close
Beste klant,
Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE | FR
Je bevindt je hier:  home > blog > Stickers plakken: aandachtspunten waarop je moet letten
 

Stickers plakken: aandachtspunten waarop je moet letten

 
iemand die een raam schoonmaakt
 
Je hebt stickers laten drukken. Nu wil je ze gaan opplakken. Er zijn een aantal zaken waarop je moet letten. Zo moet de ondergrond goed schoon en ontvet zijn. Daarnaast mag het niet te warm of te koud zijn. In dit blog geven we daar wat uitleg over. Plus nog een aantal andere plaktips.
Zoals gezegd is het belangrijk dat de ondergrond goed schoon en ontvet is. Stickers hechten minder goed op een vieze dan wel vette ondergrond. Dat een sticker niet goed gehecht heeft, merk je niet altijd meteen. Soms kan de sticker er ook pas na een aantal weken of zelfs maanden vanaf vallen. Plak je een sticker op een geverfde ondergrond, dan is het belangrijk dat de ondergrond goed ontvet en geschuurd is voordat de verf is aangebracht en de verf goed uitgehard is.

Hoe maak je de ondergrond goed schoon?

Je kunt de ondergrond schoonmaken met lauw water en wat afwasmiddel of schoonmaakmiddel. Let op: gebruik geen middelen met citroen of ammoniak! Deze stoffen tasten de lijmlaag van je sticker aan. Dit heb je niet altijd in de gaten, omdat dat een proces van maanden is. Je kunt ook ontvettingsmiddelen gebruiken. Deze zijn krachtiger dan zeepsop. Alleen moet je er dan wel voor zorgen dat er geen ontvetter achterblijft op de ondergrond, aangezien dat anders ook invloed heeft op de hechting van je sticker. Verder moet je er op letten dat als je een sticker op een auto wil plakken en je je auto laat wassen in een wasstraat dat je een programma neemt met zonder waxlaag. Wax zorgt er ook voor dat je stickers minder goed plakken. Stofvrij maken van de ondergrond kun je het beste met een microvezel doek, aangezien dat stof aantrekt.

Wat zijn de beste plaktemperaturen?

Stickers kun je het beste plakken met temperaturen tussen de 10°C en 30°C. Is het warmer, dan wordt de lijm te zacht. Is het kouder, dan wordt de lijm te hard en dik. Beide zaken hebben invloed op de hechting van je sticker. Omdat het nu nog redelijk koud is voor de tijd van het jaar, is het belangrijk om op de temperatuur te letten als je buiten gaat plakken. Je kunt dit deels ondervangen door het te beplakken voorwerp binnen te zetten in een verwarmde omgeving. Wil je meer weten over plaktemperaturen? Lees het blog Stickers plakken als het warm is of het blog Stickers plakken met koud weer is niet verstandig. Overigens kunnen stickers die eenmaal opgeplakt zijn wel extremere temperaturen aan. Meer informatie daarover vind je ook in de hierboven genoemde blogs.

Hoe plak je het beste een sticker?

Er zijn verschillende manieren waarop je een sticker kunt plakken. Zo adviseren wij bij grote stickers en raamstickers om deze met water te plakken. In het blog Hoe plak je het beste een sticker? vind je uitleg over verschillende plakmethodes plus een handige handleiding die je kunt uitprinten. Ook hebben we een aantal instructiefilmpjes gemaakt over stickers plakken. Deze vind je op de pagina Klantenservice. Ga je buiten plakken? Let dan op dat er niet te veel wind staat, want dan kan er vuil onder de sticker waaien. Plak ook nooit in de volle zon. Op sommige oppervlaktes hechten gewone standaard vinylstickers minder goed. In het blog Stickers voor lastige ondergronden vind je daar meer informatie over. Heb je vragen? Neem contact met ons op. Wil je stickers drukken? Vul het bestelformulier in.

©Foto: Pixabay.com
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Stickers laten maken
Gepersonaliseerde stickers
Goedkope stickers bestellen
Goedkoop stickers drukken
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellencovid19 stickers
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD