close
Beste klant,
Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE | FR
Je bevindt je hier:  home > blog > Transparante stickers bestellen
 

Transparante stickers bestellen

 
voorbeeld van eent transparante sticker
 
Op zoek naar transparante stickers? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In dit blog leggen we uit welke transparante stickers we hebben. Ook geven we aan waarop je moet letten als je stickers wil bestellen op transparant materiaal.
Veel stickers zijn bij ons verkrijgbaar met een transparante ondergrond. Hierbij een overzicht:

Transparant vinyl

De meeste transparante stickers worden bij ons gemaakt van transparant vinyl. Er zijn een paar uitzonderingen. Bij stickers op rol worden de transparante stickers gemaakt van folie PP. Dit materiaal lijkt op vinyl, maar bevat geen pvc. Statische stickers worden gemaakt van statisch vinyl. Dit materiaal plakt niet aan de ondergrond met lijm, maar met statische lading. Raamstickers worden gemaakt van raamfolie. Dit heeft grotendeels dezelfde eigenschappen als gewoon vinyl. Er is een belangrijk verschil: raamfolie kan ook aan de plakkant bedrukt worden. Daardoor is het mogelijk om de sticker aan de binnenkant van het raam te plakken, terwijl je de opdruk aan de buitenkant ziet. Dit is ook mogelijk bij statisch vinyl.

Aandachtspunten

Transparante stickers schijnen altijd iets door. Omdat we werken met transparante inkten schijnen die ook iets door. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden. Als je een transparante sticker op een gekleurde ondergrond plakt, kan de ondergrond doorschijnen. Hierdoor kunnen de kleuren van je afbeelding en/of tekst er anders uit komen te zien. Dit kun je ondervangen door dekwit te gebruiken. Dan wordt er een witte laag inkt onder de kleuren geprint (zie ook foto). Dekwit kan ook nodig zijn bij transparante stickers die je op een raam plakt. Vanwege het transparante vinyl en de transparante inkten schijnt de opdruk iets door. Gebruik je dekwit, dan springt de afbeelding en/of tekst er net even iets meer uit.

Dekwit gebruiken

Dekwit heb je ook nodig als je een transparante sticker wil laten maken en je wit in je ontwerp hebt zitten. Bij wit vinyl laat je die delen gewoon open. Zou je dat bij transparant vinyl doen, dan worden die delen doorschijnend. Als je dekwit wil toevoegen aan het drukproces, dan moet je dit op het bestelformulier aangeven met 4/0+wit. Als je dekwit wil, heb je een vectorbestand als drukbestand nodig. In het blog Wat is een vectorbestand? vind je daar meer informatie over. Bij de aanleverspecificaties staat aangegeven aan welke eisen je drukbestand nog meer moet voldoen. Vragen? Stuur een e-mail naar info@sticker.nl of bel (0546) 539 877.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Stickers laten maken
Gepersonaliseerde stickers
Goedkope stickers bestellen
Goedkoop stickers drukken
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellencovid19 stickers
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD