Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
home > blog > Zoek je een milieuvriendelijke sticker?
 

Zoek je een milieuvriendelijke sticker?

 
een doos met daarop een milieuvriendelijke sticker
 
Morgen is het Dag van de Duurzaamheid. Vanwege deze dag zijn er allerlei activiteiten die met duurzaamheid en milieu te maken hebben. Duurzaamheid gaat echter verder dan een dag. Ook op alle andere dagen is het belangrijk om stil te staan bij het milieu en duurzaam ondernemen. Bij Sticker.nl doen we dat. Zo houden we er rekening mee bij ons productieproces en hebben we verschillende stickers die minder schadelijk voor het milieu zijn. In dit blog leggen we uit welke dat zijn.
De meest milieuvriendelijke sticker die we verkopen is de recyclebare sticker. De meeste vinylstickers bevatten pvc. Deze stof wordt als belastend voor het milieu gezien, omdat er bij de verbranding van pvc giftige stoffen vrijkomen. Onze recyclebare sticker wordt gemaakt van een vinyl dat geen pvc bevat. Bovendien wordt deze gemaakt van gerecyclede materialen. De sticker kan net als andere vinylstickers afgewerkt worden met een laminaat. Bij onze recyclebare sticker bevat het laminaat ook geen pvc.

Andere milieuvriendelijke stickers

Wij hebben ook een aantal andere stickers die geen pvc bevatten. Zo worden onze stickers op rol gemaakt van papier of folie PP. Folie PP lijkt op vinyl en heeft ook grotendeels dezelfde eigenschappen als het gaat om gebruik. Zo zijn beide materialen bestand tegen water. Folie PP bevat echter geen pvc. Ook de YUPO Tako wordt gemaakt van een materiaal dat geen pvc bevat, bovendien is de sticker volledig recyclebaar. Daarnaast is de sticker meerdere keren te gebruiken. Dit geldt ook voor de magneetsticker en de statische sticker. Het hergebruiken van stickers is beter voor het milieu dan steeds nieuwe stickers laten maken. Al is dat niet altijd mogelijk.

Milieuvriendelijk stickers produceren

Er zijn verschillende soorten drukinkten: eco-solvent, milde solvent en ware-solvent. Wij gebruiken zoveel mogelijk eco-solvent inkten, omdat bij het gebruik daarvan geen schadelijke stoffen vrijkomen. Daarom heb je bij die inktsoort geen afzuigsysteem nodig. Daardoor kunnen we energie besparen. Ook proberen we zoveel mogelijk orders te combineren. Zo hebben we minder afval en hoeven de machines minder lang te draaien dan als we elke order apart zouden maken. Zo verbruiken we minder energie en werken we efficiënter.

©Foto: NovaVeth BV
 
 
 
Blijf op de hoogte   (Privacyverklaring)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je eerstvolgende bestelling.
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen