close

COVID19 Stickers

Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE
Je bevindt je hier:  home > blog > Drukbestand aanleveren: aantal aandachtspunten
 

Drukbestand aanleveren: aantal aandachtspunten

 
 
Als je bij ons stickers bestelt, kun je kiezen uit twee verschillende opties qua aanleveren van het drukbestand. Een daarvan is dat je het drukbestand zelf aanlevert. In dat geval moet je rekening houden met de aanleverspecificaties. Hieronder geven we bij een aantal eisen extra uitleg.
 
Op moment dat je je bestelling betaald hebt, kun je je drukbestand aanleveren. Dit kan via de uploadmodule op onze website. Als je zelf een bestand aanlevert, let er dan goed op dat het aan de specificaties voldoet. In de meeste gevallen moet je het drukbestand als PDF, JPG, GIF of PNG aanleveren. Bij vrije vorm stickers en transparante stickers met wit moet je het bestand als vectorbestand (PDF) aanleveren. Een bestand als Word-document aanleveren is in geen van de gevallen mogelijk.

Houd rekening met 2 millimeter afloop

Een belangrijk aandachtspunt is de 2 millimeter afloop die er geldt. Die afloop is te herkennen aan de roze rand om je drukbestand heen (zie foto). Zoals op de foto ook te zien is, wordt alle informatie die in dit roze gedeelte staat niet afgedrukt op je sticker. Mocht je tijdens het uploaden merken dat er toch informatie in het roze gedeelte staat, dan kun je met de knop ‘Formaat’ je afbeelding ook nog iets kleiner maken, zodat die wel past. Een andere optie is een aangepast bestand uploaden.

Zet je afbeelding om naar CMYK

Wij drukken met de kleuren CMYK. C staat voor cyaan (blauw), M voor magenta (rood), Y voor yellow (geel) en K voor key (zwart). Vandaar dat wij vragen om je drukbestand in CMYK aan te leveren. Zou je dat niet doen, dan kunnen de kleuren op de sticker anders overkomen. Wil je meer weten over drukkleuren? Lees dan ons blog Wat is het verschil tussen CMYK- en RGB-kleuren?

Zet tekst om naar contouren

Als je een drukbestand aanlevert met tekst, is het belangrijk dat je de tekst omzet naar contouren. Het kan zijn dat het lettertype dat je gebruikt hebt, bij ons niet bekend is. Het systeem kiest dan een lettertype dat er op lijkt. Daardoor kan je sticker er ineens anders uit zien of tekst kan wegvallen. Dit kun je voorkomen door contouren te maken van het lettertype. De tekst wordt dan een plaatje.

Gebruik geen snijtekens en dergelijke

Bij ons is het niet nodig om snijtekens, bestandsinformatie, registratiemarkeringen en/of densitometerschalen toe te voegen. Zou je dit soort informatie wel toevoegen, dan wordt dat ook op je sticker gedrukt.

Sommige stickers zijn uitzonderingen

De genoemde aanleverspecificaties gelden niet voor barcodestickers. Kijk voor meer informatie over deze stickers op de pagina Ik wil graag barcodestickers bestellen: hoe moet ik de codes aanleveren? Ook bij transparante stickers met wit gelden aparte eisen. Deze vind je op de pagina Ik wil een transparante sticker met wit laten maken. Kan dat? Bij vrije vorm stickers moet je om je ontwerp een snijlijn plaatsen. Meer informatie hierover vind je in ons blog Drukbestand vrije vorm sticker: waar moet ik op letten?

Keur je drukbestand niet te vroeg goed

Op het moment dat je bestelling betaald is en je het drukbestand hebt goedgekeurd, wordt je bestelling automatisch in behandeling genomen en gaan wij je stickers drukken. Op dat moment kan er in de meeste gevallen niets meer aangepast worden. Keur je drukbestand dus niet eerder goed dan dat je zeker weet dat alles in orde is. Op de pagina met aanleverspecificaties vind je een overzicht met alle eisen waaraan een bestand moet voldoen. Heb je vragen? Neem contact met ons op.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
Dome stickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
 
Promotie stickers
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Stickers laten maken
Gepersonaliseerde stickers
Goedkope stickers bestellen
Goedkoop stickers drukken
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellencovid19 webshop
Om u een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met beh
Meer informatie    
   AKKOORD