Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
home > blog > Ultra violet kleur van het jaar 2018
 

Ultra violet kleur van het jaar 2018

 
kleur ultra violet
 
Elk jaar maakt het Pantone Color Institute de kleur van het jaar bekend. Dit jaar is dat ultra violet. In dit blog leggen we uit wat Pantone-kleuren zijn. Ook geven we kort uitleg waarom Pantone voor deze kleur heeft gekozen en hoe je die kunt gebruiken in je ontwerpen.
Pantone-kleuren zijn inkten die gebruikt worden voor het maken van drukwerk. Deze kleuren worden ook wel PMS-kleuren genoemd. De afkorting PMS staat voor Pantone Matching System. Dit kleurmodel is ontwikkeld door het Pantone Color Institute. Zij hebben ruim 1100 kleuren vastgelegd. Elke kleur heeft zijn eigen nummer.

Waarom is ultra violet kleur van het jaar?

De kleur van het jaar 2018 is PANTONE 18-3838 Ultra Violet. Op hun website geeft het bedrijf aan dat dit een dramatisch provocerende en doordachte paarstint is. De kleur staat voor originaliteit, vindingrijkheid en visionair denken dat ons naar de toekomst wijst. Op de website van Pantone kun je meer lezen over wat de kleur ultra violet inhoudt en over de kleur van het jaar in het algemeen.

Ultra violet gebruiken in je ontwerp

Wil je de kleur ultra violet gebruiken in je drukwerk? Dan moet je eerst nagaan of er gedrukt wordt met Pantone-kleuren of CMYK. CMYK staat voor Cyaan (blauw), Magenta (rood), Yellow (geel) en Key (zwart). Als PMS-kleuren mogelijk zijn, moet je Pantone 2096 C in je ontwerp gebruiken. Wordt er gewerkt met CMYK kleuren, dan moet je de kleur als volgt aangeven: C76, M 75, Y0, K0. Meer informatie hierover vind je op de website van het Pantone Color Institute in het onderdeel Tools for designers. Op die pagina wordt ook aangegeven met welke kleuren ultra violet zich goed laat combineren en waarom.

Voor- en nadelen Pantone-kleuren

Gebruik je Pantone-kleuren dan weet je zeker dat je drukwerk er altijd hetzelfde uitziet, ongeacht waar je het laat drukken. Daarnaast kun je met dit kleurmodel kleuren drukken die met CMYK niet mogelijk zijn. Hoewel PMS-kleuren een aantal voordelen hebben, hebben ze ook nadelen. Je moet veel meer kleuren op voorraad hebben. Zo heeft het systeem al vijftien basiskleuren. Daarnaast kan het zijn dat je voor een klant een bepaalde kleur moet aanschaffen die je daarna nooit meer gebruikt.

Waarom wij werken met CMYK-kleuren

Omdat drukken met Pantone-kleuren duurder is, gebruiken wij de kleuren CMYK. Met deze vier kleuren kun je bijna alle kleuren mengen die er zijn. Aangezien voor de meeste klanten de prijs een belangrijke factor is om wel of geen stickers te bestellen, bieden wij de goedkoopste optie aan.

Meer informatie over kleuren

Wil je meer weten over kleuren? Dan is deze informatie wellicht interessant voor je. Heb je na het lezen van alle informatie nog vragen? Neem dan contact met ons op. Stickers bestellen kan via dit bestelformulier. Liever eerst een prijsopgave? Vraag vrijblijvend een offerte aan.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen