Over StickerBlogKlantenserviceFAQContact | DE | FR
Je bevindt je hier:  home > blog > Tips stickers ontwerpen | Ontwerpmodule
 

Stickers ontwerpen met onze ontwerpmodule: 5 tips

 
Stickers ontwerpen
 
Als je stickers wilt laten drukken heb je een drukbestand nodig. Dit kun je maken met een grafisch programma of onze gratis ontwerpmodule. In dit blog 5 tips voor als je stickers wilt ontwerpen met onze ontwerpmodule.

Tip 1: De grootte van je stickers bepalen

Vind je het lastig om de maat van je sticker te bepalen pak er dan een liniaal of rolmaat bij. Ook kun je het ontwerp dat je gemaakt hebt afdrukken op een A4'tje om te zien of het voldoet. Houd er wel rekening mee dat je het bestand op juiste grootte afdrukt. Sommige printers verkleinen het bestand automatisch. Als je tekst toevoegt is het ook belangrijk dat deze leesbaar is.

Tip 2: Foto's toevoegen aan je ontwerp

In de ontwerpmodule kun je een afbeelding toevoegen. Gebruik altijd een afbeelding van minimaal 300 dpi. Anders heb je kans dat deze onscherp wordt. Je kunt de afbeelding op zijn plek zetten door deze met de muis op te pakken, door deze te centreren of roteren. (Op mobiel kun je dit met je vingers doen.) Verder kun je de afbeelding groter of kleiner maken.

Tip 3: Tekst toevoegen aan je ontwerp

In de ontwerpmodule kun je tekst toevoegen. Wil je dat de tekst over meerdere regels komt te staan, geef dan een enter waar de nieuwe regel moet beginnen. Je kunt de tekst op de juiste plek zetten door deze met je muis te verplaatsen, te centreren, roteren en/of uit te lijnen. (Op je mobiel kun je de tekst verplaatsen met je vingers.) Ook kun je de kleur, de grootte en het lettertype veranderen. Zorg er wel voor dat er geen tekst in het roze gedeelte staat. Dat is namelijk de snijlijn.

Tip 4: Achtergrondkleur toevoegen

Als je wilt, kun je de achtergrond van je sticker nog een kleur geven. Je kunt uit een van de standaard kleuren kiezen of zelf een kleurcode invullen. Op Wikipedia kun je een lijst vinden met allerlei kleurcodes. Ook zijn er tools, zoals deze HTLM kleurenkiezer, waarmee je een kleurcode kunt achterhalen.

Tip 5: Ben je klaar met stickers ontwerpen?

Als je klaar bent met het ontwerpen van je sticker is het belangrijk dat je de digitale drukproef goed controleert. Heb je dat gedaan? Dan kun je je stickers gaan bestellen. Houd er wel rekening mee dat op moment dat je bestelling hebt geplaatst en het drukbestand hebt goedgekeurd je niets meer kunt veranderen. Dit kan nog wel zolang je op de pagina van de ontwerpmodule zit. Je kunt dan zelfs nog de maat of vorm aanpassen of een ander materiaal kiezen. Heb je een vraag? Stuur een e-mail naar info@sticker.nl of bel (0546) 539 877.

©Foto: Sticker.nl
 
 
 
Blijf op de hoogte   (privacy statement)
Versturen
Betaalmogelijkheden Volg ons
Assortiment
Adresstickers
HACCP stickers
Herbruikbare stickers
Horeca stickers
Koopzegels
Kortingsstickers
Magneetsticker auto
Naamstickers drukken
Niet verwijderbare stickers
Productetiketten
Promotie stickers
 
Promotionele stickers
Prijsstickers
QR-code stickers
Raamfolie
Spaarzegels
Statische sticker
Stickerpapier
Streepjescode stickers
Veiligheidslabels
Veiligheidsstickers
Snel naar
Stickers bestellen
Stickers ontwerpen
Stickers laten maken
Gepersonaliseerde stickers
Goedkope stickers bestellen
Goedkoop stickers drukken
Offerte aanvragen
Sticker.nl
Over ons
Klantenservice
Samplebox
FAQ
Blog
Login
Contact
Vacatures
SITEMAP | COLOFON | DISCLAIMER | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY POLICY | LINKS
STICKER.NL | BEDRIJVENPARK TWENTE 425 | 7602 KM  ALMELO | 0546-53 98 77 | INFO@STICKER.NL
(0)
Kwaliteitsgarantie
Gratis verzending
Altijd de beste prijs
Spoedlevering mogelijk
Deskundige bestandscontrole
homeassortimentstickers ontwerpenstickers bestellencovid19 webshop
Om je een zo goed mogelijke beleving te bieden houden wij (volledig anoniem) bij hoe onze website wordt gebruikt. Deze informatie verzamelen we met behulp van cookies. De gegevens worden geanonimiseerd voordat ze worden opgeslagen.
Meer informatie    
   AKKOORD