Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
home > blog > Welke lijm gebruiken wij voor onze stickers?
 

Welke lijm gebruiken wij voor onze stickers?

 
De meeste stickers plakken aan de ondergrond met lijm. Je hebt echter verschillende soorten lijm. Deze week besteden we in ons blog aandacht aan de meest voorkomende lijmsoorten.
De meeste stickers die wij drukken krijgen een permanente belijming. Ondanks dat het permanente belijming heet, kun je stickers met zo'n lijmlaag wel verwijderen. Echter, hoe langer de sticker op zijn plek zit, hoe lastiger dit is. Ook zal je in de meeste gevallen last hebben van lijmresten. Wil je meer weten over hoe je een sticker kunt verwijderen? Lees ons blog Hoe verwijder je een sticker? In het blog Hoe verwijder je lijmresten? vind je tips om restjes lijm te verwijderen.

Extra krachtige lijm

Naast permanente belijming heb je ook extra permanente belijming. Deze lijmsoort plakt nog beter en is ook geschikt voor ondergronden waarin polytheen (PE) of polypropeen (PP) is verwerkt, zoals bijvoorbeeld vuilniscontainers. Als je stickers met extra krachtige lijm wilt, heb je bij ons twee opties. Je kunt stickers op rol met sterke lijm bestellen of stickers gemaakt van high tack vinyl. Vul op het bestelformulier de vorm en maat van je stickers in. Klik vervolgens op Dit is maatwerk. Je krijgt dan alle materialen te zien. Klik vervolgens het materiaal dat je wilt aan. Machinestickers worden altijd met high tack vinyl geleverd.

machinestickers
tube lijm

Makkelijk verwijderbare lijm

Je hebt ook semi-permanente belijming, ook wel makkelijk verwijderbare lijm genoemd. Dit houdt in dat je de sticker na het opplakken makkelijk kan verwijderen en geen last hebt van lijmresten. Als je stickers met makkelijk verwijderbare wilt bestellen heb je twee opties. Je kunt stickers op rol bestellen met makkelijk verwijderbare lijm. Wil je je stickers niet op rol? Stuur een mail naar
info@sticker.nl. Vermeld wat je wensen zijn en wij kijken of het mogelijk is. Bij stickers met makkelijk verwijderbare lijm moet je er wel rekening mee houden dat deze in de meeste gevallen na verloop van tijd permanent hechtend worden. Alleen bij folie PP (leverbaar op rol) blijven de stickers altijd makkelijk te verwijderen. Wil je stickers die altijd makkelijk te verwijderen zijn? Wellicht zijn onze lijmvrije stickers een optie. Deze kun je namelijk altijd verwijderen. Ook zijn ze meerdere keren te gebruiken.

Grijze belijming: wat is dat?

De meeste lijmsoorten die wij gebruiken zijn transparant. Dat kan soms een nadeel zijn. Bijvoorbeeld als de ondergrond waarop je de sticker wil plakken erg donker is. De ondergrond kan dan gaan doorschijnen. Dit kun je voorkomen door grijze lijm te gebruiken. Dit is net zo duur als gewone transparante lijm. Je moet het echter wel apart aangeven tijdens het bestellen. Dit kun je doen door het te vermelden in het opmerkingenveld van het bestelformulier. Wil je een sticker ergens overheen plakken, omdat de informatie daaronder niet juist is? Ook dan raden we grijze belijming aan.

Overige soorten lijm

Naast de bovengenoemde lijmsoorten heb je nog allerlei aparte soorten lijm. Deze zijn vaak voor bepaalde toepassingen ontwikkeld. Zo heb je bijvoorbeeld diepvriesbelijming voor extreem koude omgevingen en hittebestendige belijming voor extreem warme omgevingen. Ook heb je lijmsoorten die volledig verdwijnen, zoals wateroplosbare belijming en compostbare belijming. Deze lijmsoorten kunnen wij niet leveren. Dat is ook niet altijd nodig. De meeste materialen die wij verkopen zijn geschikt voor temperaturen tussen de -40°C en 80°C. Wel geldt dat de stickers op de juiste manier geplakt moeten zijn. Meer informatie daarover vind je in het blog Stickers plakken: hoe doe je dat? Voor stickers op rol gelden soms andere temperaturen. Meer informatie daarover vind je in de FAQ Wat is het verschil tussen de verschillende lijmsoorten bij stickers op rol?
thermometer

Meer informatie en stickers bestellen

Heb je vragen? Stuur een e-mail naar info@sticker.nl of neem telefonisch contact op via (0546) 539 877. Wil je stickers bestellen? Vul het bestelformulier in. Op de pagina Assortiment vind je een overzicht van alle stickersoorten die wij verkopen.

©Foto: Pixabay.com
 
 
 
Blijf op de hoogte   (Privacyverklaring)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je eerstvolgende bestelling.
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen