close
Nieuwsbrief
Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE | FR | AT
Je bevindt je hier:  home > blog > Aandachtspunten bij het ontwerpen van etiketten
 

Aandachtspunten bij het ontwerpen van etiketten

 
een fles met daarop een etiket
 
Etiketten zijn een van de producten die je bij ons kunt bestellen. Wil je dat je product goed verkoopt? Dan is het belangrijk dat je etiket mensen aanspreekt. In dit blog geven we tips die je kunnen helpen bij het maken van je ontwerp.
Als je een ontwerp gaat maken, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst moet je nadenken over welke informatie je op je etiket wil zetten en welke boodschap je wil overbrengen aan je klanten. Dat bepaalt namelijk voor een groot deel welke lettertypes en kleuren je gaat gebruiken en wat voor materiaal en vorm je kiest voor je etiket. Kijk ook voor je wat je concurrenten doen. Want je wil natuurlijk wel opvallen in het winkelschap.

Informatie op het etiket

Informatie die op een etiket hoort zijn onder andere de naam van het product, informatie over het product zoals ingrediënten, houdbaarheidsdatum en indien nodig een gebruiksaanwijzing. Ook de naam van je bedrijf en contactinformatie mogen niet ontbreken. Vaak zie je ook een quote van een paar woorden om het product aan te prijzen. Houd er wel rekening mee dat je het etiket niet te vol stopt met tekst. Soms kun je beter een logo, illustratie of foto gebruiken om je boodschap over te brengen.

Lettertypes kiezen

Gebruik niet te veel verschillende lettertypes op je etiket. Dit komt rommelig over. In plaats daarvan kun je beter een font kiezen dat veel variaties heeft zoals cursief, vet, et cetera. Gebruik een lettertype dat goed leesbaar is. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je maar zo?€?n drie seconden de tijd hebt om de aandacht van een potentiële koper te trekken. Het soort lettertype bepaalt ook deels de uitstraling. Zo komen schreefloze letters moderner over dan schreefletters. Meer informatie daarover vind je in ons blog Het lettertype van je sticker.

Kleuren uitzoeken

Kleuren zijn ook erg belangrijk. 84,7 procent van de mensen bepaalt aan de hand van kleur of ze een product koopt of niet. Daarnaast zorgen kleuren voor herkenning. Daarom zou je er voor kunnen kiezen om hetzelfde kleurschema te gebruiken als in je huisstijl. Overigens kan er ook een reden zijn om daar juist vanaf te wijken. Zo gebruikt het bedrijf Dove bijvoorbeeld voor de mannenlijn een afwijkende kleur. Zo is meteen duidelijk dat die producten voor een andere doelgroep zijn.

Associaties bij een kleur

Waar je bij het kiezen van kleuren ook rekening mee moet houden is dat elke kleur zijn eigen uitstraling heeft. Zo wordt blauw als een koude kleur gezien. Ook wordt deze kleur geassocieerd met water en vrede en staat het voor veiligheid en vertrouwen. Op de website WebpageFX.com staat een infographic waar per kleur wordt uitgelegd wat voor gevoel die geeft. Deze informatie kan je helpen om een keuze te maken voor je product.

Het materiaal bepalen

Ook het materiaal dat je kiest, bepaalt hoe je etiket over komt. Zo heeft een wit papieren etiket een andere uitstraling dan een transparant etiket van vinyl. Als je bij ons etiketten bestelt, kun je kiezen uit papier en folie PP (vergelijkbaar met vinyl). Papier is verkrijgbaar in wit, zilver en goud. Folie PP is verkrijgbaar in wit, transparant en zilver. Omdat wij drukken in full colour kunnen wij etiketten in elk gewenste kleur leveren. Wil je weten hoe het materiaal er in het echt uitziet? Bij ons kun je samples opvragen. Stuur hiervoor een e-mail naar info@sticker.nl met daarin je adresgegevens.

De vorm van je etiket

Wil je opvallen met je etiket? Kies dan eens voor een opvallende vorm in plaats van bijvoorbeeld rond of rechthoekig. Wij kunnen etiketten in allerlei vormen leveren. Wel dien je bij een afwijkende vorm (vrije vorm genoemd) zelf een drukbestand aan te leveren met daarin een snijlijn in de vorm die je wil hebben. Meer informatie hierover kun je vinden in ons blog Wat is een vrije vorm sticker?

Etiketten bestellen

Heb je het ontwerp af? Test dan bij je doelgroep of het aanslaat. Is dat het geval, dan kun je je etiketten gaan drukken. Ga je je etiketten machinaal verwerken? Gebruik dan productetiekttten. Deze worden op rollen geleverd. Die rollen passen in etiketteermachines. Bij ons heb je de keus uit verschillende diameters en rolafwikkelingen. Andere stickersoorten die goed als productetiket kunnen zijn budgetstickers, vinylstickers en papieren stickers. Meer informatie daarover vind je op het bestelformulier. Heb je vragen? Neem contact met ons op.

Gebruikte bronnen: Stickeryou.com, webpageFK.com

©Foto: Pixabay.com
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD