close
Nieuwsbrief
Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE | FR | AT
Je bevindt je hier:  home > blog > Software om zelf stickers te ontwerpen
 

Software om zelf stickers te ontwerpen

 
printscreen van de ontwerpmodule
 
Als je stickers wil laten maken, heb je een ontwerp nodig. Als je zelf het drukbestand wil opmaken, heb je daar een grafisch programma voor nodig. In dit blog zetten we een aantal programma's op een rij. Sommige programma's zijn gratis te gebruiken. Voor andere moet je betalen. Al is het vaak wel mogelijk om een gratis proefversie te downloaden. Ook kun je natuurlijk onze gratis ontwerpmodule gebruiken.
Ga je zelf het drukbestand opmaken, dan is het handig om eerst onze aanleverspecificaties goed door te lezen. Op die manier voorkom je dat het bestand wellicht niet voldoet aan onze eisen. Voor sommige stickers heb je een vectorbestand nodig. Dit geldt bijvoorbeeld voor vrije vorm stickers en stickers met dekwit.

Gratis fotobewerkingsprogramma's

GIMP en Chasys Draw IES zijn twee gratis programma's waarmee je foto's kunt bewerken. Het zijn beide vrij uitgebreide fotobewerkingsprogramma's. Daardoor zijn het goede alternatieven voor betaalde programma's, zoals Adobe Photoshop. Beide programma's zijn verkrijgbaar in het Nederlands. Chasys Draw IES is alleen beschikbaar voor Windows. GIMP is geschikt voor alle besturingsprogramma's. GIMP is te downloaden via gimp.org en Chasys Draw IES via jpcacha.com.

Gratis vectorprogramma's

Zoals gezegd heb je voor bepaalde stickers een vectorbestand nodig. Een aantal gratis programma's op dat gebied zijn Inkscape, Krita en Karbon (onderdeel van Calligra Suite). De programma's zijn iets minder uitgebreid dan betaalde varianten zoals Adobe Illustrator en CorelDraw. Toch zijn ze voor veel doeleinden prima geschikt. De programma's zijn alleen beschikbaar in het Engels, maar wel geschikt voor alle besturingssystemen. Inkscape is te downloaden via inkscape.org, Krita via krita.org en Karbon via calligra.org.

Professionele softwareprogramma's

De bekendste grafische programma?€?s zijn die van Adobe en CorelDraw. Adobe Photoshop voldoet voor veel doeleinden. Heb je echter een vectorbestand nodig, dan kun je beter Adobe Illustrator gebruiken. CorelDraw is geschikt voor beide. CorelDraw is alleen geschikt voor Windows. De Adobe-programma's zijn geschikt voor Windows en Mac OS X.

Gratis proefversies

Voor de programmas van Adobe en CorelDraw moet je betalen. Ze hebben echter allemaal wel gratis proefversies. Vanaf het moment van downloaden kun je ze dertig dagen gebruiken. Bovendien heeft Adobe nu ook Creatieve Cloud. Daarop kun je je per maand of per jaar op abonneren. Ook is het mogelijk een abonnement voor een bepaald programma af te sluiten. Meer informatie over de Adobe producten vind je op adobe.com. Meer informatie over CorelDraw vind je op coreldraw.com.

Ontwerpmodule gebruiken

Als je zelf het drukbestand wil maken, kun je ook onze gratis ontwerpmodule gebruiken.

Heb jij een tip?

Op internet zijn nog veel meer gratis software programma's te vinden. Heb je zelf goede ervaringen met een grafisch programma dat hier niet tussen staat? Laat dan een berichtje achter op onze Facebook-pagina of LinkedIn-pagina.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD