close
Nieuwsbrief
Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE | FR | AT
Je bevindt je hier:  home > blog > Stickers plakken met koud weer is niet verstandig
 

Stickers plakken met koud weer is niet verstandig

 
eein winters landschap
 
Deze week wordt het flink koud in Nederland. Volgens sommige berichten kan het zelfs -15°C worden. Stickers plakken bij lage temperaturen is in de meeste gevallen niet wenselijk, omdat ze dan minder goed hechten. In dit blog gaan we daar dieper op in en geven we aan wat wel een ideale temperatuur is.
De meest ideale temperatuur om stickers te plakken is tussen de 10°C en 30°C. Lagere en hogere temperaturen hebben een negatief effect op de plakkracht van de sticker. Als het te koud is, wordt de lijm hard en dik. Als het te warm is, wordt de lijm juist te zacht. In beide gevallen zal de sticker minder goed hechten en op de lange termijn eerder loslaten. Eenmaal geplakt kunnen de meeste stickers temperaturen aan van -40°C tot 80°C. Let op: dit geldt alleen als de stickers onder de juiste omstandigheden geplakt zijn.

Afwijkende temperaturen

Voor sommige stickers gelden andere plaktemperaturen. Dit heeft met de gebruikte lijm te maken. Zo kunnen sommige stickers op rol zelfs met -15°C geplakt worden. Anderzijds zijn er ook stickers op rol die maar geschikt zijn voor temperaturen tussen de -20°C en 70°C. In het bestelformulier van stickers op rol staat in het informatieveld bij lijmsoorten vermeld welke temperaturen gelden voor welke lijm. Naast de meest voorkomende lijmsoorten heb je ook nog diepvriesbelijming en hittebestendige belijming. Deze specialistische lijmen kunnen extreme temperaturen aan. Ze zijn echter niet overal verkrijgbaar. Wij kunnen ze ook niet leveren.

Temperatuur ondergrond ook van belang

Overigens is niet alleen de omgevingstemperatuur van belang. Ook de temperatuur van het oppervlakte speelt een rol. Is het oppervlakte kouder dan 10°C of warmer dan 30°C dan zal de sticker ook minder goed plakken. Je kunt het oppervlakte eventueel ietwat verwarmen met een föhn. Wil je een auto beplakken? Zet deze dan van te voren in een garage. Bij koud weer kan die dan opwarmen en bij warm juist afkoelen. Raamstickers kun je het beste nat plakken. Als het te warm is of te zonnig, droogt het water sneller op. Daarom kun je deze het beste plakken bij temperaturen tussen de 10°C en 20°C en in de ochtend of op een bewolkte dag.

Meer tips bij het plakken van stickers

Hieronder nog een aantal tips en adviezen als het gaat om stickers plakken.
  • Bij koud weer kun je het beste 's middags plakken. Dan is het wat warmer. Bij warm weer is de ochtend juist het beste moment.
  • Plak nooit stickers in de volle zon.
  • Ga je buiten plakken? De ondergrond moet altijd goed schoon en ontvet zijn, anders hecht de sticker minder goed. Let er daarom op dat er niet te veel wind staat. Want daardoor kan er vuil onder de sticker waaien.
  • Is het oppervlakte beschilderd? Zorg dan dat de verf goed uitgehard is.
  • Bewaar stickers die nog niet opgeplakt zijn niet te koud. Lijm op waterbasis kan bevriezen. Daardoor droogt de lijm uit en zullen de stickers minder goed blijven zitten op het moment dat ze opgeplakt zijn.
  • Sommige oppervlaktes zijn moeilijker te beplakken dan andere. In ons blog Stickers voor lastige ondergronden gaan we daar dieper op in.
  • Wil je meer tips over het plakken van stickers? Bekijk dan een van onze YouTube-filmpjes over dit onderwerp.

©Foto: Sticker.nl
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD