close
Nieuwsbrief
Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE | FR | AT
Je bevindt je hier:  home > blog > Drukbestand aanleveren: aantal aandachtspunten
 

Drukbestand aanleveren: aantal aandachtspunten

 
Als je bij ons stickers bestelt, kun je kiezen uit twee verschillende opties qua aanleveren van het drukbestand: je kunt een kant-en-klaar bestand aanleveren of er een maken met onze ontwerpmodule. Als je een kant-en-klaar bestand aanlevert, moet je rekening houden met de aanleverspecificaties. Hieronder geven we bij een aantal eisen extra uitleg.
Je kunt op meerdere momenten een bestand toevoegen. Heb je een kant-en-klaar bestand? Dan kun je deze uploaden nadat je je bestelling in de winkelmand hebt gedaan en na het betalen van je bestelling. Heb je nog geen kant-en-klaar bestand? Dan kun je deze maken met onze ontwerpmodule. Ook dit kan op twee manieren. Je kunt na het betalen van je bestelling een sticker ontwerpen. Je kunt ook eerst een sticker ontwerpen met de ontwerpmodule en daarna je bestelling plaatsen. Ook als je de ontwerpmodule gebruikt, gelden bepaalde eisen van de aanleverspecificaties. Lees deze dus goed door.

Bestandsformaten die mogelijk zijn

In de meeste gevallen moet je het drukbestand als PDF, JPG, GIF of PNG aanleveren. Bij vrije vorm stickers en transparante stickers met wit moet je het bestand als vectorbestand (PDF) aanleveren. Een bestand als Word-document aanleveren is in geen van de gevallen mogelijk.

Houd rekening met 2 millimeter afloop

Een belangrijk aandachtspunt is de 2 millimeter afloop die er geldt. Die afloop is te herkennen aan de roze rand om je drukbestand heen (zie foto). Zoals op de foto ook te zien is, wordt alle informatie die in dit roze gedeelte staat niet afgedrukt op je sticker. Mocht je tijdens het uploaden merken dat er toch informatie in het roze gedeelte staat, dan kun je met de knop 'Formaat' je afbeelding ook nog iets kleiner maken, zodat die wel past. Een andere optie is een aangepast bestand uploaden.
afloop drukbestand

Zet tekst om naar contouren

Als je een drukbestand aanlevert met tekst, is het belangrijk dat je de tekst omzet naar contouren. Het kan zijn dat het lettertype dat je gebruikt hebt, bij ons niet bekend is. Het systeem kiest dan een lettertype dat er op lijkt. Daardoor kan je sticker er ineens anders uit zien of tekst kan wegvallen. Dit kun je voorkomen door contouren te maken van het lettertype. De tekst wordt dan een plaatje.
Drukkleuren

Zet je afbeelding om naar CMYK

Wij drukken met de kleuren CMYK. C staat voor cyaan (blauw), M voor magenta (rood), Y voor yellow (geel) en K voor key (zwart). Vandaar dat wij vragen om je drukbestand in CMYK aan te leveren. Zou je dat niet doen, dan kunnen de kleuren op de sticker anders overkomen. Wil je meer weten over drukkleuren? Lees dan ons blog Wat is het verschil tussen CMYK- en RGB-kleuren?

Gebruik geen snijtekens en dergelijke

Bij ons is het niet nodig om snijtekens, bestandsinformatie, registratiemarkeringen en/of densitometerschalen toe te voegen. Zou je dit soort informatie wel toevoegen, dan wordt dat ook op je sticker gedrukt.

Sommige stickers zijn uitzonderingen

De genoemde aanleverspecificaties gelden niet voor alle stickersoorten. Hieronder de uitzonderingen:
  • Barcodestickers. Wil je stickers met allemaal dezelfde barcode, dan kun je deze gewoon uploaden. Wil je stickers met verschillende barcodes, dan moet je de eerste barcode uploaden en de rest van de codes in Excel aanleveren. Meer informatie hierover vind je bij de veelgestelde vraag Ik wil graag barcodestickers bestellen: hoe moet ik de codes aanleveren?
  • Bij transparante stickers met wit gelden aparte eisen. Wit kan onze printer niet zien. Daarom moet je de witte delen in je afbeelding de code C:0 M:0 Y:1 K:0 geven. Heb je een transparante sticker met alleen maar wit? Dan kun je de witte delen met 100 procent magenta aangeven. Meer weten over dekwit? Lees de veelgestelde vraag Wat houdt dekwit in?
  • Bij vrije vorm stickers moet je om je ontwerp een snijlijn plaatsen, zodat wij weten in welke vorm de sticker gesneden moet worden. Meer informatie hierover vind je in ons blog Drukbestand vrije vorm sticker: waar moet je op letten?

Keur je drukbestand niet te vroeg goed

Op het moment dat je bestelling betaald is (uitzondering betalen op rekening) en je het drukbestand hebt goedgekeurd, wordt je bestelling automatisch in behandeling genomen en gaan wij je stickers drukken. Op dat moment kan er in de meeste gevallen niets meer aangepast worden. Keur je drukbestand dus niet eerder goed dan dat je zeker weet dat alles in orde is. Op de pagina met aanleverspecificaties vind je een overzicht met alle eisen waaraan een bestand moet voldoen. Tegenwoordig worden alle bestanden ook gecontroleerd door ons bestandscontrolesysteem. Dit systeem haalt veel voorkomende fouten uit de bestanden. Toch blijft het belangrijk dat je bestand aan de eisen voldoet. Heb je vragen? Neem contact met ons op.

©Foto: iStockphoto/Sticker.nl
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD