als bedrijf met folie op een raam kunt doen.

©Foto: Sticker.nl
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD