close
Nieuwsbrief
Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
Je bevindt je hier:  home > blog > Meerdere stickers op een vel bestellen
 

Meerdere stickers op een vel bestellen

 
Als drukkerij gespecialiseerd in het drukken van stickers, krijgen wij, Sticker.nl allerlei vragen van klanten over stickers bestellen. Een vraag die veel voorkomt is het afdrukken van meerdere grafische ontwerpen in kleine hoeveelheden. Laten we samen kijken naar hoe je dit soort stickers het voordeligst kunt bestellen.

Stickers bestellen: ons bestelsysteem

Net als de meeste drukkerijen werken wij met orderregels, wat betekent dat wanneer je stickers bestelt bij ons, je maar een grafisch bestand per orderregel kunt uploaden. Let op, dat als je bestand in PDF-formaat is, het slechts een pagina mag bevatten. Als je ons een bestand met meerdere pagina's stuurt, wordt dit geweigerd door ons systeem en moet je het splitsen in verschillende orderregels.

Meerdere stickers bestellen

Om je een voorbeeld te geven, als je bijvoorbeeld honderd exemplaren bestelt van een sticker met jouw logo, dan krijg je honderd dezelfde stickers. Als je naast deze stickers ook nog tweehonderd stickers wil bestellen met een ander ontwerp of ander materiaal, moet je een tweede bestelregel toevoegen aan jouw bestelling. Anders kun je geen tweede ontwerp aanleveren.
verschillende vrije vorm stickers

Vaste opstartkosten stickers bestellen

Voor elke bestelling heb je te maken met vaste opstartkosten. Deze vaste kosten verklaren waarom de prijs van een enkele sticker meestal hetzelfde is als die van tien exemplaren of meer. Wanneer je verschillende stickers nodig hebt en in kleine hoeveelheden bestelt, worden er per ontwerp opstartkosten in rekening gebracht. Dit is meestal onvoordelig qua prijs. Daarom leggen we in dit blog uit hoe je geld kunt besparen door dit soort stickers te bestellen in de vorm van vellen. Op die manier kun je veel verschillende stickers bestellen in zeer kleine hoeveelheden, zelfs een exemplaar van elk.

Stickers bestellen: verschillende leveringsopties

Wij leveren onze stickers los op vel of op rol, Normaal bepaalt ons systeem of je stickers los of op vel geleverd worden, omdat dit afhangt van de maat van je stickers. Wil je je stickers op rol geleverd hebben? Ga dan naar de bestelpagina Stickers op rol. Wil je zelf stickervellen maken, dan valt dit onder de categorie 'los'. In plaats van een grafisch motief per sticker (bijvoorbeeld een sticker met een logo) kan het stickervel meerdere ontwerpen op hetzelfde vel bevatten en is elk voorgesneden, zoals in dit voorbeeld.
meerdere stickers op vel

Afmetingen stickervellen

Onze productieflexibiliteit stelt ons in staat om vellen van alle afmetingen te produceren, zodat je de stickervellen naar keuze kunt ontwerpen. Wel geldt er een maximale breedte van 1200 millimeter. Als het stickervel bijvoorbeeld een cadeau is voor jouw klanten bij aankoop van een product dat verpakt is in een doos of zakje, kun je ervoor zorgen dat jouw stickervellen precies overeenkomt met deze verpakkingsmaat. Let op, wat betreft de afmetingen. Wij werken met millimeters en niet centimeters (herinnering: 1 cm = 10 mm). Onthoud dit wanneer je stickers gaat bestellen.

Een of meerdere vellen

Je kunt een exemplaar van zo’n stickervel bestellen, maar ook meerdere. Afhankelijk van je wensen. Heb je bijvoorbeeld van elk ontwerp tien stuks nodig, dan hoef je niet alle tien op een vel te plaatsen, maar kun je ook tien keer hetzelfde vel bestellen. Zo profiteer je van de beste prijs.

Materialen die mogelijk zijn bij een stickervel

Bijna alle materialen zijn geschikt voor het maken van stickervellen. Hier is een lijst met een aantal voorbeelden:
 • Vinylstickers: waterbestendig, uv-bestendig en geschikt voor zowel binnen- als buiten. Dit is de 'alles-in-een-sticker'. Verkrijgbaar met een witte of transparante achtergrond.
 • Recyclebare vinylstickers: alternatief voor standaard vinyl, bevat geen pvc en is 100% recyclebaar. Let op: deze variant is alleen verkrijgbaar met een witte achtergrond.
 • High tack stickers: een vinyl met een bijzonder sterke rubberen lijm, geschikt voor extreme omstandigheden zoals allerlei agressieve stoffen (zoals, olie, alcohol en schoonmaakmiddelen) en wrijving.
 • Niet verwijderbare stickers: deze stickers zijn ontworpen om niet verwijderbaar te zijn en laten onuitwisbare sporen achter bij pogingen tot verwijdering. Dit zijn de perfecte anti-fraude stickers.
 • Magneetstickers: bekend om onze koelkasten te versieren. De magnetische sticker kan op elk metalen oppervlakken die ijzer, staal, kobalt of nikkel bevatten worden bevestigd (bijvoorbeeld carrosserieën, gereedschapsmachines, boilers). De sticker is wasbaar, herbruikbaar en verplaatsbaar.
 • Statische stickers: ook waterbestendig. Deze sticker is verplaatsbaar en wasbaar, en hecht door middel van elektrostatische kracht op alle glazen oppervlakken. Verkrijgbaar met een witte of transparante achtergrond.
 • YUPO Tako stickers: een flexibele en gelamineerde film, die wasbaar, herbruikbaar en oneindig verplaatsbaar is. Hecht door middel van microscopisch kleine zuignappen. Dit type sticker is perfect geschikt voor alle gladde ondergronden, zoals beeldschermen, en glazen oppervlakken.
Wil je meer over deze materialen weten? Lees ons blog Wij hebben diverse materialen waaruit je kunt kiezen.
verschillende stickermaterialen

Stickers op vel bestellen

Wat betreft de afmetingen, zoals eerder vermeld, is van alles mogelijk en kun je stickervellen in bijna elke grootte ontwerpen. Bij het opmaken van je drukbestand moet je het werkgebied in een grafisch programma, zoals bijvoorbeeld Adobe Illustrator of Inkscape, aanpassen aan het formaat van je stickervel. Ook moet je als je je stickers gaat bestellen bij vormen kiezen voor vrije vorm, zodat elke sticker individueel wordt gesneden. Als je bijvoorbeeld de vorm rechthoek kiest, zullen niet alleen jouw snijlijnen op de stickers worden afgedrukt, maar zullen ze ook niet los gesneden zijn. Daarnaast moet je het bestand aanleveren als vectorbestand in PDF-formaat, met een pagina. Om elke sticker moet een snijlijn (contour) staan. Deze lijn, in 1-pixel 100% magenta, wordt gebruikt als snijlijn en wordt niet afgedrukt. Volg de tutorial hieronder om deze contour toe te voegen aan je bestand. Hierbij zijn twee opties mogelijk.

Drukbestand maken stickervellen optie 1

De eerste optie is die van vellen met stickers voor promotionele doeleinden. In dit geval worden de verschillende stickers esthetisch gerangschikt op hun vellen, om het best mogelijke visuele resultaat te bieden. Naast de stickers kunnen de niet-uitgesneden gebieden een logo, een websiteadres, contactgegevens of zelfs een visual naar keuze bevatten (zie foto), zoals een textuur of een illustratie die de hele achtergrond van de afbeelding bedekt. Het ontwerp van de stickers kan zelfs ruim buiten de snijgebieden vallen voor nog meer creativiteit.
voorbeeld van een stickervel

Drukbestand maken stickervellen optie 2

De tweede situatie is die waarbij zoveel mogelijk verschillende ontwerpen op een enkel vel worden geplaatst om de uiteindelijke afmeting van het vel te optimaliseren en zo de productiekosten te verlagen. In dit geval maakt de uiteindelijke presentatie van het stickervel weinig uit, maar kijk je hoe je zoveel mogelijk stickers op een vel kunt krijgen om te profiteren van de laagst mogelijke productiekosten. Een goed voorbeeld van stickers op vel bestellen is de aanvraag van een klant, genaamd de l'Expédition Bleue. Een voorbeeld van het bestand dat ze ons hebben geleverd en het eindresultaat is te zien op onderstaande foto’s.
meerdere stickers op een vel

Aanleverspecificaties voor jouw stickervel

Hier zijn de aanleverspecificaties die moeten worden gevolgd voor het maken van jouw stickervel:
 • Bestand opgeslagen als PDF, een pagina per bestand.
 • Kleurmodus: CMYK.
 • Minimale resolutie: 300 dpi (deze handleiding geeft meer uitleg over het begrip resolutie).
 • Elke uitsnede moet worden aangegeven door een contourlijn, in 100% magenta kleur en met een dikte van 1 pixel (deze handleiding legt uit hoe je een bestand met contouren maakt).
 • Rand: voeg een afloop van 2 millimeter toe rondom je bestand.
 • Afloop voor de uitsnede: zorg voor een afloop van 2 millimeter rondom elke uitsnede als je geen wit rand rondom het ontwerp wil.
 • Voeg geen snijtekens, bestandsinformatie, registratiemarkeringen en/of densitometrie-schalen toe.
 • Teksten moeten worden omgezet naar vectoren.
 • Transparanties moet worden afgevlakt.
 • Voor transparant stickers met dekwit: standaard worden de witte gebieden niet afgedrukt door onze machines. Daarom moet je ons een vectorbestand aanleveren waarin de te bedrukken witte gebieden zijn gekleurd met C:0% M:0% Y:1% K:0%. Tijdens het bestellen moet je 4/0 + wit of 0/4 + wit aanvinken op het bestelformulier.
 • Voor het drukbestand geldt: niet groter dan 20MB.
 • Bestandsnaam: geen leestekens of speciale tekens toevoegen.
Wil je een stickervel bestellen? Ga naar het bestelformulier Vrije vorm stickers.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD