Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
home > blog > 8 toepassingen stickers voor activistische groepen
 

8 toepassingen stickers voor activistische groepen

 
Activistische groeperingen zoals vakbonden, niet-gouvernementele organisaties (NGO's), maatschappelijke bewegingen en politieke partijen hebben gemeen dat ze hun ideeën, boodschappen en eisen moeten communiceren naar hun leden en een breed publiek. Het doel is om mensen op een creatieve en memorabele manier te bereiken, met respect voor soms beperkte budgetten. Dit kan met stickers. In dit blog lees je wat de voordelen daarvan zijn en welke stickersoorten je het beste kunt gebruiken.
Op 6 juni zijn in Nederland de verkiezingen voor het Europees Parlement en op 9 juni in België. Dit is zo’n moment waarop allerlei groeperingen hun standpunten naar buiten zullen brengen om jou te overtuigen op een bepaalde politieke partij te stemmen. Het voordeel van stickers is dat je tegen lage kosten een zeer breed publiek kunt bereiken. Daarnaast kunnen betrokken activisten de stickers op hun persoonlijke bezittingen, voertuigen of andere goed zichtbare oppervlakken plakken om zo jouw standpunt nog breder te verspreiden.
sfeerbeelden artikel stickers voor activisten

Andere voordelen van stickers

Stickers kunnen worden ingezet voor verschillende contexten, zoals demonstraties, verkiezingscampagnes, bijeenkomsten en bewustmakingsacties. Stickers zijn eenvoudig te bestellen en wij kunnen ook grote hoeveelheden snel produceren. Gepersonaliseerde stickers zijn een visuele handtekening waardoor het publiek direct de identiteit van jouw organisatie kan herkennen. Of het nu jouw logo is dat eenvoudig wordt gepresenteerd of aangevuld met de contactgegevens van jouw lokale of regionale takken; de gepersonaliseerde sticker is onmisbaar in elke activistenkit.

8 toepassingen van gepersonaliseerde stickers

Om je te helpen bij het maken van de beste keuzes qua materialen en opties voor jouw stickers, vind je hieronder concrete voorbeelden van veelvoorkomende toepassingen door vakbonden, NGO's, maatschappelijke bewegingen en politieke partijen. Voor elk van deze toepassingen delen wij graag onze beste adviezen op basis van onze ervaring met klanten in deze sector:
  1. Campagne voor bewustwording van de openbare ruimte.
  2. Communicatie voor leden en sympathisanten.
  3. Communicatie tijdens evenementen.
  4. Inzamelingscampagnes.
  5. Bewustmakingsstickers op voorwerpen.
  6. Promotie van sociale en politieke initiatieven.
  7. Etikettering van intern gebruiksmateriaal.
  8. Interne en externe bewegwijzering van gebouwen, antennes en opslagplaatsen.

Je kunt eenvoudig in dit artikel heen en weer springen tussen de verschillende onderwerpen met de linkjes die opgenomen zijn in de tekst.
sfeerbeeld actvistische groepen

1. Campagne voor bewustwording van de openbare ruimte

Wil je campagne voeren? Dan kun je onze stickers bijvoorbeeld:
  • Op auto's, borden, etalages en straatmeubilair plakken.
  • Vastmaken aan outdoor campagne-uitrusting, banners en posters.
  • Met impactvolle berichten, slogans en logo's tonen op alledaagse objecten.
Houd er wel rekening mee dat het plakken van stickers op openbare plaatsen in de meeste gemeenten verboden is en dat je daarvoor een boete kunt krijgen. Wildplakken is dus op eigen risico.

Verschillende soorten stickers voor campagnes

Het is belangrijk het juiste materiaal te kiezen. Wil je je stickers buiten plakken op bijvoorbeeld voertuigen of wegwijzers dan zijn vinylstickers de beste keuze. Deze zijn bestand zijn tegen water en slechte weersomstandigheden. Deze stickers zijn permanent en perfect om te worden aangebracht op straatmeubilair of outdoor campagne-uitrusting. Ze worden los geleverd of op vellen, afhankelijk van hun grootte, en kunnen dus gemakkelijk worden uitgedeeld aan jouw leden voor plaatsingscampagnes. Bij ons kun je ook stickers op een rol bestellen, zodat je alle stickers bij elkaar hebt. Deze stickers op rol kunnen worden gemaakt van folie PP (waterbestendig en duurzaam) of papier (tijdelijk gebruik of alleen binnen), en voor hoeveelheden boven de vijfhonderd stuks zijn ze over het algemeen de meest economische keuze voor al jouw campagnes.
voorbeelden van stickers voor actvistische groepen

2. Communicatie voor leden en sympathisanten

Of je nu een vakbond, een NGO, een maatschappelijke beweging of een politieke partij vertegenwoordigt, stickers zijn essentieel materiaal om jouw overtuigingen te tonen en jouw leden eraan te herinneren waarom ze zich hebben ingezet voor de missie van de groep. Je kunt stickers gebruiken om:
  • Ze uit te delen aan leden en sympathisanten tijdens evenementen.
  • Ze uit te delen tijdens huis-aan-huisacties.
  • Ze op schriften, laptops en andere alledaagse voorwerpen te plakken.
Politieke bijeenkomsten, vakbondsbijeenkomsten en fondsenwervingsevenementen voor NGO's vereisen uiteraard de verspreiding van promotiestickers. Het is soms erg moeilijk om nauwkeurig te bepalen hoeveel stickers er nodig zijn voor het evenement om tekorten of overschotten te voorkomen. Een verkeerde schatting kan onderbrekingen veroorzaken in de distributie of extra kosten met zich meebrengen omdat je een nieuwe bestelling moet plaatsen. Want hoe meer stickers je tegelijk bestelt, hoe goedkoper de prijs per sticker.

Vinylstickers meestal de beste en goedkoopste keuze

Vinylstickers zijn vaak de meest economische keuze voor individuele distributie, en ze worden veel gewaardeerd vanwege hun duurzaamheid: ze zijn waterbestendig, scheurbestendig en bestand tegen uv-licht. Daardoor zijn ze ideaal voor buitengebruik. Ook kunnen ze op vrijwel alle oppervlakken worden geplakt. Sticker.nl biedt je de mogelijkheid om je vinylstickers in kleine of grote hoeveelheden te laten bedrukken. Wij stellen geen minimale of maximale hoeveelheden vast. Ook kun je bij ons zelf de afmetingen en vorm bepalen. Wel geldt dat bepaalde vormen en/of maten goedkoper zijn. Verschillende mogelijkheden vinylstickers Al onze stickers zijn maatwerk. Heb je nog geen drukbestand, dan kun je die gratis met onze ontwerpmodule maken. We kunnen in vier kleuren printen met indien nodig dekwit, enkelzijdig of dubbelzijdig. We bieden ook recyclebare stickers (zonder pvc) en we bezorgen binnen 6 werkdagen. Ook is een spoedlevering (4 werkdagen) of expresslevering (2 werkdagen) mogelijk tegen betaling van een toeslag.
voorbeelden van stickers voor actvistische groepen

3. Communicatie tijdens evenementen

Veel vakbonden, NGO's, maatschappelijke bewegingen en politieke partijen organiseren allerlei evenementen. Je kunt hierbij denken aan:
  • Congressen en algemene vergaderingen.
  • Bewustmakingsacties op de werkplek.
  • Collectieve onderhandelingen en onderhandelingscomités.
  • Trainingssessies en workshops.
  • Ontmoetingen met (vakbonds)afgevaardigden.
Vinylstickers bieden maximale zichtbaarheid op aanplakborden, waardoor pakkende boodschappen of logo's die de rechten van werknemers vertegenwoordigen of bewustzijn creëren over milieuonderwerpen, kunnen worden getoond.

De voordelen van onze vinylstickers

Onze vinylstickers zijn veelzijdig en kunnen gebruikt worden als aanvulling op borden, bevestigd worden op wegwijzers, toegangsaanwijzingen, voorschriften, welkomstberichten, enzovoort. Ze zijn duurzaam en waterbestendig, waardoor ze geschikt zijn voor zowel binnen- als buitengebruik. Deze stickers zijn verkrijgbaar op een ondoorzichtige of transparante achtergrond, waardoor informatie of afbeeldingen duidelijk zichtbaar zijn aan de binnenkant van een stand en tegelijkertijd de aandacht van bezoekers buiten trekken.

Lijmvrije stickers ook goed alternatief

Onze statische stickers kunnen ook worden gebruikt voor eenvoudige toepassingen op glazen oppervlakten, zonder lijmresten achter te laten. Ze hechten dankzij hun elektrostatische lading en kunnen gemakkelijk verwijderd en hergebruikt worden, waardoor ze een ideale keuze zijn voor tijdelijke evenementen. Hetzelfde geldt voor onze magneetstickers. Deze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om tijdelijk de locatie van demonstraties of vakbondsacties aan te geven.

Waarvoor kun je magneetstickers gebruiken?

Magneetstickers hechten perfect op voertuigen, waardoor snel een onderscheidend merkteken aan een auto, bestelwagen of bus kan worden toegevoegd. Deze stickers zijn perfect voor metalen oppervlakken zoals autodeuren, metalen karren of tijdelijke metalen houders. Ze bieden een sterke hechting en kunnen gemakkelijk worden verwijderd en hergebruikt, waardoor ze een handige optie zijn voor rondreizende evenementen of stands. Wel is het belangrijk dat de metalen ondergrond ijzer, staal, kobalt of nikkel bevat. Ook is het belangrijk dat de ondergrond niet te veel rond loopt. Anders hechten de stickers niet. Je kunt altijd een gratis sample opvragen of om te testen of jouw ondergrond geschikt is.
sfeerbeeld actvistische groepen

4. Inzamelingscampagnes

Veel activistische groeperingen houden inzamelingsacties. Bijvoorbeeld voor
  • Humanitaire noodhulp of natuurrampen.
  • Politieke of verkiezingscampagnes.
  • Gemeenschapsontwikkelingsprojecten.
  • Acties ter verdediging van werknemersrechten.
  • Milieucampagnes.
Onze stickers kunnen worden gebruikt als beloningen voor donaties tijdens inzamelingsacties of crowdfunding. Ze worden ook verkocht aan activisten, sympathisanten en leden als manier om geld in te zamelen voor de organisatie. Ze worden opgenomen in de distributiekits voor leden en sympathisanten, waardoor de solidariteit en betrokkenheid bij de doelen die door de vakbond, NGO, politieke partij of andere maatschappelijke beweging worden verdedigd, worden versterkt.

Welke stickers zijn het meest geschikt voor inzamelingsacties?

Onze vinylstickers zijn voor veel inzamelingsacties de beste keuze. Ze zijn water- en weerbestendig, perfect voor buitengebruik, wat ze ideaal maakt voor milieucampagnes, en ze zijn zeer duurzaam. Ze kunnen worden aangebracht op voertuigen, borden, prullenbakken, straatmeubilair, brievenbussen en andere buitenoppervlakken om het publiek bewust te maken van bijvoorbeeld milieukwesties. Stickers met krachtige boodschappen over biodiversiteitsbescherming, de strijd tegen klimaatverandering en andere milieuproblemen kunnen mensen aanzetten tot actie en steun voor het milieu.

Waarom vinylstickers gebruiken?

Onze vinylstickers zijn verkrijgbaar met een witte of transparante achtergrond (naar keuze met of zonder dekwit). We bieden verschillende standaardmaten aan, waardoor we de laagste prijzen kunnen aanbieden, maar een eigen gekozen maat is ook mogelijk. Kies uit onze standaardvormen, zoals rond, vierkant, ovaal of rechthoekig, of vergroot het effect van jouw communicatie door te kiezen voor onze vrije vorm stickers.
voorbeelden van stickers voor actvistische groepen

5. Bewustmakingsstickers op voorwerpen

Er zijn verschillende manieren waarop je mensen ergens bewust van kunt maken:
  • Politieke bewustwordingsworkshops.
  • Kiezersmobilisatiecampagnes.
  • Grondacties en mobilisatie voor burgerlijke betrokkenheid en solidariteit.
  • Bewustwording van veiligheidsregels op onderwijs- en werkplekken.
  • Bewustwordingsevenementen op verschillende locaties.
Een van de moeilijkheden bij het organiseren van bewustwordingsworkshops is om de interesse van jonge kiezers te wekken. Om hen te motiveren om zich in te zetten, is het belangrijk om relevante informatie en impactvolle boodschappen te verstrekken over de huidige politieke vraagstukken zonder hen af te schrikken.

Hoe kunnen stickers helpen meer jongeren te bereiken?

Stickers bieden een moderne en dynamische aanpak om de deelname van jongeren aan burgerschap en politieke betrokkenheid te stimuleren. Ze kunnen worden uitgedeeld tijdens bewustwordingscampagnes om jongeren te inspireren zich te engageren in het democratisch proces en hun stemrecht uit te oefenen. Onze stickers kunnen worden geplakt op alledaagse voorwerpen zoals laptops, mobiele telefoons of herbruikbare waterflessen. Zo dienen ze als constante herinnering aan het belang van hun stem in de politieke sfeer.

Welke stickers zijn het meeste geschikt om jongeren te bereiken?

Politieke partijen, NGO's, maatschappelijke bewegingen en vakbonden stellen vaak dezelfde vragen:
  • Hoe kunnen we betrokkenheid van jongeren stimuleren via innovatieve interacties?
  • Hoe kunnen we ervoor zorgen dat activisten snel en gemakkelijk toegang hebben tot relevante informatie?
  • Hoe kunnen we het publiek actief aanmoedigen om onze inhoud te delen op sociale media?
  • Hoe kunnen we de betrokkenheid van leden meten en analyseren om acties dienovereenkomstig aan te passen?
  • Hoe kunnen we de zichtbaarheid van de organisatie vergroten onder een breed publiek?
Dit kan met onze QR-code stickers.

De voordelen van onze QR-code stickers

Onze QR-code stickers bieden een meeslepende, interactieve en intuïtieve ervaring voor jongeren. Het scannen van een QR-code met een smartphone is tegenwoordig een bekende reflex om onmiddellijk toegang te krijgen tot extra informatie, video's, games of enquêtes. Door QR-code stickers toe te voegen aan jouw communicatiemateriaal en activiteiten versterk je de betrokkenheid bij jouw organisatie en de zaak die zij vertegenwoordigt. Als je een bepaalde doelgroep wil bereiken is het belangrijk je aan te passen aan die doelgroep.
voorbeelden van stickers voor actvistische groepen

6. Promotie van sociale en politieke initiatieven

Een vakbond, NGO, politieke partij of andere maatschappelijke beweging wil een bepaald doel voor elkaar krijgen. Die doelen kunnen variëren. Hieronder een paar voorbeelden:
  • Een project ter bestrijding van discriminatie en bevordering van gelijke kansen.
  • Een bewustmakingscampagne tegen huiselijk geweld en ondersteuning van slachtoffers.
  • Het stimuleren van de aanleg van plantsoenen en moestuinen in stedelijke en landelijke wijken.
  • Het bevorderen van de ontwikkeling van korte voedselketens.

Hoe kunnen stickers helpen een bepaald doel te bereiken?

Om een bepaald doel te bereiken kan het nodig zijn bepaalde gegevens te verzamelen om te onderzoeken hoe groot een probleem is of om te kijken of een maatregel effectief is. Hiervoor kun je onze QR-code stickers gebruiken. Je kunt met een QR-code heel eenvoudig mensen doorverwijzen naar online enquêtes, feedbackformulieren of extra bronnen. Ons advies is om deze op wit vinyl te drukken, omdat dit het scannen van de sticker vergemakkelijkt. Ook adviseren wij om het ontwerp op je printer af te drukken en te testen voordat je jouw bestelling plaatst. Ook kun je bij ons QR-code stickers bestellen met verschillende codes. Dit kan via een offerte-aanvraag.

Andere adviezen omtrent QR-code stickers maken

Over het algemeen raden we een minimumafmeting van 25 millimeter aan, maar als je van plan bent jouw QR-code op een openbare ruimte (posters, straatmeubilair, etc.) weer te geven, raden we aan grotere QR-code stickers te bestellen, zodat ze van ver af kunnen worden gescand. Houd er ook rekening mee dat je meestal een vergunning nodig hebt om in de openbare ruimte stickers te plakken of dat dit alleen op aangewezen plekken mag. Veel activisten houden zich daar niet aan en nemen het risico voor een boete vanwege wildplakken voor lief.

Gebruik muurstickers om mensen te informeren

Naast onze QR-code stickers kun je ook onze muurstickers gebruiken om mensen te bereiken. Stel dat je de voordelen van groen in een wijk wil promoten. Dan kun je onze muurstickers gebruiken om de oprichting van plantsoenen en moestuinen in stedelijke en landelijke wijken te bevorderen door praktische informatie en instructies te verstrekken. Onze muurstickers kunnen worden gebruikt om tuinplannen, plantadviezen of composteerinstructies weer te geven, waardoor ze deelnemers bewustmaken en begeleiden. Op dezelfde manier kunnen muurstickers worden gebruikt om informatie te geven over lokale verkooppunten, openingstijden van boerenmarkten of beschikbaarheid van seizoensproducten. Hiermee stimuleer je ook de ontwikkeling van korte voedselketen en maak je consumenten bewust van het belang van het ondersteunen van lokale producenten en het bevorderen van de aankoop van lokale en verse voedselproducten.

7. Etikettering van intern gebruiksmateriaal

Als vakbond, politieke partij, NGO of maatschappelijke beweging heb je ook veel materiaal. Onze stickers kun je gebruiken om
  • Jouw materiaal zoals computers, laptops, vakbondssets, et cetera te labelen en inventariseren.
  • Jouw transportkisten voor internationaal gebruik te labelen.
Politieke partijen, NGO's, vakbonden of bewegingen moeten niet alleen extern, maar ook intern communiceren. Je beschikt over materiaal dat vaak door verschillende teams wordt gedeeld. Je moet er rekening mee houden dat jouw telefoons, laptops en andere apparatuur onderhevig zijn aan bijzonder zware gebruiksomstandigheden, aangezien ze vaak worden gebruikt. Internationale transportkisten worden ook blootgesteld aan ruige weersomstandigheden. Daarom heb je stickers nodig die tegen een stootje kunnen.

Welke stickers zijn het meest geschikt voor zware omstandigheden?

Onze high tack stickers worden standaard afgewerkt met een laminaat, waardoor ze bestand zijn tegen agressieve vloeistoffen, zoals olie, schoonmaakmiddelen en alcohol. Ook zijn ze water- en weerbestendig en kunnen ze temperaturen aan tussen de -40° +80° graden. Ze zijn scheurvast en bestand tegen zaken als wrijving. Ze zullen daardoor minder snel slijten als andere stickers. Op de stickers kun je van alles drukken, zoals naam, telefoonnummer, e-mailadres, et cetera. Ook kun je ze voorzien van een barcode of QR-code als je de stickers wil gebruiken om spullen te inventariseren.
voorbeelden van stickers voor actvistische groepen

8.Interne bewegwijzering van gebouwen, antennes en opslagplaatsen

Onze stickers kun je ook gebruiken als bewegwijzering. Bijvoorbeeld om:
  • Jouw logo of berichten weer te geven.
  • De richting van het verkeer in jouw gebouwen of opslagplaatsen aan te geven.
  • Zones in en om gebouwen te identificeren.
Zonder duidelijke en efficiënte bewegwijzering kunnen mensen moeite hebben met het vinden van hun weg in jouw gebouwen, wat kan leiden tot vertragingen en verstoringen, en zelfs veiligheidsproblemen. Vloerbewegwijzering is essentieel maar gevaarlijk als deze niet is ontworpen met geschikte materialen. Het ontbreken van bewegwijzering voor gevaarlijke zones zoals laadzones kan ernstige of dodelijke ongevallen veroorzaken.

Welke stickers zijn geschikt als bewegwijzering?

Voor bewegwijzering zijn onze vloerstickers, muurstickers, deurstickers en raamstickers het meest geschikt. Vloerstickers zijn perfect om aandacht te vestigen op belangrijke informatie of om een vloer te beschermen. Ze hechten aan de meeste oppervlakken en voor lastig te beplakken vloeren kun je ze ook met een sterkere lijmlaag bestellen. Ook hebben ze standaard een laminaat met een antisliplaag die zorgt dat er veilig over de stickers gelopen kan worden. Bovendien zijn onze vloerstickers bestand tegen water- en schoonmaakmiddelen. Naast standaardvormen als rond en vierkant kun je ook kiezen voor contourgesneden vormen, zodat je bijvoorbeeld stickers in de vorm van een pijl kunt laten maken.

De voordelen van onze andere stickers

Onze muurstickers zijn uv-bestendig en scheurbestendig en kunnen op allerlei soorten oppervlakken worden gebruikt. Ze zijn makkelijk aan te brengen en indien gewenst leverbaar met een mat of glanzend laminaat. Ook kun je kiezen uit wit en transparant vinyl. Hetzelfde geldt voor onze deurstickers en raamstickers. Bij glazen deuren en ramen heb je ook nog de mogelijkheid om de plakzijde van de sticker te bedrukken of beide zijden, of om een lijmvrije sticker te bestellen.
voorbeelden van stickers voor actvistische groepen

Bestel jouw stickers op Sticker.nl

Bij Sticker.nl bieden wij je veel meer dan alleen het personaliseren van stickers. Met onze service profiteer je van vele voordelen om aan jouw specifieke wensen te voldoen. Allereerst zijn onze stickers verkrijgbaar in alle standaardvormen, en als je een uniek idee hebt, is ook vrije vorm mogelijk. Bovendien heb je de vrijheid om de exacte afmetingen van jouw sticker te kiezen, zonder enige minimale of maximale hoeveelheidsbeperking. Ook kun je bij ons stickers bestellen die extra duurzaam zijn. En bestel je je stickers op tijd dan profiteer je van gunstige prijzen en gratis verzending.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen