Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
home > blog > Bij ons kun je ook terecht voor barcode stickers
 

Bij ons kun je ook terecht voor barcode stickers

 
barcodesstickers
 
Wij verkopen diverse stickersoorten. Een van die soorten is de barcode sticker, ook wel streepjescode sticker genoemd. Je hebt verschillende soorten barcodes. In dit blog leggen we uit wat de meest voorkomende codes inhouden en wat de mogelijkheden zijn als je die wil bestellen.
Je hebt barcodes die uit alleen cijfers bestaan. Je hebt codes die zowel cijfers als letters bevatten. Ook heb je codes die naast cijfers en letters nog leestekens bevatten. Barcodes zijn handig voor identificatie, inventarisatie, verzending, distributie en tracering. Ook worden ze gebruikt bij de verkoop van allerlei producten. GTIN is meest voorkomende code. Deze afkorting staat voor Global Trade Item Number. Deze internationale code wordt gebruikt om onder andere producten te identificeren. Onder GTIN vallen meerdere codes die eerder op zichzelf stonden, zoals EAN, UPC en ISBN.

EAN-codes

EAN betekent European Article Number. Deze code zit op bijna voorverpakte producten die verkocht worden. De meest voorkomende is de EAN-13. Voor kleinere producten is er de EAN-8. Deze code is korter. In Noord-Amerika wordt in plaats van de EAN de UPC-code gebruikt. In de energiesector wordt de EAN-18-code gebruikt. Iedere aansluiting krijgt een unieke code, zodat netbeheerders en energieleveranciers met elkaar kunnen communiceren.

Andere barcodes

De afkorting ISBN staat voor Internationaal Standaard Boeknummer en vind je op boeken. Deze code valt tegenwoordig ook onder de GTIN. In de gezondheidszorg wordt onder andere met de GS1 DataMatrix en de GSRN (Global Service Relation Number) gebruikt. Met de DataMatric worden onder andere geneesmiddelen en medische hulpmiddelen gecodeerd. De GSRN is om werknemers en patiënten te identificeren. Voor logistieke doeleinden worden de GS1-128 en SSCC (Serial Shipping Container Code) gebruikt. Daarnaast heb je ook nog codes voor bijvoorbeeld klantenkaarten en coupons. Op de website van GS1 Nederland vind je meer informatie over deze en andere codes.

Wat is een QR-code?

De afkorting QR staat voor Quick Response. De code komt oorspronkelijk uit de auto-industrie. De code is daar ontwikkeld om onderdelen te identificeren. Tegenwoordig wordt de code veel gebruikt voor marketingdoeleinden en om informatie te geven. Om de QR-code te kunnen uitlezen heb je een speciale app nodig op je smartphone. De QR-code is vierkante afbeelding, bestaand uit allerlei blokjes. Inmiddels zijn er al variaties op de code. Zo heb je de micro QR en iQR. Deze micro QR-code is is kleiner dan de gewone QR-code en de iQR is een rechthoekige code. Laat QR-code stickers maken.

Materialen barcode stickers

Als je bij ons barcode stickers wil bestellen kun je kiezen uit wit vinyl, transparant vinyl, high tack vinyl, folie PP en papier. High tack vinyl lijkt op wit vinyl. Er zijn twee verschillen. High tack vinyl heeft een krachtigere lijmlaag. Daardoor blijven de stickers beter plakken en kunnen ze ook op ondergronden die polytheen (PE) of polypropeen (PP) bevatten geplakt worden. High tack vinyl wordt ook altijd afgewerkt met een laminaat. Bij gewoon vinyl is een laminaat optioneel.

Levering barcode stickers

Folie PP en papier wordt altijd op rol geleverd. Bij deze materialen kun je uit meerdere lijmsoorten kiezen, waaronder sterke lijm. Stickers gemaakt van wit vinyl, transparant vinyl en high tack vinyl worden los of op vel geleverd. Dit hangt af van de maat. In het blog Stickers op vel kun je hier meer over lezen.

Doorlopende nummering

Bij ons kun je ook barcode stickers met doorlopende nummering, ook wel opeenvolgende nummering of variabele data genoemd, bestellen. Hieraan zijn wel extra kosten verbonden. Vraag hiervoor een offerte aan. Doorlopende nummering kan niet gecombineerd worden met levering op rol. Dat heeft te maken met het productieproces.

Barcode stickers bestellen

Wil je barcode stickers laten maken? Ga naar het bestelformulier en plaats je bestelling. Barcode stickers worden ook wel streepjescode stickers genoemd. Meer informatie over barcode stickers vind je in de blogs Hoe moet je het bestand aanleveren als je barcode stickers hebt besteld? en Waar moet je op letten als je barcode stickers laat maken?
 
 
 
Blijf op de hoogte   (Privacyverklaring)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je eerstvolgende bestelling.
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen