close
Nieuwsbrief
Over StickerBlogFAQContact | DE | FR | AT | IT | ES
Je bevindt je hier:  home > blog > Wat is een vrije vorm sticker?
 

Wat is een vrije vorm sticker?

 
tekststickers op een autoraam
 
Bij ons kun je ook vrije vorm stickers bestellen. Maar wat zijn dat eigenlijk? En wanneer is het zinvol om deze te bestellen? In dit blog geven we daar antwoord op.
Vrije vorm stickers worden ook wel contourstickers genoemd, omdat de sticker de contouren van je ontwerp volgt. Bij alle andere stickers heb je te maken met een vaste vorm, bijvoorbeeld rond of vierkant. Bij een vrije vorm bepaal je zelf in welke vorm de sticker gesneden wordt.

Alle vormen mogelijk

Als je een vrije vorm sticker wil maken zijn allerlei vormen mogelijk. Zolang je maar een drukbestand hebt met daarin een snijlijn, ook wel haarlijn genoemd. Je kunt een sticker laten maken die uit een deel bestaat. Je kunt ook een sticker laten maken die uit meerdere delen bestaat, zoals op de foto. Je levert dan één bestand aan met daarin verschillende snijlijnen. Binnen de vrije vorm hebben we ook nog een aparte categorie. Dat is de snijtekst sticker. Deze lijkt op een vrije vorm sticker, maar kan maar uit een kleur vinyl bestaan. In ons blog Snijtekst stickers nu direct via de website te bestellen staat meer uitleg over deze stickersoort.

Drukbestand vrije vorm sticker

Voor vrije vorm stickers heb je een drukbestand nodig met een snijlijn. In het blog Drukbestand vrije vorm sticker: waar moet je op letten? vind je meer informatie over de eisen die er gelden. In onze aanleverspecificaties vind je de algemene eisen waaraan een drukbestand moet voldoen.

Voordelen vrije vorm

Het voordeel van een vrije vorm sticker is dat al het vinyl rondom je ontwerp weggesneden wordt. Dit kan mooier zijn dan een sticker in een vaste vorm. Zelfs al kies je transparant vinyl, dan nog zal je iets van het vinyl blijven zien. Ook kan een vrije vorm een goed alternatief zijn als het bijvoorbeeld niet mogelijk is om een transparante sticker te maken. Wil je bijvoorbeeld een transparante sticker met dekwit laten maken, dan heb je ook een ander soort drukbestand nodig dan voor stickers op wit vinyl.

Vrije vorm stickers plakken

Als je vrije vorm stickers gaat plakken moet je wel op een aantal punten letten. Bestaat de sticker uit meerdere delen, dan wordt deze afgeleverd met een applicatiefolie. Deze folie zorgt er voor dat je alle losse onderdelen op de juiste afstand van elkaar kunt plakken. Pas als de sticker op de juiste plek zit, mag je de applicatiefolie verwijderen. Meer informatie over het plakken van stickers vind je in ons blog Hoe plak je het beste een sticker? In dat blog staan ook twee filmpjes. Een over stickers die uit een deel bestaan en een over stickers die uit meerdere delen bestaan.

Vrije vorm stickers bestellen

Wil je een vrije vorm sticker op gewoon wit of transparant vinyl? Dan kun je deze bestellen via het bestelformulier vrije vorm. Veel van onze speciale stickersoorten zijn ook verkrijgbaar in vrije vorm. Ga naar de pagina Assortiment. Kies de stickersoort die je wil hebben. Daarna kun je de vorm kiezen.

©Foto: www.istockphoto.com
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Transparante stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Gepersonaliseerde stickers
Goedkoop stickers drukken
Goedkope stickers bestellen
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellen
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD