Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
home > blog > Stickers plakken als het warm is
 

Stickers plakken als het warm is

 
een lucht met wolken en een felle zon
 
Morgen begint officieel de zomer. We hebben echter al wat warme dagen gehad. Stickers plakken als het erg warm is, is niet verstandig. In dit blog leggen we uit waarom. Ook geven we aan wat de ideale plaktemperaturen zijn.
Dertig graden is wel de maximale temperatuur waarbij je nog stickers kunt plakken. Is het warmer? Dan heeft dat een negatief effect op de hechting van je sticker. Bij temperaturen boven de dertig graden wordt de lijm te zacht. Daardoor plakt de sticker minder goed en zal deze eerder loslaten. Ook is het niet handig om in de volle zon een sticker op te plakken. Verwacht je een zonnige dag? Plak dan in de ochtend. Dan is het nog wat koeler en de zon niet op zijn felst.

Te koud ook niet goed

Overigens moet het ook niet te koud zijn als je sticker gaat plakken. Plakken bij 10 graden of minder is niet verstandig. De lijm hecht dan niet goed, omdat die te hard en dik is. Temperatuur is ook belangrijk als je de sticker nog niet hebt opgeplakt. Bewaar een sticker niet in een te koude omgeving. Sommige lijm is op waterbasis. Als die bevriest, droogt de lijm uit hetgeen een nadelig effect op de hechting van je sticker.

Temperatuur ondergrond

Niet alleen de omgevingstemperatuur is van belang, ook de temperatuur van de ondergrond speelt een rol. Als die te warm is, wil je sticker ook minder goed blijven zitten. Moet je bijvoorbeeld een auto plakken. Zet deze dan voordat je gaat plakken in de schaduw of in een garage, zodat die kan afkoelen. Raamstickers kun je het beste plakken bij temperaturen tussen de tien en twintig graden en in de ochtend of op een bewolkte dag. Raamstickers kun je het beste nat plakken. Is het te warm of te zonnig? Dan droogt het water te snel op.

Gebruikstemperaturen

Hoewel er minimale en maximale temperaturen zijn voor het plakken van stickers, zijn ze eenmaal opgeplakt wel bestand tegen lagere en hogere temperaturen. Zo kun je de meeste stickers gebruiken bij temperaturen van min veertig tot tachtig graden. Al hangt dit wel af of de stickers onder de juiste omstandigheden zijn geplakt. Voor sommige lijmsoorten gelden afwijkende temperaturen. Dit geldt bijvoorbeeld voor stickers op rol. Op het bestelformulier vind je daar bij lijmsoorten meer informatie over.

Andere aandachtspunten

Als je stickers gaat plakken is het ook belangrijk dat de ondergrond goed schoon en ontvet is. Ga je buiten plakken? Doe dit dan niet op een winderige dag. Je hebt dan meer kans dat er vuil onder je sticker waait. Ga je een sticker plakken op een ondergrond die beschilderd is? Zorg er dan voor dat de verf goed is uitgehard. Wil je weten hoe je het beste een sticker kunt opplakken? Lees dan ons blog Hoe plak je het beste een sticker? In het blog Stickers voor lastige ondergronden geven we uitleg over welke ondergronden lastiger te beplakken zijn en welke stickersoorten je daarvoor het beste kunt gebruiken.

©Foto: Pixabay.com
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen