close

COVID19 Stickers

Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE
Je bevindt je hier:  home > blog > Welke lijm gebruiken wij voor onze stickers?
 

Welke lijm gebruiken wij voor onze stickers?

 
 
De meeste stickers plakken aan de ondergrond met lijm. Je hebt echter verschillende soorten lijm. Deze week besteden we in ons blog aandacht aan de meest voorkomende lijmsoorten.
 
De meeste stickers die wij drukken krijgen een permanente belijming. Ondanks dat het permanente belijming heet, kun je stickers met zo’n lijmlaag wel verwijderen. Echter, hoe langer de sticker op zijn plek zit, hoe lastiger dit is. Ook zal je in de meeste gevallen last hebben van lijmresten. Wil je meer weten over hoe je een sticker kunt verwijderen? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen.

Extra krachtige lijm

Naast permanente belijming heb je ook extra permanente belijming. Deze lijmsoort plakt nog beter en is ook geschikt voor ondergronden waarin polytheen (PE) of polypropeen (PP) is verwerkt, zoals bijvoorbeeld vuilniscontainers. Extra permanente belijming gebruiken wij voor stickers waarbij die extra plakkracht belangrijk is. Vandaar dat wij die standaard voor onze machinestickers gebruiken. Ook kun je deze lijmsoort krijgen bij vloerstickers, keuringsstickers en barcodestickers. Als je een sticker met deze lijmsoort wil hebben, moet je op het bestelformulier bij vinyl de optie high tack vinyl kiezen.

Minder krachtige lijm

Je hebt ook lijm die juist minder goed plakt. Dat is de semi-permanente belijming. Semi-permanent houdt in dat je de sticker na het opplakken nog makkelijk kan verwijderen en op een andere plek kunt opplakken. Let op! Deze lijmsoort wordt op den duur permanent klevend. Wil je een sticker met deze lijmsoort? Neem dan contact met ons op. Overigens zou je ook een van onze lijmvrije stickers kunnen kiezen als je de stickers wil kunnen verwijderen. Lijmvrije stickers kun je namelijk altijd verwijderen, aangezien deze niet met lijm aan de ondergrond plekken. Lijmvrije stickers zijn ook meerdere keren te gebruiken.

Grijze belijming: wat is dat?

De meeste lijmsoorten die wij gebruiken zijn transparant. Dat kan soms een nadeel zijn. Bijvoorbeeld als de ondergrond waarop je de sticker wil plakken erg donker is. De ondergrond kan dan gaan doorschijnen. Dit kun je voorkomen door grijze lijm te gebruiken. Dit is net zo duur als gewone transparante lijm. Je moet het echter wel apart aangeven tijdens het bestellen. Dit kun je doen door het te vermelden in het opmerkingenveld van het bestelformulier. Wil je een sticker ergens overheen plakken, omdat de informatie daaronder niet juist is? Ook dan raden we grijze belijming aan.

Overige soorten lijm

Naast de bovengenoemde lijmsoorten heb je nog allerlei aparte soorten lijm. Deze zijn vaak voor bepaalde toepassingen ontwikkeld. Zo heb je bijvoorbeeld diepvriesbelijming voor extreem koude omgevingen en hittebestendige belijming voor extreem warme omgevingen. Ook heb je lijmsoorten die volledig verdwijnen, zoals wateroplosbare belijming en compostbare belijming. Deze en andere specialistische lijmsoorten kunnen wij momenteel nog niet leveren. Vandaar dat we daar nu ook niet dieper op ingaan. Heb je vragen? Stuur een e-mail naar info@sticker.nl of neem telefonisch contact op via (0546) 539 877.

©Foto: Pixabay.com
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
Dome stickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
 
Promotie stickers
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Stickers laten maken
Gepersonaliseerde stickers
Goedkope stickers bestellen
Goedkoop stickers drukken
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellencovid19 webshop
Om u een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met beh
Meer informatie    
   AKKOORD