Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
home > blog > Kleur van het jaar 2021 | Blog
 

Kleur van het jaar 2021

 
Printscreen van de twee kleuren van het jaar 2021
 
Het nieuwe jaar is begonnen. Dat betekent dat er weer een nieuwe kleur van het jaar is. Elk jaar maakt het Pantone Color Institute de kleur van het jaar bekend. Dit jaar is er niet een kleur, maar zelfs twee. De twee kleuren die zijn uitgekozen zijn PANTONE 17-5104 Ultimate Grey en PANTONE 13-0647 Illuminating. Dat laatste is een gele kleur. In dit blog lees je waarom er nu twee kleuren zijn uitgekozen en hoe je deze kunt gebruiken in je stickerontwerp.
Het Pantone Color Institute is een toonaangevend instituut op het gebied van kleurcoderingen. Zij hebben allerlei kleuren vastgelegd, met als doel dat de kleuren in je drukwerk er altijd hetzelfde uitzien. Deze kleurcoderingen worden ook voor andere branches gebruikt. Pantone-kleuren worden ook wel PMS-kleuren genoemd. Wij gebruiken geen PMS-kleuren, want dan zou het drukken van stickers erg duur worden. Vandaar dat wij werken met CMYK-kleuren. De afkorting CMYK staat voor Cyaan (blauw), Magenta (rood), Yellow (geel) en Key (zwart). Met deze kleuren kun je de meeste kleuren mengen.

Waarom deze twee Pantone-kleuren?

Het Pantone Color Institute heeft dit keer voor twee kleuren gekozen, omdat deze gezamenlijk het beste bij het afgelopen jaar passen, waarin een groot deel van ons leven veranderd is door het coronavirus. PANTONE 13-0647 Illuminating is een helder en vrolijk geel, sprankelend van levendigheid. Deze kleur staat voor kracht en positiviteit. PANTONE 17-5104 Ultimate Grey staat symbool voor solide en betrouwbare elementen, die eeuwig meegaan en een stevige basis bieden.

Pantone-kleuren gebruiken op je stickers

Pantone-kleuren kun je meestal omzetten naar CMYK-kleuren. Voor de kleuren van dit jaar heeft Pantone echter geen CMYK-waarden opgegeven. Wel zijn de RGB-waarden bekend. De code van de gele kleur is: R245, G223, B77. Voor de grijze is dat: R147, G149, B151. Deze kleuren kun je in een bewerkingsprogramma omzetten naar CMYK. Wel kan er soms heel iets kleurverschil optreden. In het blog Wat je moet weten over kleuren kun je meer lezen over RGB-kleuren en CMYK-kleuren en waarom wij aanraden om je kleuren om te zetten. Gebruik je onze ontwerpmodule om een ontwerp te maken, dan kun je voor geel de kleurcode #F5DF4D gebruiken en voor grijs #939597.

De invloed van kleuren

Kleuren hebben invloed op hoe mensen een boodschap begrijpen. Meestal gebeurt dit in je onderbewustzijn. In de blogs Ga je stickers ontwerpen? Houd rekening met je kleuren en Het gebruik van kleuren in je stickerontwerp kun je daar meer over lezen. Pantone heeft de website ook een aantal kleurcombinaties gemaakt met de twee kleuren van 2021. Deze kun je op hun website vinden en kan je als inspiratiebron gebruiken als je meerdere kleuren in je ontwerp wilt gebruiken.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen