Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
home > blog > Stickers voor lastig te beplakken ondergronden
 

Stickers voor lastig te beplakken ondergronden

 
een muur vol stickers
 
Wil je stickers gaan bestellen? Dan is het belangrijk dat je het materiaal kiest dat geschikt is voor jouw ondergrond. Niet elke ondergrond is namelijk even makkelijk te beplakken. In dit blog vertellen we daar meer over. Ook geven we aan welke materialen nog beter blijven zitten dan gewoon vinyl.
Gladde en harde ondergronden zijn het meest geschikt voor het plakken van stickers. Daarom zal je weinig problemen ondervinden als je een sticker op glas of een gelakte ondergrond wil plakken. Bij geschilderde ondergronden is het wel belangrijk dat het schilderwerk goed is aangebracht. Is er bijvoorbeeld onvoldoende geschuurd of ontvet voordat de verf is aangebracht, dan kan het zijn dat je sticker minder goed blijft zitten.

Ruwe ondergronden moeilijker te beplakken

Op ruwe ondergronden (bijv. metaal, onbehandeld hout en plastic) en ondergronden die polytheen (PE) of polypropeen (PP) bevatten (bijv. vuilniscontainers) is het lastiger om stickers te plakken. Daarom raden we aan om dit eerst te testen voor je een bestelling plaatst. Zo weet je zeker of jouw ondergrond geschikt is om te beplakken. Je kunt bij ons gratis samples opvragen. Voor metalen ondergronden kun je ook magneetstickers gebruiken. Wel moet de ondergrond, ijzer, staal, kobalt of nikkel bevatten, anders blijven magneetstickers niet zitten.

Welke ondergronden zijn nog meer lastig?

Stickers plakken op muren kan lastig zijn. Er zijn verschillende factoren die bepalen of een sticker blijft zitten of niet, zoals het soort behang (vinyl, papier of fleece) of het merk muurverf dat gebruikt is. Wil je een sticker op een muur pakken? Dan kun je het beste een proefstukje van het materiaal opvragen, zodat je zelf kunt testen of het blijft zitten. Stickers op metselwerk raden wij af. Er is wel vinyl dat daarvoor geschikt is, maar wij kunnen dat niet leveren.

Stickers met extra kleefkracht

Wij hebben een aantal stickers die beter plakken dan gewone vinylstickers. Dat zijn:
  • stickers gemaakt van high tack vinyl;
  • stickers op rol met sterke lijm;
  • niet verwijderbare stickers.
High tack vinyl heeft een krachtigere lijmlaag dan gewoon vinyl. Ook wordt dit materiaal standaard afgewerkt met een laminaat. Dit materiaal gebruiken we onder andere voor machinestickers en vloerstickers. Bij stickers op rol is de sterke lijm op rubberbasis in plaats van waterbasis. Daarom blijven stickers op rol met sterke lijm beter zitten. Niet elke lijm is bij elk materiaal mogelijk. Op het bestelformulier Stickers op rol vind je per materiaal de verschillende lijmsoorten die mogelijk zijn.

Niet verwijderbare stickers

Onze niet verwijderbare stickers worden gemaakt van ultra destructable. Dit materiaal wordt veel gebruikt voor keuringsstickers. Keuringsstickers worden opgeplakt nadat een machine of stuk gereedschap gekeurd is. Hiermee mag niet gefraudeerd worden. Dit materiaal gaat afbrokkelen op moment dat je het wilt verwijderen. Dat is bewust zo, zodat je kan zien of iemand geprobeerd heeft de sticker te verwijderen. Dit materiaal plakt zo goed dat je een sticker van dit materiaal er af moet krabben, zoals je ook verf eraf krabt. Als je een sticker er weer af wilt kunnen halen, kun je beter een ander materiaal nemen. Meer informatie over het verwijderen van stickers in het algemeen vind je in ons blog Hoe verwijder je een sticker?

Aandachtspunten stickers plakken

Voor elke ondergrond geldt dat deze goed schoon en ontvet moet zijn, voordat je de sticker gaat opplakken. Wij hebben diverse blogs over stickers plakken. Een daarvan is Stickers plakken: hoe doe je dat? Op onze pagina Veelgestelde vragen vind je ook verschillende filmpjes over het plakken van stickers. Bij metalen ondergronden is het belangrijk dat er geen roest zit op de plek waar je de sticker wil plakken. Roestdelen gaan op den duur loslaten, waardoor ook je sticker zal loslaten.

Proefmateriaal opvragen

Wil je stickers bestellen voor ondergrond die wat lastiger te beplakken is? Dan raden wij het aan om eerst proefmateriaal te bestellen. Dit kun je gratis opvragen door een mail te sturen naar info@sticker.nl. Zo kun je testen of jouw ondergrond geschikt is voor een bepaald materiaal. Overigens kun je ook samples opvragen als je wilt weten hoe het eruitziet.

Stickers bestellen

Wil je stickers bestellen? Standaard staat op ons bestelformulier de materialen wit vinyl, transparant vinyl en papier aangegeven. Wil je een ander materiaal? Kies dan bij materialen op het bestelformulier voor 'Dit is maatwerk'. Je krijgt dan alle materialen te zien die mogelijk zijn. Je kunt de filtermogelijkheden gebruiken om je te helpen een keuze te maken.

Foto ©Picalls.com
 
 
 
Blijf op de hoogte   (Privacyverklaring)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je eerstvolgende bestelling.
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen