Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE | FR | AT
Je bevindt je hier:  home > blog > Dode hoek stickers verplicht in Frankrijk: bestel ze bij ons
 

Dode hoek stickers verplicht in Frankrijk: bestel ze bij ons

 
dode hoek stickers
 
Sinds 1 januari zijn dode hoek stickers in Frankrijk verplicht. Deze verplichting geldt voor alle vrachtwagens, combinaties en touringcars boven de 3,5 ton. Ook buitenlandse chauffeurs moeten deze stickers op hun vrachtwagen of bus hebben. Heb je dode hoek stickers nodig? Bij ons kun je die eenvoudig bestellen. Ook heb je hiervoor geen drukbestand nodig zoals normaal.
Wil je bij ons dode hoek stickers bestellen? Dan zijn dit de mogelijkheden qua materialen:
  • Wit vinyl
  • High tack vinyl
  • Magneetfolie
Wij raden bij alle materialen laminaat aan. Dit is een transparante beschermlaag die de print van de sticker beschermd. We raden dit aan in verband met het wassen van de vrachtwagens, opleggers, aanhangers en/of touringcars.

Uitleg materialen dode hoek stickers

Wit vinyl en high tack vinyl zijn grotendeels hetzelfde. High tack vinyl heeft een krachtigere lijmlaag, waardoor stickers van dit materiaal nog beter blijven zitten. Ook zit er bij high tack standaard een laminaat op de stickers. High tack vinyl is aan te raden bij ondergronden die lastig te beplakken zijn, zoals het zeildoek van aanhangers. In andere gevallen voldoet wit vinyl ook. Wil je geen permanente stickers op je vrachtwagen of touringcar? Dan kun je ook magneetstickers laten maken. Let op! Magneetstickers plakken alleen op metalen ondergronden die ijzer, staal, kobalt of nikkel bevatten. Als dat niet het geval is, zal je wit vinyl of high tack vinyl moeten bestellen. Vul het bestelformulier in als je stickers wilt bestellen of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Eisen qua formaat, vorm en afbeelding

De dode hoek stickers moeten aan een aantal eisen voldoen van de Franse regering voldoen:
  • De stickers moeten 25 centimeter hoog en 17 centimeter breed zijn. Let op! Wij werken op het bestelformulier met millimeters, dus vul 250 mm bij 170 mm in.
  • De stickers hebben afgeronde hoeken. Dit kan alleen bij vrije vorm stickers. Kies daarom op het bestelformulier bij vormen voor vrije vorm.
  • De afbeelding en kleuren moeten hetzelfde zijn als op de afbeelding hierboven. Let op! De afbeelding hierboven is niet geschikt om af te drukken.
Normaal gesproken heb je bij ons een drukbestand nodig als je stickers wilt bestellen. Dat is bij deze stickers niet nodig. Wij hebben een drukbestand dat je gratis kunt gebruiken als je deze zelf niet hebt.

Gratis drukbestand: zo werkt het

Je kunt bij het bestellen van deze dode hoek stickers gebruik maken van ons drukbestand. Wil je dat? Geef dan tijdens het bestellen in het opmerkingenveld aan dat daar gebruik van wilt maken. Vermeld ook of je stickers voor een vrachtwagen of touringcar nodig hebt. Op moment dat je je bestelling betaald hebt, voegen wij het drukbestand toe. Heb je bij de betalingsmogelijkheden gekozen voor betalen op rekening, dan kunnen wij het bestand meteen na het plaatsen van je order toevoegen. Nadat wij het bestand hebben toegevoegd aan je order, krijg je een mail om het drukbestand goed te keuren. Dit is een extra controlestap. Pas na goedkeuring gaan wij je stickers drukken.

Waarom dode hoek stickers?

Frankrijk heeft de dode hoek stickers ingevoerd, om het aantal ongelukken terug te dringen. De stickers moeten fietsers en voetgangers waarschuwen voor de gevaren van de dode hoek. De stickers zijn verplicht voor alle vrachtwagens en touringcars die in stedelijke gebieden rijden. De invoering van deze stickers heeft in Nederland voor ophef gezorgd in de transportsector, omdat de maatregel vrij plotseling is ingevoerd en niet is overlegd met andere landen binnen de EU. Ook is er de angst dat allerlei landen dit soort stickers gaan invoeren en dat internationale chauffeurs straks talloze stickers op hun vrachtwagen moeten hebben.

Waar moeten de stickers opgeplakt worden?

De dode hoek stickers moeten aan beide zijden van de cabine en op beide zijkanten en de achterkant van de trailer of aanhanger worden geplakt. In het filmpje hieronder kun je zien waar de stickers moeten komen. Als het niet mogelijk is om de stickers op een bepaalde plaats te plakken, hetgeen bijvoorbeeld bij diepladers het geval is, dan moeten de stickers op de dichtstbijzijnde mogelijke hoogte en binnen de grens van 2,10 m worden geplakt. Dit jaar geldt er nog een overgangsregeling als er op andere manieren voor de dode hoek wordt gewaarschuwd. Daarna worden deze stickers verplicht. Heb je ze niet? Dan kun je een boete krijgen. Wacht dus niet te lang met het bestellen van je dode hoek stickers.©Foto: Sticker.nl
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD