Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
home > blog > Classic Blue kleur van het jaar 2020
 

Classic Blue kleur van het jaar 2020

 
De kleur classic blue
 
Net als voorgaande jaren heeft het Pantone Color Institute weer de kleur van het jaar bekend gemaakt. De kleur van dit jaar is Classic Blue. In dit blog vertellen we meer over Pantone-kleuren, waarom deze kleur gekozen is en hoe je die kunt gebruiken in je ontwerp.
Het Pantone Color Institute is een toonaangevend instituut op het gebied van kleurcoderingen. Zij hebben talloze kleuren vastgelegd, zodat je drukwerk altijd dezelfde kleur heeft, ongeacht waar je het laat drukken. Inmiddels worden Pantone-kleuren, ook wel PMS-kleuren genoemd, ook voor andere branches gebruikt.

PMS-kleuren versus CMYK-kleuren

Stickers drukken met PMS-kleuren is een stuk duurder dan drukken met CMYK-kleuren, omdat je alle kleuren op voorraad moet hebben. Om de prijzen laag te houden, werken wij daarom met CMYK-kleuren. CMYK staat voor Cyaan (blauw), Magenta (rood), Yellow (geel) en Key (zwart). Met CMYK kun je door te mengen de meeste kleuren drukken.

Classic Blue gebruiken in ontwerp

De meeste Pantone-kleuren kun je omzetten naar CMYK. Dat is handig, zodat je toch de juiste kleur kunt krijgen ondanks dat je een andere drukmethode gebruikt. Helaas heeft het Pantone Color Institute voor Classic Blue (code 19-4052) alleen voor stoffen ondergronden waardes opgegeven. Een kleur die redelijk in de buurt komt is Pantone 2154 C. De CMYK-waardes daarvan zijn C100, M65, Y0, K27. Wil je hier meer over weten? Bekijk de Tools for designers van Pantone. Wij adviseren om PMS- en RGB-kleuren om te zetten naar CMYK. Doe je dat niet? Dan kun je kleurverschil krijgen. In het blog Wat je moet weten over kleuren kun je daar meer over lezen.

Kleuren in je stickerdesign

Ga je een ontwerp maken voor je stickers? Houd dan rekening met de kleuren die je gaat gebruiken. Kleuren hebben veel invloed op hoe mensen een boodschap verwerken, ook al ben je je daar niet altijd van bewust. Ook roepen verschillende kleuren verschillende associaties op. In onze blogs Ga je stickers ontwerpen? Houd rekening met je kleuren en Het gebruik van kleuren in je stickerontwerp kun je daar meer over lezen.

Waarom Classic Blue?

Het Pantone Color Institute heeft voor Classic Blue gekozen, omdat deze blauwe tint rust, vertrouwen en verbinding uitstraalt. Volgens de experts van Pantone hebben we daar nu behoefte aan, aangezien er een nieuw tijdperk is begonnen. De kleur is tijdloos, duurzaam en elegant in zijn eenvoud. Wil je weten met welke kleuren goed met Classic Blue samengaan? Pantone heeft vijf kleurenpaletten gemaakt, met ieder een eigen uitstraling.

Ideaal voor productetiketten

Classic Blue is volgens Pantone een ideale tint voor grafische ontwerpen, vooral voor verpakkingen. Wil je productetiketten laten maken? Denk dan eens aan deze kleur als je je ontwerp aan het maken bent. Wil je meer weten over waarom Classic Blue de kleur van het jaar 2020 is? Op hun website geeft het Pantone Color Institute uitleg. Wil je stickers bestellen? Vul het bestelformulier in. Of maak eerst een ontwerp met onze ontwerpmodule. Heb je een vraag? Neem contact op met onze klantenservice.
 
 
 
Blijf op de hoogte   (Privacyverklaring)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Promotie stickers
Productetiketten
Promotionele stickers
 
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Stickerpapier
Stickers 50 jaar
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je eerstvolgende bestelling.
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen