close
Beste klant,
Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE | FR
Je bevindt je hier:  home > blog > Stickerpapier nodig? Wij kunnen het leveren
 

Stickerpapier nodig? Wij kunnen het leveren

 
een rol papier
 
Stickerpapier is een van de producten die wij verkopen. Wij hebben verschillende kleuren in ons assortiment. Ook kun je bij ons kiezen uit levering los of op rol. In dit blog vertellen we meer over papieren stickers drukken.
Naast wit papier hebben wij de kleuren neonrood, neongeel, zilver en goud. Neonrood en neongeel worden los geleverd. Zilver en goud worden op rol geleverd. Het papier van zilver en goud is glanzend. Het witte papier is licht glanzend. Wil je een andere kleur? Dat is geen probleem. Doordat wij meestal in full colour drukken, kunnen wij stickerpapier in allerlei kleuren leveren.

Kleuren aangeven papieren stickers

Wil een bepaalde kleur sticker? Dat kun je op twee manieren aangeven:
  • Lever je een kant-en-klaar drukbestand aan? Geef de achtergrond in je bestand de kleur die je wilt hebben. Let op! Wij drukken met de kleuren CMYK. Om kleurverschil te voorkomen, kun je RGB-kleuren het beste omzetten naar CMYK.
  • Heb je geen bestand? Dan kun je deze maken met onze ontwerpmodule. Je kunt een van de standaard kleuren kiezen of zelf een code invullen. Op internet kun je allerlei kleurcodes vinden.
Wil je alleen een papier sticker in een kleur zonder verdere opdruk? Lees dan het blog Blanco stickers nodig? Zo kun je die bestellen. Daarin staat informatie over hoe je dan het drukbestand moet aanleveren.

Papier sticker met dekwit

Heb je voor zilver of goud stickerpapier gekozen? Dan is er een ding waarop je moet letten. Heb je wit in je ontwerp zitten? Dan moet je op het bestelformulier bij kleuren 4/0+wit aanvinken. Is je hele ontwerp wit? Vink dan witte bedrukking aan bij kleuren. Bij een witte ondergrond worden de witte delen automatisch wit. Bij een gekleurde of transparante ondergrond is dat niet het geval. Vandaar dat er dan witte inkt, ook wel dekwit genoemd, aan het drukproces toegevoegd moet worden. Omdat wit niet te zien is in je drukbestand moet je de witte delen met de code C:0 M:0 Y:1 K:0 aangeven. Heb je een geheel wit ontwerp? Dan kun je de witte delen met M:100 aangeven. Neonrood en neongeel kunnen alleen met een kleur bedrukt worden.

Papieren stickers drukken

Houd er rekening mee dat papier stickers niet waterbestendig zijn. Daarom kunnen ze niet buiten gebruikt worden. Zoek je stickers die wel waterbestendig zijn? Neem dan vinylstickers of folie PP stickers. Deze materialen zijn vergelijkbaar. Er zijn een paar verschillen:
  • Folie PP is alleen leverbaar op los, vinyl is alleen los en op vel leverbaar.
  • Vinyl kan nog worden afgewerkt met een extra afwerklaag, zoals laminaat en doming. Folie PP niet.
  • Bij folie PP kun je uit drie soorten lijm kiezen: standaard, sterk en makkelijk verwijderbaar. Bij vinyl krijg je automatisch de standaard lijmlaag. Wil je vinylstickers met een sterke lijmlaag, dan moet je high tack vinyl bestellen. Dit materiaal gebruiken we onder andere bij machinestickers.
Ondanks dat papieren stickers niet waterbestendig zijn, kun je ze bijvoorbeeld wel gebruiken als horecasticker. Dat komt, omdat horecastickers maar een korte tijd hoeven te blijven zitten. Papier stickers kun je onder andere ook gebruiken als productetiket, prijssticker, kortingssticker of adressticker.

Lijmsoorten papier sticker

Bestel je papieren stickers op rol? Dan kun je uit drie lijmsoorten kiezen:
  • standaard;
  • sterk;
  • makkelijk verwijderbaar.
De makkelijk verwijderbare lijmlaag wordt na een maand permanent klevend. Wil je dat niet? Bestel dan folie PP. Dit wordt ook op rol geleverd. Bij folie PP blijven stickers met deze lijm altijd makkelijk te verwijderen. Ook heb je na verwijdering geen last van lijmlagen. Bij de papieren stickers die los geleverd worden kun je alleen een standaard lijmlaag krijgen.

Andere mogelijkheden papieren stickers

Bij onze papieren stickers op rol kun je ook nog zelf de diameter van de rol en hoe de stickers op de rol geplaatst worden bepalen. Dit bieden we aan, zodat je de rollen ook in dispensers en etiketteermachines kunt doen. Op het bestelformulier vind je alle opties. Overigens zijn rollen ook handig als je je papier stickers handmatig gaat plakken. Doordat de rol net iets breder is dan de stickers kun je ze gemakkelijk van de backing afhalen. Ons stickerpapier is verkrijgbaar in rond, vierkant, ovaal en rechthoekig. Ook kun je een vrije vorm bestellen. Dan kun je zelf de vorm bepalen. Dit doe je aan de hand van een snijlijn in je drukbestand.

Stickerpapier bestellen: aandachtspunten

Soms wordt er bij ons stickerpapier bestelt om dit zelf te beschrijven. Dit kan. Wel raden we aan dit eerst te testen. Niet elke pen pakt even goed. Je kunt een proefstukje van het materiaal opvragen via info@sticker.nl. Vergeet niet je adresgegevens en het soort materiaal te vermelden. In het blog Kun je stickers beschrijven? vind je ook meer informatie. Dat e-mailadres kun je ook gebruiken als je een vraag hebt.

©Foto: iStockphoto.com
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Stickers laten maken
Gepersonaliseerde stickers
Goedkope stickers bestellen
Goedkoop stickers drukken
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellencovid19 stickers
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD